Částečné zatmění Slunce 4. ledna 2011

Dovoluji si upozornit na tuto udalost, aby jste nebyli prekvapeni, ze i dopoledne je na logovani nutno vytahnou baterku… :wink:

Vice, vcetne casoveho rozpisu pro republiku viz.
http://www.astro.cz/clanek/4516

Jo jo uz se tesim akorat oto vypada ze bude zatazeno :o((

Dekuji, predam dal. Ted jen najit to svarovaci sklicko :wink:

M.

Svařovací sklíčko silně nedoporučujeme. Kvůli poškození zraku jsou vhodné pouze specielní brýle zn. Čučanta 2000 (při nebezpečných situacích se samy stmívají).
Vaši výrobci specielních brýlí :wink:

si z toho delate p.del, ale divat se do slunce i pri "zatmeni" tohoto stupne neni sranda.
jinak se na to velmi tesim. cim mene slunce, tim lepe B)

Jo a lepsi castecne, nez zadne!!!B)

Já používal disketu

Jelikož Slunko bude v max. fázi zatmění 8° nad obzorem, bude spíš kumšt najít stanoviště, odkud bude něco vidět. Jinak vychází již poněkud zatmělé, což jsme nedávno viděli. Tedy - nedávno - 31.5.2003.

Oooo! krasa!!!
kdyby to tak bylo kazdou celou hodinu kazdy den, a pak jen tma! B)

díky za upozornění, tyhle úkazy mám rád a asi bych si toho nevšímnul. …a jestlipak někde nevznikne na toto téma nějaká mysterka ?
uvítal bych někde v okolí Pardubic :smiley:

Třeba taková, že se lze logovat pouze při zatmění? To by ale asi narazilo na pravidla. Podobná - ale s měkčí podmínkou - tady již byla a musela konverovat v tradičku, čímž její půvab zcela pohasl [cache]GCKYF0[/cache].

Safra, to to letí, to abych zítra kolem osmé vstával …

Málem bych na to zapomněl. Díky za připomenutí.

Tak uz to vrcholi… B) B) Tma jak v pytli… :D:D:D

u nás chodí ptáci pěšky :wink:

Amatérský snímek přes disketu z okna z práce :wink: Nad Radhoštěm se honily mraky, takže to bylo vždycky tak na pár vteřin.

Pěkně dramatické!

Praha, 9:25

Náádherný. Fotku přidám za chvíli :smiley: rozmrzá mi foťák…

U nás bylo po mrakem… :wink:

Ahoj,

taky přispěju svou troškou do mlýna.
Foceno: Panasonic FZ-20 polarizační filtr,infračervený filtr, neutrální šedý ND8, F8, 1/160s

Juraf369