Mnohe z nich jsou dobre zodpovezeny, ale odpovedi mizi v hlubinach fora, odkud se stejne museji vyhledavat. Pritom se uz dlouhou dobu vola po vselijakych navodech pro novacky. Proto se mi velice libi, co pred nedavnem vytvorili nemeckojazycni kolegove, totiz specializovana wikipedie pro geocachery pod nazvem CacheWiki. Existuje take jeste starsi, ale obsahove zatim ne tak zdarila americka Cacheopedia.
Velkou vyhodou takoveho wikipristupu je, ze obsah stranek neni odkazany na to, ze ho jednorazove nekdo napise a zverejni na webu (jako je tomu u tech navodu a seznamu, ktere toho casu mame k dispozici), ale ze kazdy, kdo ma zajem a chut, muze kousek napsat/pripsat/prepsat.
Proto se ptam: 1) Jak se vam CacheWiki libi? 2) Chceme neco takoveho i v ceske verzi?
No popravde uvodni stranka na gc.cz mi neprijde zrovna prehledna. Jsou tam informace polozene tak jedna pres 2. MediaWiki je pro tohle idelani reseni, akorat ze zacatku se nam ji musi podarit naplnit potrebnyma informacema. Pripadne prevzit clanky z gc.cz akorat je tam umistit vhodne do nejake struktury.
Kazdopadne si myslim ze takovej projekt by mel jen pozitivni odezvy.
Ano. K behu to vyzaduje jeste Apache, PHP a MySQL. Ja tedy mam docela dost zkusenosti s editovanim wikipedie v nejruznejsich jazycich, ale pokud jde o technickou stranku veci, tomu jsem se nikdy nijak nesnazil rozumet. Mame v podstate dve moznosti. Bud to instalovat a provozovat vlastnimi silami nebo pro zacatek vyuzit nejaky wiki hosting. Ma s tou druhou moznosti nekdo z kolegu zkusenost?
To je sice pravda, ale uvazme ze wikipedie je urcena pro vsechny, kdezto my potrebujeme kompendium informaci se zamerenim na geocachery. Zakladni pojmy jako treba Travel bug klidne, ale na podrobnejsi navody a seznamy cs: wiki neni vhodne misto.
Diky za rychlou iniciativu, ale tohle je zase pro me co se tyce formatovani uplna spanelska vesnice. Vzdyt ani diakritiku to neutahne. A editace jsou anonymni. Vsak to nemusi byt hned dneska ci zitra, ale bylo by MediaWiki vyhledove mozne?
Co na to rikate? Je to plne pripraveny pro pouziti a sem ochotnej to na tomhle serveru nechat bezet. Rychlost linky a serveru je dostacujici - posudte sami ,)
to je uplne idealni (hlavne je to daleko pouzitelnejsi). kdyztak casem dodam min zubatou jesterku a mohli bysme tam treba nasmerovat wiki.geocaching.cz … ?
Jo je sranda to tedka proklikavat jak to tam kazdej edituje takze kazdym kliknutim to meni vzhled odkazy a tak dale :o)).
Ale jinak super pocin, a doufam ze se z toho brzo stane to co od toho vsichni ocekavame.
Jestli myslis ten carkovany ramecek, ten zpusobilo odsazeni. Pred prvnim pismenem odstavce nesmi byt mezera, jinak to udela takovou vec. Uz je to spravene od Xpj. A misto 10x za sebou ukladat drobnou zmenu je lepsi pouzivat nahled a ulozit az nakonec. Zbytecne to jinak zaplnuje historii a Posledni zmeny.