Zacina se me v hlave tvorit napad na multinku, a vymyslel jsem, ze by finalka byla trochu narocnejsi (jako teren). Proste ze bych kes umistil na takovej ten zeleznej obloukovej most. bud nekam pod neho, nebo nahoru na ten oblouk. Most uz je nepouzivanej, takze po nem nic nejezdi. Myslite ze to je realny, nebo by z toho mohl byt nejakej problem? (precejenom by se po tom asi lozit nemelo…)
Pokud se někam nesmí lézt, pak tam ani nemá být cache. Ze zákona je zakázáno (horo)lezení po jiných než vyznačených trasách. Na mostech vyznačené lezecké trasy nejsou. Dále platí zákazy vstupu na většinu mostních konstrukcí mimo oficiální cesty pro vozidla / chodce. Možná, že zrovna Tvůj most může mít jiný režim, ale docela bych o tom pochyboval.
Prosímtě jseš si tímhle tvrzením jist? Mám tu kousek od domu Jizerky plné balvanů a na většinu z nich (odhadem na 999 promile) žádné vyznačené trasy nejsou. A i ty kameny, na které se leze a jsou popsané v horolezeckých průvodcích, nemají trasy vyznačené. Není mi taky jasné, kdo by měl mít právo takové trasy vyznačovat…
..jenom do toho kluci netahejte maglajz, to by bylo uplne offtopic
Prvovystupy se taky jaksi nedelaji po vyznacenych cestach(to by to nebyly prvovystupy) ale jinak souhlasim s Dandrou, ze na most NE- co kdyby am nekdo kvuli FTF nebo ikonce za coin zhucel :o
No a takováto pravidla platí i pro kanalizaci a podobné kratochvíle. A přitom Styx máš odlovený, že :D??? Takže shrnuto : lezeme tam, kde je krabka bez ohledu na předpisy…Proto si myslím, je zbytečné tady řešit vhodnost umístění cache na mostní konstrukci. Takže si swenney vem vzor z BD a průser buď bude nebo nebude. Já tam nepolezu
Jen dotaz, co je pod tím mostem? Jestli dráty od železnice, tak na to rychle zapomeň.
Je spousta věcí, které se dělat nemají a přesto jsou v oblibě. Samozřejmě, že tam většina z nás vyleze, ale asi byt to nemělo tak být Dříve perzekvovaní komínáři si kvůli svému koníčku museli zřídit oficiální organizaci podobně jako horolezci. Kdo není registrovaný komínář, nesmí na komíny lézt. S mosty to bude podobné. Je tu někdo připraven na založení Svazu geocacherů, Svazu všeadrenalinových sportů, nebo alespoň Svazu "mostařů"? B)
Ahoj Swenney, rozhodně by to byla raritka, bude dost záležet na odlehlosti a mudlovosti. Mám strach pokud tam přijde vetší počet kačerů, kteří půjdou přes mrtvoly, tak se za chvíli nějaký nedůležitý mudla bude chtít zviditelnit nějakým fízlováním. Z mládí si pamatuji na průsery, lození do stohů, různých skladů, plynovodů, komínů, vždy to skončilo návštěvou rodičů ve škole a následnou výchovnou inzultací.
Hlavně by asi neměl být zákon, že za ohrožení zdraví, které si způsobí lezec na soukromé stavbě, nese odpovědnost majitel stavby a nikoliv lezec.
Jistě, ale je nutné už teď stahovat gatě, když brod je ještě daleko? Navíc mosty a kanály jsou obvykle dobře dostupné z veřejného prostoru, což komíny obvykle nejsou (dobře, Acrophilia byla výjimka :)), tudíž stíhat kačera na mostě je dost obtížnější nežli stíhat komínáře.
Jak by onen nedůležitý mudla takové fízlování technicky provedl? Bude čekat půl dne schovaný u mostu, a až přijde kačer, tak zavolá policajty? Uvědomte si, že pokud policajt nechytne kačera přímo in flagranti, je kačer za vodou - na základě logu na gc.com už žádného kačera odsoudit nemůžeš.
PS: Swenney, nedej se odradit, dej tu kešku tam, máš moji podporu (a Jarmillinu pravděpodobně také :)).