Občas použiju mapu keší coby soubor *.kml (stáhnutelný ve vašem profilu na Geocaching) v Google Earth. Po nianstalování verze 5 se mi však místo původních ikonek rozlišujících typ kešky zobrazují jen žluté špendlíky. Netuší někdo jak upravti ten *.kml nebo nastavit Google Eart aby zobrazoval tak jako dřív? Tedy místo špendlíků ikonky dle typu cache.
Taky me to delalo…tak jsem se chtel podivat do vlastnosti toho kmz, dal jsem pravy tlacitko…a vsechny ikonky se zmenily a vypadaji tak jak driv;) takze jak jsem to vyresil nevim ale uz to funguje;)
Můžeš mi poradit kde se v profilu doklikat na tu adresu - nějak jsem na to nepřišel?
Samozřejmě že překopírováním do adresního řádku to funguje a mohu potvrdit že se mě v GE 5tce zobrazujou jen ty špendlíky, teprve po najetí kurzoru se objeví správná ikona keše. Taky jsem koukal že pozice keší jsou v kml souboru asi schválně znepřesněný.
vpravo dole: Google Mapping Features
Myslíš že je to schválně? Ta pozice keše na mapě je mírně nepřesná a mění se i při zoomování mapy. Ale pro orientaci je to i tak dobré. K tomu *.kml se doklikáš přes svůj profil na Geocaching. V tom pravém sloupci úplně dole je sekce "Google Mapping Features" a v ní je takové obrovské políčko "Google Earth" a pdo ním nápis "Download Geocache browser in Google Earth"
Nevíte tedy někdo jak vyřešit ty špendlíky? Já zatím přišel jen na jednu věc, vzdycky si zobrazit nějaké území a po kliknutí pravým na ten kml soubor v Googel Earth dát "aktualizovat". To je ale takové řešení značně nanic.
Jo díky za rady, Googlu Earth jem přišel na chuť už dávno a teď ho mám i s kešema ![]()
Ten špendlík by byl dobrej k tomu že konec přesně ukazuje pozici a místo není schovaný pod ikonou, ale na druhou stranu kryž jsem dal tradiční keš na maximální zoom tak vždy když jsem dal aktualizovat tak pozice keše lítala až +/- 60m kolem správné pozice, takže pro přesné dohledání je to nepoužitelný, pak jedině Google maps.
Nikdo na nic nepřišel?