časová zóna

K čemu je v profilu položka "časová zóna"?

Mám tam nastaveno "0", a přesto se mi časy u příspěvků zobrazují korektně. Znamená to tedy rozdíl mé časové zóny oproti té serverové, nebo si tam mám nastavit "+1" (a v létě +2, nebo naopak?).

Ale přitom si teď v Shoutboxu Honzik&Pavlinka stěžují, že se jim můj příspěvek zobrazuje s hodinovým posuvem. Jsem z toho jelen.

No z tohop jsem taky zmatenej jak Goro před Tokiem. Pochopitelně první, co jsem si nastavil v profilu, byla časová zóna a tu jsem samozřejmě nastavil na +1, protože jsem očakával, že to je posun oproti GMT a že letní a zimní čas je systémem ošetřenej.
Byl jsem dost překvapenej, že se mně všechno zobrazoval o hodinu mimo. Tak jsem jen pokrčil rameny a vrátil tam zpátky nulu.
Když to nefunguje tak jak má, tak to jako volbu raději zrušte a je po problémech, ne?

S +1 jsem měla stejnou obtíž.. po pokrčení rameny jsem si řekal - co už..- a nechala to tak. Občas se ráda podivím, jakto že jsou některé příspoěvky nadčasové. Jsem za to ráda, protože poslední dobou je málo čemu se divit :wink:

Ted jsem si taky vsiml, ze mam vsechno posunute a v profilu jsem mel +1. Takze jsem prenastavil na 0. Apel na admina - neslo by poresit systemove automaticky zmenu zimniho/letniho casu?

JTen cas je tady obcas opravdu nadcasovy:D A naprosto spravne-pokud se drzime klasickeho pocitani casu od nulteho poledniku, je tu u nas +1…tezko rict, co je to za sotka:) Koukam,ze bych si to mel taky vratit na nulu…

Vysvětlení je jednoduché. Stačí se podívat na celý název : "Časová zóna color=red[/color]. Čas zde není tedy počítán oproti stadartnímu GMT, ale našemu standartnímu, středoevropskému času. Takže správně je 0. Ale uznávám, že je to matoucí :expressionless:

CEST znamená Central Europe Summer Time to znamená letní čas - v létě je o hodinu víc, tudíž by to mělo být v pořádku :slight_smile:

2:16?

edit:
Az na ty minuty jo. Mel jsem vzdycky nastaven posun 0 vuci CEST, coz mi prislo logické, a vzdycky (az na drobne vyjimky) jsem mel cas v pohode (v létě i v zimě). Pak teda jeste nejde uplne vyloucit, ze jsem slepej vuci hodinovemu posunu, ale to se mi az tak nezda.