Ahoj, v souvislosti s aktivní anketou bych se rád dotázal, jaký je Váš názor na zprovoznění cachemapy na nějakém velkém českém mapovém serveru.
Na celou věc jsou dva základní názory:
1) NE - bude to vést k většímu ničení keší mudly
2) ANO - bude to pro českého uživatele komfortnější, než Google Maps a geocachingu u nás to obecně může pomoci
Před mudly strach nemám, ale nepovažuju to za potřebné, respektive nevidím v tom až tak výrazný přínos.
Na přehled, kde jsou v místě jaké keše, stačí bohatě GC na googlemaps, které je v tomto dost komfortní a srozumitelné.
Na zaměření konkrétní keše na české mapě je dostačující pod listingem odkaz na mapy.cz
Kromě toho, jak pozoruju cvrkot, tak nemám pocit, že by český geocaching potřeboval pomoc B)
Abych se přiznal, tak stávající výsledek nechápu. Na jednu stranu se tu za zmínku o kešce v článku pro mudly pomalu věší za koule do průvanu a zdůraznuje se nutnost toho, aby se ke keším dostal pokud možno jen ten co k tomu má vztah a pak se hlasuje pro publikaci na serveru používaném širokou veřejností.
btw. jedna mapa s českými mapovými podklady tu už je na tomto serveru a pokud by si dotyčný mapový server nevyjednal lepší podmínky pro přístup k datům, tak nechápu smysl.
Nemá cenu dělat další a v žádném případě bych neviděl rád nějakou veřejnou na nějakém mapové serveru. Mám takové blbé tušení že by to byl konec… Už tak mám strach z toho, co se stane až bude mít 8 z 10-ti teenagerů v mobilu GPS.
Na průběžné výsledky koukám jako blázen. Jestli to ale není tím, že je otázka ankety zadaná nejednoznačně.
Pokud by se někto ptal, jestli pro registrované uživatele poskytovat různé mapové podklady, řeknu proč ne.
Pokud by se někdo ptal, jestli geocache zobrazovat komukoli jako další datovou vrstvu třeba na mapy.cz, tak jednoznačně ne.
je to přesně jak píše abakus a s ohledem na to je třeba interpretovat výsledky ankety
V anketě se nikde nepíše, že by měly být souřadnice zpřístupněny mudlům :o
jediná informace kterou mám je, že by to měla být další vrstva bodů zájmu na stávajícím mapovém serveru. A pokud se něco nezmění, tak existující mapové servery žádné uživatele neověřují.
Aha! Tak to jsem asi špatně pochopil anketní otázku.
Já myslel, že by se jednalo o rozšíření na GC.COM, něco jako: Geocaching.com Google Map tak Geocaching.com mapy.cz
Jinak jsem absolutně proti všeobecně dostupné mapě!
Já mám opačný názor, sám jsem cacher půl roku a kvůli mapě chodím na ANGLICKÉ GC.com s ANGLICKÝMI GM. Sám s ENG problém nemám, ale hádám, že jsou spousty, co by mít mohly. To zaprvé.
Zadruhé - řekl bych, že pouze zlomek českých cacherů chodí na geocaching.cz. Což je samozřejmě škoda, ale důsledkem je to, že všichni, stejně jako já, používají pouze Google mapu a ne mapu, která je tady.
Myslím, že bysme němeli být tak sebestřední, ruku na srdce, taková věc by pomohla většímu rozšíření geocachingu u nás.
A určitě všichni víme, že taková věc NIKDYNIKOHO nedonutí koupit si GPS navigaci za X tisíc, hledat na webu, pak jít někam šátrat do města nebo do lesa a to všechno jenom proto, aby tu keš poškodil. To je naprostý nesmysl…