c.geo v novém telefonu

Ahoj,

vyměnila jsem starý telefon za nový...a c.geo je prázný. Samsung neupozornil,že to nekopíruje. Nebo fakt nevím,kde to může být a hlavně jak to dostat zpátky. Zkoušela jsem odinstalovat aplikaci a znovu nainstalovat a nevím jakou složku přidat. A jedna velká zajímavost...manžel jede na svým telefonu na můj geo účet a tam je všechno zachováno. Poradí někdo? Díky ozina

Ahoj,

vyměnila jsem starý telefon za nový...a c.geo je prázný. Samsung neupozornil,že to nekopíruje. Nebo fakt nevím,kde to může být a hlavně jak to dostat zpátky. Zkoušela jsem odinstalovat aplikaci a znovu nainstalovat a nevím jakou složku přidat. A jedna velká zajímavost...manžel jede na svým telefonu na můj geo účet a tam je všechno zachováno. Poradí někdo? Díky ozina

Schází Vám poslední uložená záloha ze starého mobilu. Viz např. Migrate c:geo to another device [c:geo User Guide] (droescher.eu)

Není jednodušší prostě si do nového mobilu nahrát keše přes mapu nebo přes svoje seznamy na gc.com?

Jestli má manžel ze svého mobilu přístup na tvůj geo účet a má tam všechno (předpokládám vyluštěné finálky, poznámky, přehled tvých seznamů atd.), tak to máš uloženo na geo účtu geocaching.com a odsud to prostě do c:gea nahraješ. Akorát to pak v c:geu chce dát ještě v seznamech keší "aktualizovat vše", aby se ti tam donatáhly všechny poznámky a fotky.

A jestli používáš nějaké mapy, tak ty znovu nahraj taky tak, jaks je nahrála poprvní.

Migrací záloh c:gea jsem se při nedávném rozběhu nového telefonu nezabývala, udělala jsem to přesně tak, jak píšu. Stejně je potřeba ty offline uložené keše a mapy občas aktualizovat, aby se člověk pak v terénu nedivil.

No a právě proto má c:geo funkci zálohy. Ve starém telefonu jsem v c:geo udělal zálohu, tu jsem si kabelem přetáhnul do ntb a pak do nového telefonu. V c:geo funkce Obnovit ze zálohy a během pár vteřin bylo vše tak,jako ve starém telefonu. Jen pak nahrát offline mapy. Rychlé, jednoduché.

Od toho ty zálohovací funkce přece jsou ne?

To jo, ale píšu, stejně musíš občas aktualizovat, uklidit... Kolik toho v c:geu potřebuješ mít trvale? Pokud funguju propojeně na seznamy na gc.com, tak v aplikaci mi trvale stačí pár roztroušených nových keší okolo HC /teda ale nejsem z Prahy :-))/.. Jinak si na dva kliky nahraju seznam podle toho, kam jedu. Aji seznam "odlovit", který mám celorepublikový pro různé statistiky, musím aktualizovat a občas v něm uklízet, pak znova nahrát na c:geo. Takže jestli manžel zakladatelky vlákna přes svůj mobil vidí všechno, vidí to na gc.com a není nic složitého si to odtud natáhnout.

Neřeším, co měla udělat předtím, řeším, co udělat teď.