To bych neřekl. Už za nás platilo, že desetiletí kluci věděli o PC víc, než inženýři ve fabrice, kteří s tím začínali dělat.
Ale ty několikastránkové formuláře mě štvou taky. Nejvíc v eObchodech. Naklikám si objednávku za 50 korun a teprve při ukončení objednávky mi to připočítá 130 za poštovné a balné. Případně mi to nabídne osobní odběr na druhém konci republiky.
Tady ten formulář jsem chtěl jen vidět. Než jsem se k němu dostal, musel jsem odkliknout, že opravdu chci zakládat novou a ne opravit staré (nakonec jsem ji opravil, zapomenutý NM log, který tam strašil). Pak první stránka, kde skoro nic není. A dál už jsem se nekoukal.
Dovedl bych si představit vylepšení zakládacího formuláře. Třeba naklikávání fotek z galerie keše do listingu. Vkládání tím dnešním postupem je děs.
Jen to ne! (k tomu naklikávání), to by pak vypadalo úděsně, už teď je to někdy děs a bída.
Tak jsem právě zjistil, že když vložím do nového formuláře český text s HTML kódováním, tak mi ho to zmrší těmi HTML entitami, místo toho, aby to použilo UTF a ještě k tomu většinu HTML kódování odstraní a já ho tam musím opět stejně dodávat znovu pomocí editace, kdy se normálně zobrazí...
Formulář používám jen pro založení listingu a vygenerování kódu, vše ostatní píšu až v editaci. Takhle postupuji od první keše dávno před novým formulářem.
Tak jsem právě zjistil, že když vložím do nového formuláře český text s HTML kódováním, tak mi ho to zmrší těmi HTML entitami, místo toho, aby to použilo UTF a ještě k tomu většinu HTML kódování odstraní a já ho tam musím opět stejně dodávat znovu pomocí editace, kdy se normálně zobrazí...
GS fakt nechápu :-(
Takhle prasácky se to chovalo už při prvním nasazením toho rádoby WYSIWIG editoru, ještě to neopravili.
To vím, že se to tak chovalo už tenkrát, jen jsem měl pocit, že tenkrát se tak chovalo při kopírovalo z toho editoru jinam, ale po odeslání se to na UTF převedlo... Teď mi to tam zůstalo i když jsem ten formulář dokončil...
A já doufal, že už alespoň něco dotáhli do konce, místo vymýšlení kravin tipu GIGA blbostí a suvenýru za eventy v různé dny...
IMHO to zůstávalo i tentokrát. Alespoň mě se ten postup s automatickou opravou nikdy nepovedl. Od té doby píšu do textu listingu při zakládání "blabla" a opravuji v tom starém políčku. Listingy si stejně držím offline a kopíruji je většinou při změnách celé - kvůli další "skvělé" přetrvávající vlastnosti, kdy formulář při ukládání smaže vše od syntaktické chyby dál, v poslední době někdy i při použití HTML komentáře.