Prosím o radu, co s micro cache, aby ji neokusovali hlodavci!
Je to krabička od kinofilmu a měla by být v sáčku. "Někdo" nebo "něco" okusuje sáček i krabičku :(.
Weasel
A nejhorší jsou trpaslíci…ti vám vlezou všude B)
Co cekas za radu? Hlodavci vlezou skoro vsude, treba potkani bez problemu rabuji na balkonech v sestem patre panelaku (vylezou sparami po fasade)…
Takze snad leda cache naparfemovat pachem nejakeho predatora, aby ji s respektem obchazeli. Ale cache pocurana od kocky asi nebude lakava ani pro cachery. :))
Takze zbyva bud cache nerouzkousatelna (kovova), nebo se smirit s tim, ze cas od casu budes muset krabicku vymenit.
To vse ovsem az potom, co vyloucis prvni moznou pricinu - ze hlodavec do cache nekouse jen v ramci jejiho prozkoumani (coz se vetsinou stava jen jednou za cas), ale proto, ze mu v danem miste prekazi (pak bych chapal soustavne a opakovane okusovani pri pokusech ji odstranit). Neni cache treba v miste, kudy dany hlodavec chodi domu? To se bezne muze stat, pokud je ve zdi, v dutine nejakeho stromu atd. Ja jsem se s tim parkrat setkal u svych kesek, jednu mikro mi jakesi zviratko dokonce soustavne z ukrytu vyhazovalo… pak je asi slusnost se sebrat, vypadnou t a najit jinou skrys. V soucasne dobe o takovem postupu uvazuju u cache Trpaslici domecek… i tu "nekdo" v posledni dobe vyhazuje z ukrytu, asi prave nejake zviratko…
>>Co cekas za radu?
Třeba existuje nějaký druh igelitu, který jim nechutná …
A je to určitě od hlodavců? Ony ty pytlíky se taky můžou prodřít. A pak to vypadá jako, že jsou ohlodané.
Jinak si myslím, že igeliťáky jsou u keší, které dobře těsní naprosto zbytečné, ale o tom už bylo jiné téma.
taky mi jednu krabičku ohlodali, tak jsem tenkrát googlil a našel pár recepisů: (bez záruky;)
lanolin, ovčí srst, bez černý, řepčík královský, ultrazvukový myšoplaš ;]
Nápady tu jsou dobré ale kov je kov na tom si zvířátko nepochutná pokud to není robo myš :):).
Osobně si myslím ale že jedna věc je najít vhodný úkryt na keš a druhá je ab se v něm cítila dobře a nevyskakovala ven :).
Promin za mé blbé poznámky
ale kov je kov.
Hlodavcům ten materiál prostě nějak chutná. Náš potkan má nejraději izolaci kabelů ![]()
Zkusil bych jiný druh plastu nebo sklo, kov. Nebo ten plast něčím "navonět", jak se psalo výše. Co to třeba namočit na pár dní do petroleje nebo jiného smradu?