čas nálezu "sosaný" z logu

Prosím o radu.

Geoget mě "sosá" čas nalezu přimo z logu, pokud je čas na začátku textu. (Pokud tam čas není, nastaví čas nálezu na 0:00.) [color=lime]To je samozřejmě fajn funkce.[/color] Já bych si však raději chtěl importoval čas a datum přímo z txt souboru s nálezy, který se mě tvoří v mé GPSce (Oregon 550).

Potíž je v tom, že po "sosnuti" času z logu se už import s nálezy neprojeví a [color=red]0:00[/color] mě tam zůstává.

Co dělám blbě?

Zkus ten postup otocit, nejdriv importovat soubor visited.txt a az pote poustet geojarryho.

To by samozřejmě fungovalo, ale v praxi to používám přesně obráceně. Navíc bych musel bych vždy připojovat GPSku.
Nejde fci rozpoznávání času někde vypnout?

btw: Vím samozřejmě že je to nepodstatná hnida, ale když už jednou za čas generuju statistiku tak nejraději z přesných čísel.

Já jsem vždycky rád, když vidím v logu napsaný čas toho kdo, přišel před nou nebo za mnou. Mnohdy je to i velmi praktické - například když by tam měl být nějaký cestovatel, nemluvě o pořadí prvních lovců. Takže čas v logu nechápu jen pro mou evidenci pořadí odlovených, ale i pro ostatní.

Souhlas, to já taky. Čas budu do logu psát dál, ale píšu tam čas orientační např 16:00. Čas nálezu v GPS mám přesný např 15:42.
Ale pokud na to občas zapomenu nebo jsem to v minulosti nezadal nám tam v Geogetu 0:00.

A co na to jít úplně jinak. Do mobilu HandyGeocaching, logovat do něj rovnou v terénu a posílat to jako FieldNotes na GC.com. HandyGeocaching ti tam dá přesný čas automaticky. Pak se ti nestane, že bys stáhl log bez času.

Podobně umí logovat i Geocaching.Live, ale mám tu zkušenost, že zalogovaný čas nějak mrší. Není to místní čas, ani GMT, ani nějaký posun. Spíš generátor náhodných hodnot. Proto doporučuji HGC.

Naučil jsem se psát časy do logů rovnou na první místo a vše je jednodušší. Když čas zapomenu, pomůže mi čas z FN a dopíšu ho ručně. Doopravil jsem si i všechny logy na webu, jelikož po update z webu se to zase přepíše…

No a pak je otázka, k čemu je ten přesný čas potřeba. V logu je fajn, že je tam čas a člověk vidí kdo byl před ním, kdo po něm atd. Pro statistiku z GG je to putna jelikož se časy rozhazují do celých hodin, takže 16:45 nebo 16:42 je úplně jedno…

Putna to neni, protoze se podle casu urcuje poradi nalezu. Takze je sice jedno, jeslti tam mas presny cas, nicmene chronologicka posloupnost by mela zustat zachovana.

…no a kdyby jsi nejdřív připojil tu GPS ke GG a natáhnul si ty časy z GPS do databáze, tak si pak můžeš vyexportovat Field Notes už s přednastavenýma časama v logu a nemusíš pak na GC.com ručně doplňovat přibližné časy, když budeš mít přednastavené skutečné.

Jasně, zcela nejjednodušší a v budoucnu problémům bránící je cesta zapsaného času na počátku logu.
Pro statistiku z GC to není putna, pokud automaticky řeším např. otázku světlo/tma.