Bylo by možné ponechat v souboru gpx také informaci o nadmořské výšce?
Díky.
Bylo by možné ponechat v souboru gpx také informaci o nadmořské výšce?
Díky.
jj, to by fakt helflo. Kolikrát nevím, jestli je to na vrcholku skály nebo na úpatí. Když to ty GPSky umí, tak proč toho nevyužít.
Na to staci prece nahrat vrstevnice TOPO 20 free mapy (z http://gps-maps.info). Ja je mam nahrane jak v MapSource, tak v GPSce a jsou pro mne neocenitelne. Zvlast ve spojeni s komercni TOPO50, kde jsou vrstevnice velmi hrube (po 50m) a s ATLAS 10R, kde nejsou vrstevnice zadne.
Samotna nadmorska vyska ti stejne nerekne, zda te ceka cesta pres tri udoli, jednu rokli a dve skaly, nebo to bude jen vyslap na jeden normalni kopec.
Jeste se zeptam - odkud by se do GPX souboru na gc.cz dostala nadmorska vyska cachi? Pokud si dobre pamatuju, tak ta na GC.COM nikde ulozena neni.
Asi si to představuje tak,že všichni mají výškoměr.Když uložíš cache na stromě,tak uvedeš nadmořskou výšku cache!On přijde na souřadnice,tam zjistí,že je tř. 400m.n.m ,ale bude vědět,že cache je uložena v 410m.n.m.Tak nebude hledat v kořenech,ale vyleze do těch 410m.n.m
To má několik zádrhelů:
na GC.COM v popisu cache neexistuje kolonka pro udání nadmořské výšky uložení cache, takže tento údaj nelze automaticky stahovat do GPX souboru na gc.cz
pokud je EPE v okamžiku zaměření cache kolem 5-10m, přesnost změřené výšky je ještě nižší. takže se tam těch 10m může snadno ztratit v chybě měření. Jedině použít barometrický výškoměr, ale ten každý nemá a také příliš nevěřím tomu, že mají všichni vždy přesně pro dané podmínky aktuálně zkalibrováno (stačí když od poslední kalibrace dojde ke změně tlaku)
Já to bral samozřejmě jako vtip.O těchto omezeních vím(mám barovýškoměr)i kolísání EPE.To pak by už nebyl ten správnej adrenalin při hledání.To už by mohl autor cache rovnou dělat šipky ,až přímo k cache.