Zajímalo by mě, jestli by byl zájem o server, kam by si uživatelé mohli nahrávat své výlety (např. GPX soubory z GPSek) a podělit se tak s ostatními o zajímavá místa a trasy.
Byl by to mashup nad Google Maps a nad AMapy.cz, se seznamem tras, informacemi o výletech, převýšení a také fotografie z výletů (fotky doplněné souřadnicemi, popř. korelace s časem) apod.
Jde o to, jestli by lidé byli ochotni do této aplikace své výlety přidávat, hodnotit a komentovat.
Možná ještě názor k provozu. Dal bych tam do podmínek provozu ohled na ostatní kačery, ať se pak nevyzrazují multi a podobné cache. Nijak by mi ale nevadilo ukládání cest ke klasickým, někdy to může opravdu pomoct (H)
Moje představa je, že na tomto serveru by měly být zajímavé výlety v ČR, speciálně na místa, kam se člověk podle běžných průvodců nedostane. Myšleno to je spíše všeobecně a i pro mudly, nebylo by to pouze pro kačery.
Zatím je to ve fázi rozmýšlení, co je potřeba, jak to udělat, jak by to mělo vypadat a co od toho čekat. Zatím není napsána ani řádka kódu, bylo by to buď v PHP nebo v Javě, což ještě v tuto chvíli rozmýšlím. S velkým využitím AJAXu, XML a podobných technologií.
Nejdřív ale musím dodělat nějaké jiné projektíčky a k tomuto se dostanu později, doufám, že do prázdnin by mohla být nějaká beta verze (jako většina Web 2.0 služeb ;-)
Takže pokud máte nějaké nápady, nebojte se a napište je, abych se mohl inspirovat ;-)
No vcera jsem si precet tohle vlakno a dnes jsem zacal planovat takovy dvoudenni vylet a zjistil sem, ze je trosku problem s turistickejma cestama, na zadnejch mapach jsem je neobjevil a pak clovek musi sehnat konkretni turistickou mapu konkretniho mista, koukat na naky mapy.cz a zjistovat plus minus jak daleko to je od turisticky cesty a tak.
Cili me napadlo, jestli by se do tohoto planovaneho projektu nedali taky zakomponovat turisticky znacene cesty, myslim, ze by to za