Kdo chce ještě využít celodenní jízdenky za 150 kč máte malou šanci. Z vlastní zkušenosti mohu říct,že jich bylo prodáno 7000,a že v Brně je vyprodáno. Tak tak jsem ji sehnal v Kuřimi..
Je vám ale jasný, že v těch vlacích na hlavních přepravních proudech se v lepším případě budete mačkat jako sardinky… ![]()
Uff, tak to je fofr, jeste ze uz doma jednu mam. 26.10. byl den zeleznice a SONE+ platilo pro 5 lidi bez rozdilu veku (normalne je to 2 dospeli a 3 deti) a ze by byly vlaky narvany se rict teda nedalo. A to to bylo jeste vyhodnejsi, prottoze kdyz se dalo dohromady 5 lidi, tak to mate celodenni jizdenku za 90,-.
Kazdopadne, doufam, ze ve vlaku potkame nejake kacery, nasim cilem je Plzen. ![]()
Já směřuji do Štramberka a Českého Těšína/Cieszyna pro první zahraniční kešku..
Tento ČD-Net, na rozdíl od SONE+ na Den železnice, má dost intenzivní reklamu (včetně TV - tady se má marketingové oddělení ČD ještě hodně co učit ;)).
Pro představu, když budu počítat, že každý pojede průměrně jedním vlakem "vyšší kvality" (od expresu výše), tak to znamená v těchto vlacích o 100 lidí více, a to už bude znát. Dopolední spoje z Moravy na Prahu a odpoledne opačným směrem bych bez místenky nedoporučoval. Ranní Pendolina z Ostravy do Prahy a večerní zpátky jsou již vyprodaná, z Brna zbývá asi šest volných míst.
Přáteleé, právě mám za sebou téměř devítihodinovou cestu Praha-Berlín-Poznaň vlakem EuroCity, za týden mě to čeká zpět, a můžu říci, že mám cestování vlakem vybráno dopředu na deset let, i kdyby bylo zadarmo ![]()
Napriklad tady u nas nema CD-Net pouziti ani za tech 150Kc , natoz za full 450. Napriklad jen cesta Liberec nadrazi - Praha metro trva pres 3hodiny. Autem do Prahy na metro max 50minut. A nekam dal to je jeste horsi, napriklad do plzne 5,5h a 4x prestupovat, coz bych tak dojel, dal si kafe a mohl jet zpet … Nejdelsi trasa bez prstupu je asi Decin, coz ve dvou je vyhodnejsi jet autem a jeste usetrim. Takze pro me CD opravdu nejsou pouzitelne.
Za me muzu rict, ze muzete bejt v klidu - ja vam tech poslednich par dulezitejch listku urcite nevykoupim. B) Tak sup sup do fronty! ![]()
Nikdy neříkej nikdy, poslední lístek bude mít číslo GC20000 ![]()