ma owner moznost vedet, na jakem Bookmark Listu (at uz privatnim ci sdilenem) se jeho cache nachazi ?
ma owner moznost editace Bookmarku na sve kesi nebo aspon poradi v nem? Pro nazornost uvedu typicky priklad: 4 FTF hunteri odlovi kes spolecne, kazdej FTFkar se tim logicky pochlubi na svem FTF bookmarku. Na kazde kesi se zobrazuji vzdy jen prvni 3 Bookmark Listy, dale jen "..more".
V pripade nejkae pekne prirodni kesky mi to prijde trochu jako jeji degradace, nebot mnohym milovnikum a nadsencum prirody FTF hunting moc nerika, a muze se pak stat, ze diky FTF bookmarkum treba prehlednou skutecne peknou kes.
Za sebe musim rict, ze na Bookmarky docela davam, a kdyz cas od casu na takove kese narazim, nebavi me v nich hledat v mori FTF skutecna "oceneni".
Pritom by stacilo, kdyby owner mohl napr. Bookmarky na svych kesich prehazovat.
ad 1) částečně - pokud je bookmark public, tak je vidět u cache v pravém sloupci - a je přítom jedno, zda na to kouká owner či jiný cacher. Pokud je bookmark sdílený, tak není v listingu zobrazen, jde ale na něj odkazovat (jeho majitel může užít odkaz na něj třeba v profilu a pak je vidět i ostatním po kliku na odkaz). Je-li bookmark privátní, pak není pro nikoho vidět. Tedy: owner má z tohoto pohledu zcela stejné pravomoce jako jiný cacher, vidí bookmarky stejně. Jen vlastník daných bookmarků vidí ty své i soukromé/sdílené v listingu pod těmi public.
ad 2) souvisí s 1.bodem. Owner NEMÁ žádnou možnost s bookamrky cokoliv dělat, není jejich vlastníkem. Může maximálně požádat jejich vlastníky, aby je nedělali public, ale jen shared, a na stránku svého profilu si na takový shared bookmark dali odkaz, aby nebyl zcela neznámý - pak bude dostupný jen z místa odkazování, ne z listingu každé cache, co na něm je.
Závěrečné shrnutí: nic s tím nenaděláš, pokud majitelé bookmarků tvé návrhy odmítnou. Možná bohužel, ale je to tak.
Máš pravdu, mě taky ne. Právě jsem udělal svoje FTF bookmarky "neviditelnymi", aby nezabiraly misto. Myslím, že nikomu nebude chybět informace, že jsem tu či onde doběhnul první. Kdo je zvědavej, podívá se na první log a ostatní ušetří přenášené bajty
Ano, právě dandra mě zasvětil do tohoto nešvaru poté, co jsem jako public udělal bookmarky obsahujicí nálezy našeho FastCache týmu na Geochecku. Tak jsem je na jeho žádost udělal jen shared s odkazem na bookmark v týmovém profilu a je to tak opravdu lepší - čili ano, FTF je typický příklad bookmarku, který nemusí být public. Zároveň tím odpovídám na otázku zakladatele vlákna - právě takto lze neveřejné (not-public) sdílené bookmarky použít-neplýtvat s nimi prostorem u listingu cachí, ale dát si odkaz na ně třeba do profilu či na svou webovou stránku mimo GC. Jak můžeš právě třeba pod odkazem FastCache Teamu vidět, dostat se pak k tomuto bookmarku dá přes odkaz a je vidět klasická bookmark tabulka i s případnými textovými poznámkami tvůrce bookmarku. Kdybys nedal ani shared, tak by to místo bookmarku při použití odkazu jiným cacherům hlásilo chybu a nic by neviděli.
Já FTF moc nemám (teď 19 a nové už cíleně nelovím), ale i já půjdu příkladem a tento bookmark udělám jen shared, aby nepřekážel případným bookmarkům typu Recommended…
Píšu o tom výše v předchozím mém příspěvku-právě třeba soutěžní nálezy Geochecku jsou ideální k tvorbě sdíleného bookmarku (jak to má náš FastCache Team), aby se ostatní mohli kuknout, co jsme ulovili a zároveň to nepřekáželo u těch cachí. Ber to jen jako příklad, své bookmarky takto můžeš odkazovat také…
díky za to nakopnutí zde na fóru, opravdu není důvod se chlubit svými FTF odlovy v konkrétním listingu přes bookmark - vypínám public a ponechávám shared.
Třeba budou další následovat
teeda, no to je pekny - a ja sel do PM jen proto, abych si mohl masirovat ego publikovanym bookmarkem s FTFkama. ale tak ja ten nas tedy taky zneviditelnim, ale je to jen kapka v mori. jsou tu jinaci borci
Také jsem převedl naše FTF do formy shared. Musel jsem ale některé keše přemístit do M&F doporučují, protože se o FTF většinou snažíme u keší, které nás něčím zaujmou a tento náš FTF bookmark jsem i tak bral :). Nechtěl jsem totiž zabírat místo hned dvěma bookmarky najednou. Takhle je to přehlednější.
Tak ono jeden FTF bookmark jde ještě snést, ale nechápu jak jich může být víc. Dokonce jsem našel keš se třema FTF a po rozkliknutí bookmarku na mě vybafl ještě čtvrtej.
Představuju si lov asi takhle: "kucí pote sem, tady by mohla bejt, pote - šáhnem tam všichni najednou. 3-2-1-teď. Tak nic. Tak bude támhle - pote, tak pěkně se sem naskládáme, aby všichni došáhli… 3-2-1…"
Nebo autor s tím počítá a schová víc pixel, pro kadého jednu.