Časový údaj v logu

Trochu odbočím od současné bouřlivé diskuse s nápadem, prosbičkou..:slight_smile:

Myslím si, že by bylo moc fajn, kdyby se do každého logu zapisoval i čas nálezu. 5 ťuknutí do klávesnice navíc nikoho nezabije a byl by přehled, kdo kdy co našel. Zejména když spousta lidí loguje se značným zpožděním…

Byvalo taky zvykem logovat ve stejnem poradi jak to je v papirovem logu.

Zvyk by to byl mozna dobry, ale v pripade, ze se ten clovicek zapise az za tyden to moc prakticke neni…
zazitky vyblednou, clovek muze zapomenout - prodlouzi se fronta v zapise… ja jsem klidne pro cas

Hehe, to je hezky, a jak to mam zaridit? To si musim opsat nebo ofotit vsechny predchozi logy, co jsou v kesi a pak to porovnavat na inetu, a pripadne 3 dny cekat, az nekdo prede mnou zaloguje? :open_mouth:
A co kdyz se dostanu k inetu po delsi dobe? To je fakt neresitelne.
A pritom staci jen pripsat cas logu. jak jednoduche a proste, a resi to uplne vse

Ja ho tam pisu skoro vzdy, je to podle me i soucast zazitku… cache i misto je uplne jina, kdyz je tam clovek po ranu (zatimco vetsina ostatnich upi v praci),… standartne odpoledne, nebo treba (taky se mi povedlo) ve ctyri rano :slight_smile: // obvykle to pisu i do papirovych logu v cache. jo, a hlasuju pro, jen at se to rozmuze a rozsiri, me jako majitele cache to treba docela zajima, kdy tam kdo byl…

Ano, s tím mohu naprosto souhlasit! BBBubak jak kdyby mi z duše (z klávesnice) promluvil:-)

Verte mi nebo ne, delalo se to tak i kdyz ne ve sto procentech, ale ta snaha byla. Stacilo napsat nejdriv poznamku o navsteve a pak v poradi postupne doplnit log, poznamku do nej nakopirovat a smaznout ji. Cas se tam psaval samozrejme taky. Taky se logy psaly aspon strucne i v anglictine. Jo panove a damy, lenost a nezajem o logy ostatnich bohuzel vitezi.

Aneb proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite. Vic k tomu uz dodat nemuzu. Pritom jde jen o prehlednost, kdyz dojde k nejake nemile udalosti (ztrata cache, nenalezeni, zmizeni TB), aby byl dobry prehled pro dalsiho cachera, co se na cachi chysta, co muze nebo nemuze ocekavat.

No, neco je na tech odlehlejsich caches, ktere vetsinou navstevuju ja.. ze se tenhle problem malokdy objevi. U cache, kde se objevuji nove navstevy a logy jednou za mesic ci mene to nejak neni palcivej problem :slight_smile:
(Vubec si obcas rikam, kdyz vznikaji vselijake nove-cachingy, ze by klidne mohlo dojit k rozstepeni na "velkomestsky (hlavne prazsky) a “venkovsky” caching - kazdy zda se mi byt trosku jinym svetem, kde se lovi trochu jinak, kazdy by unesl vlastni bodovani (dostupnost, narocnost a spousta dalsich veci byva nesrovnatelna) atd… samozrejme jen teoreticky :slight_smile: , nemusite po me hned necim hazet…

Pisu v minulym case, dneska uz je mozny uplne vsechno, i to ze ten kdo prijde ke kesi patej se loguje prvni protoze byl u stroje driv a neni mu to pred FTF finderem vubec blby. Kdyz se vam to tak libi…

No a prave tohle resi udani casu v logu. Ze nemusim cekat jako tydyyyt na to, az zaloguji vsechni prede mnou. Mnohdy nemam cas cekat cely den u PC, kdy na mne dojde rada. Kdyz to vezmu z te stranky, ze prijde ten den na novou kes treba 8 cacheru a meli by navzajem cekat jeden po druhym v danem poradi, az zaloguje ten pred nim, a aby ho nepredbehl ten po nem, tak je to opravdu nesmysl. Pravda, pokud loguji driv, nez FTFer, poznamku misto foundlogu docasne pouziji. Ale resit dalsi pozice mi prijde opravdu nesmysl.

Napriklad dodnes bych mel podle tohoto pravidla na cache Chramiste misto found logu jen zalogovanou poznamku, protoze cacheri prede mnou s logovanim evidentne nepospichaji… tohle pravidlo proste obecne pouzivat nejde. Mozna driv, pri mensi cetnosti logu, kesi, i cacheru, to opravdu takto praktikovat slo.

Mne ani nezajima, zda jsem byl treti, nebo sedmy z hlediska poradi (krome FTF ;-)), ale spis z hlediska denniho casu a nevim, proc je tak dulezite dodrzet i poradi logu na GC.COM, kdyz tam tahle featura evidentne podporovana neni. Jasne, pouzivalo se to pro generovani statistik poradi (FTFeri), ale ty uz se na GC.CZ nedelaji dost dlouho. Navic udaj o case na zacatku logu by vyresil i tenhle problemek, pri lehkem doprogramovani.

Nevite nekdo, kdo pravidelneji prochazite groundspeak fora v anglictine, proc se dosud krome datumu nezavedlo zadavani i casu? Ze by problem casovych pasem? Prece lokalni cas by sel diky znamym souradnicim cache na svetovy snadno prepocitavat, pokud by to bylo nutne (coz si nemyslim).

Proc vidim ve tvem prispevku jen cast textu, kdyz v quote je jeste neco navic?

Me to napriklad zajima. Muzu ve svem logu reagovat na log prede mnou a ne na log nekoho kdo tam byl az vecer kdyz ja tam byl uz odpoledne. Ale tyhle nuance zrejme tezko pochopit, nebo se to muze zdat slozite a zbytecne. Nechme toho.

A navic jsem si neuvedomil, malahavranice je tva dobra znama a ty mas zrejme pocit, ze se navazim do ni. To se pak dohodneme jen tezko :-).

Jezismarja, vono se to fakt dneska u tech srsnu stalo, a ten chudak Mel-man kterej tam byl prvni nekdy v noci se jeste omlouva tem nedockavcum za pozdni logovani protoze si prispal :-(. To je fakt maso!!!

Taky si myslim, ze by kolonka pro cas u logu nebyla spatna. Odpadly by tim problemy, kdo nasel cache driv a i to FTF by bylo tez bez potizi. Honba za FTF je mi teda (mozna zatim, co ja vim :-)) naprosto cizi, ale dovedu si predstavit, ze to pro nekoho muze mit svuj puvab. A na logovani se da nahlizet i z jineho uhlu. Vyrazi-li si nekolik prvenstvichtivych hledacu na stejnou cache, mel by se FTFer snazit i o First To Log. Zabrani tim zklamani svym kolegum, kteri zjisti az na miste, ze prisli pozde. No nic, uz pujdu spat. Jenom jeste, nez se na me za to FTF snese kritika, podotykam, ze “se da nahlizet”. :slight_smile:

Mám dotaz: Co mam delat s tim, kdyz se papirove zaloguju v 6:50 a 7:15 napisu svuj nalez na web a potom se podivam na web znovu a je tam zapsan predchozi den. Da se to jeste nejak opravit? Pouceni pro me zatim jest, zapisovat az po nejakem delsim case. Nastesti se stalo, ze jsem nikoho nepredbehl:-)

Tady je řešení naprosto jednoduché - ve formuláři nastavit správné datum logování. V Americe začíná nový den o něco později, proto je tam takhle brzy ránoo SEČ ještě datum ze včerejška. Stačí jen tenhle údaj před odesláním logu opravit :slight_smile:

Opravit dodatečně to samořejmě jde také (ale této možnosti si snad přece nejde nevšimnout!?), takže svůj log můžeš dodatečně editovat a změnit v něm jakékoliv údaje, tedy i datum logování a klidně můžeš změnit i třeba typ logu.

Při logování na web použít kolonku datumu a zvolit datum logu a né tam nechat nabízené datum.

No tak Mion byl rychlejší :))

Dekuji za odpovedi, nejak jsem to samou rychlosti prehledl, samozrejme je to jasne. Takze sorry. Vojta