Čas nalezení u mysterek

Čau,

občas řeším takový problém - jako spousta jiných si píšu do elektronickýho logu i čas nálezu té či které kešky. A občas se stává, že najdu finálku mysterky a v blízkosti je i nějaká tradička - pak se čas nalezení těchto krabek limitně blíží k 0 (třeba 5-10 minut). A tak si říkám, že pokud někdo bude chytrolín, může z tohoto docela snadno (a bez luštění) odvodit, kde by ta mysterka mohla být (zvlášť když má výstižný hint jako - pod modrým mostem vlevo :slight_smile: ).

A teď co s tím - vyprdnout se na časy nálezů (a přijít o zajímavou statistiku) nebo časy u mysterek "kamuflovat" nebo to neřešit?

Díky za vaše názory :stuck_out_tongue:

Píšu časy jaký skutečně jsou i když je to hned vedle… Hustota keší může být 160m, což při běžné rychlosti 4km/h je opravdu minuta, dvě… a potom metodou BF hledat v okruhu keš? Nesmysl… neřeš, nepřepínej…

a hlavně…noa co, tak to někdo najde BFkem :slight_smile: … jen to tam piš, ať to má maaaca jednodužší

Já píšu časy trošičku upravené, ale jen proto aby pěkně vypadaly :slight_smile: ±5 minut (např.: 16:16 nebo 11:11). Jinak ale tahle metoda BF lovu je pěkná blbost. Žeby jako někdo lustroval tvoje časy nálezů aby se dostal k místu přibližného uložení mysterky? Kdyby to takle někdo dělal tak je to pěkné pako :slight_smile: Kdo tu mysterku nechce řešit a chce z ní mít bod tak si nějakou cestičku vždycky najde. Mě by hanba fackovala, kdybych k souřadnicím došel nějak pokoutně. Nicméně je to každého věc.

No, ono se da jeste i dost vykoukat podle toho, v jakem poradi jsi ty kesky lovil, ba dokonce i jen podle toho, jake vsechny kesky jsi za ten den ulovil.

Takze pro paranoiky: logujte kese v nahodnem poradi a jeste radeji v uplne jine dny, nez jste je skutecne nalezli. A uplne nejlepsi bude, kdyz navic budete logovat uplne jine kese. :smiley: B)

ano ano ano, evidence musí být… :smiley:

U každé keše by měl být formulář…, s průpisem ve čtřech kopiích. První poslat ownerovi a druhou reviewerovi a třetí groundspeaku. Po každé uvádět přesný čas, způsob dopravy z HC, značku obuvi, opalovací krém a vyznání kačera. :smiley:

A vadí, že tu finálovku někdo najde jinak, než autor zamýšlel ?
Já bych naopak ocenil netradiční přístup k problému.

Co víte,možná se někdo inspiruje tímto tématem,bude z toho takový flame :smiley:

Osobně čas vždy píšu,je pěkné,když si třeba řeknu,že za hoďku jsem úplně někde jinde,čas dávám +/- 5 minut

Ono se to ale hodí…

Třeba tuhle jsem koukala na jeden malý eventík, akorát byla poslední hláška že stop stav. Napsala jsem že pokud se uvolní místečko ráda bych nakoukla. Druhý den koukám a přede mnou za tou stopkou log jiného kačera že se přihlašuje, datovaný o den dříve než můj. Podivné způsoby…

Udávat přesný čas logování je dobré, lépe se pak BF-kují mystérky :slight_smile:

???
Asi nemám dost zkušeností, ale tento způsot BF lovu mi přijde daleko náročnější, než nějakou mysterku opravdu vyluštit. Myslím, že ti, co jim vadí ikonka na mapě volí daleko snadnější způsoby (např. se někoho zeptat, nebo se s někým rovnou vypravit na odlov, že :wink: )

Obecne pisu cas presne na minutu, jen u nekterych mystry nebo multi upravuju cas tak aby sedel (nesedel) se sousedni tradicionalkou. Bud dam cas stejny i kdyz je sousedni cache hodinu dalkeko, nebo takovy jako bych tam dosel za hodinu i kdyz ve skutecnosti loguji za 5 minut. Delam to prave kvuli BF, aby ten kdo by na to chtel jit podle meho casu, aby mel o trochu srandy vic. Ono se podle logu da v terenu docela dost vysledovat a uz se mi stalo, ze jsem neco spatne vyresil a prave podle logu a jejich casu jsem pak uspesne nasel. Dokonce jsem jednu multi nasel jen podle fotky co vlozil FTF lovec, kdyz jsem pak tu fotku zkomparoval s ortofotomapou, tak jsem byl na 3m presne u cache. Spravny vypocet mne tehda navedl 10m od cache :stuck_out_tongue: .

Většinou časy zaokrouhlujeme na čtvrthodiny. To by mělo stačit. I když tuhle jsme byli narychlo na jedné 5* mysterce, tak jsme radši kolem nelovili, abychom nehintovali ;). Ale to mi přijde už přehnané ;).

No, jak kdo - přesně taková spolupráce je to, k čemu moje individualistická nátura zapřisáhle odmítá sáhnout. Prostě kočky domácí si na číhání myší ve smečce nepotrpí. :slight_smile: Ale v několika případech jsem si u řešení mysterek opravdu vypomohl i tímhle zmiňovaným sledováním tohodenní trasy nálezců či onoho času. Takže sám při logování "lehčích" mysterek alespoň ten čas a pořadí nálezu ve dni obvykle vynechávám a předpokládám, jako mauricie že opravdu málokomu by se to chtělo takhle oklikou dolovat. Mám-li v sérii "těžší" případ, u kterého je pravděpodobnost výskytu zoufale odhodlaných lovců, vynechám čas a pořadí i u několika tradiček toho dne, aby se to zastřelo. A úplný extrém: před nedávnem jsem urazil jednu takovou mysterku těžší venkovskou, kde by i směr plus minus pár km moc napověděl, tu nezbylo, než spatlat nálezy ze dvou dní a různých směrů pod jedno datum. Naštěstí tam zrovna nikde nevyvstávaly žádné hejble s trackables či potřeba aktuálních hlášení o problémech, takže navenek to žádný zmatek nepůsobí a v každém z dotčených logů jsem navíc na možnou jednodenní nepřesnost pro jistotu přímo upozornil. Ale co bych si počal, kdyby na tom přesném čase kvůli nějakému tomu TB či jiné následnému zničení keše záleželo, to nevím - prostě doufám, že to zatím pro mne není aktuální otázka.