Máte prosím nějaký nápad, jak zajistit, aby určitá indicie byla přístupná (nebo vyluštitelná) třeba jen v určitou dobu, resp. určitou hodinu? Nemyslím tím dát ji do nějaké provozovny s omezenou otevírací dobou. Uvažoval jsem o různých hodinových strojcích, kde by ručičky odkryly v určitou hodinu nějaký nápis - takové hodiny na baterku sice umí jít několik měsíců, ale stejně, nevcím, jak moc by se na to dalo spolehnout. Nebo třeba stín dopadající v určité dny na určité místo…?
Guidelines dovolují keše, které jsou pravidelně přístupné jen v určitou hodinu.
Takové keše jsou zajímavé především tím, že nabízejí možnost setkání s ostatními hledači (pokud je první příležitost k odlovu třeba 1 den po zveřejnění, může se FTF stát poměrně hromadnou akcí).
vyrobit si něco jako sluneční hodiny,ovšem kdyby bylo zataženo tak i ve správnou hodinu by bylo vidět prd,ale nic jiného mě nenapadá
Ten stin je asi nejjistejsi ale bacha na letni a zimni cas … ![]()
co takhle kazdou prvni sterdu v mesici ve 12:00 na urcitem miste pocitat kolik siren clovek uslysi.
ikdyz to zase muze byt ovlivneno smerem vetru
Oni hlavně troubí auta.
Ale mohlo by být podmínkou to nahrát.
Ale podmínky se už vlastně nesmí, what the hell…
no snad rozeznas zvuk troubiciho auta a minutovou sirenu
[1] Tato metoda se mi velice libi, ale vyzaduje urcite schopnosti: >>Pokud si pamatuji dobre, tak v Brne je jeden kesik, ktery vyuziva principu neodborne receno "elektronicke-logiky" … pokud se na danou "vec" v noci posviti baterkou v presne danem casovem intervalu (listing upozornuje na zmenu casu leto/zima) tak tato chytra krabka zpetne vysle lovci signal v morzeovce …
napad se mi velmi libil.
No a aby se nereklo, ze jen placam, tak tady prikladam link na listing: GC1F0PT http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=254ff3e4-df3a-499e-a688-4feca3fa68ab
Jedna se o STAGE 5. Myslim, ze by nebyl problem kontaktovat vlastnika, urcite by se podelil o svuj napad.
[2] Druha metoda casoveho omezeni mne napada jako "kostelni zvon / zvonkohry / orloje apod." vetsinou tyto "atrakce" maji presne definovany hudebni vystup, ktery se da vyuzit ![]()
Hmmm… Jen je potreba se smirit s tim, ze na tu cache bude chodit malo lidi, a ohlasy taky zrovna nejasaji nad skvelym provedenim…
Ale to neznamena, ze nemusi vzniknout. Zacina se objevovat spousta cache (zvlast v nekterych severnich krajich..
), ktere ovnerovi urcite udelaly radost a na ktere nikdo nechodi…
Jinak u "bateriove" je treba vyresit jeji rychle ztraceni kapacity v zime za mrazu.
Ahoj
třeba mrkni na [cache]GC10ZTJ[/cache], napsáno: Slunecní stín vrcholku horského hotelu Ješted dopadá dne 11.2. v 16:20 do blízkosti jedné významné budovy v centru Liberce, jejíž vchod zdobí zábradlí s nápisem "Liberec 30" na štítku. 72 m pod azimutem 170° od JV rohu budovy najdete kešku.
Tak jistě zajímavé. Ale dle logu to stejně většina nálezců odhadne. Ono taky jí lovit jen v jednom čase az rok… no nevim ![]()
S elektřinou asi bude problém, uvažoval jsem o tom, ale udržovat baterie nevim nevim, nejlépe třeba použít solární panel, jenže nevim, jak dlouho by vydržel, než by ho někdo ukradl ![]()
další varianta je dynamo, prostě si bude muset kačer zatočit kličkou - to mi přijde asi nejlepší a zároveň atraktivní varianta.
… Jo, chci se tam jít v ten daný čas podívat jestli to je pravda …
A když bude zataženo, tak zase za rok ![]()
Ale k věci - časová závislost by se taky dala řešit pomocí Wherigo, ale to dá dost "programátorské" práce. Předpokládám to taky správný čas v PDA/mobilu/Garminu, takže i to lze lehko obejít.