Velka Javorina (kousicek od cache Gondor). http://img.geocaching.com/cache/log/0671dc5a-845c-480a-ba9b-5fa7e197ed08.jpg Berte to jako pranicko… co ja vim, k 1.maji, at mate podobny signal co nejcasteji ! :]]
To je slusny, doufam ze bez EGNOS (s EGNOS by to byl asi 1m). Jinak je slunecni minimum, takze ta presnost je zakonite vyssi. Ve slunecnim maximu GPSka ukazuje nejlip tak 4-5m.
Z ceho vseho presne se pocita HDOP?
No je tam satelit č.33, takže asi s EGNOS… I když ten je poslední dobou myslím na 35.
S nactenyma korekcema by ale ve sloupeccich svitila pismena “D”, ne?
Asi jo, tak to bude dobrým rozložením družic. Já s čb Vistou a Egnos dosáhl myslím max. 3m, bez Egnos max. asi 4m. Tohle je opravdu mimořádné.
Tak uz konecne vim,proc jsou tam ta D ve sloupcich.:-))) Porad jsem nevedel,proc tam jednou jsou jen v nekterych sloupcich. V Brdech jsem je mel ve vsech a presnost 2m.
Nechci vam moc brat iluze, ale ona ta presnost svitici na displeji je vubec hodne pochybny cislo. Zajimalo by me, jestli tento udaj prijem EGNOS (mimochodem stale zrejme ne v ostrem provozu) vubec zohlednuje.
Michal
Jiste ze je to pochybny cislo. Nechlubil jsem se tou dvojkou, spis tou jedenactkou :]
A tak me napada, podarilo se nekomu zaplacnout vsech dvanact kanalu ? :] Nekde na velehorach mozna…
Před dvěma lety na Radobýlu (super cache od Toniczka) jsem chvilku 12 saťáků měl, v okamžiku kdy jsem fotil 12-tý EGNOS vypadl… ale byly tam ![]()
Michal
S tim jsem mel taky problem, jak jsem dal nad pristroj svou velkou hlavu s fotakem, ten nejslabsi satelit vypadl :]. proto je ta fotka takova lehce nekvalitni, nenapadne z boku narychlo vyfocena. Vlastnim telem si clovek stini docela hodne, kolikrat staci otocit se, to co vam leti za zady najednou GPSka konecne zachyti a hned je presnost o pet cudliku lepsi…
Docela mne prekvapujete. Mel jsem Legend C, ted mam 60 CSx, ale vsech dvanact satelitu mam nekolikrat tydne. zkusim to nekdy sliznout do screenshot a poslat sem. Ted jsem koukal do svyho “archivu” a nasel jen starej screenshot z Legenda C, kde mam chycenej WAAS a presnost 1 m, tak zkusim chytnout neco “aktualniho”…
doktor
A kde bydlis? na snezce?
Nemusí to být zrovna Sněžka. Minulý týden jsme večer byli s DanDrou na “Lucinčině pokladu” a měli jsme těch 12 satelitů oba dva. Na VISTĚ Cx. Od minulého týdne mám 60CSx a těch 12 je tam několikráte za den. 6 jich mám doma v posteli :))))
Dekuju ti, nacelniku, ze jsi se mne zastal !! :-):-):-)![]()
12 kanálů jsem měl naprosto běžně na čb Vistě, 60CS i 60CSx. A myslím opravdu běžně, třeba za domem na louce v rovině. A ta fotka je asi v situaci se zapnutým WAAS (jinak by tam nebyl 33), který na chvíli vypadl, Dčka se ztratila, ale gps ješte chvíli korekce používala. Proto tam Dčka nejsou, ale přesnost je pořád velká. To je běžná situace, která trvá několik vteřin. Takže se není moc čím chlubit ![]()
Jinak při zapnutém WAAS je vždy jen 11 satelitů, gps si pro waas vyhradí 2 pozice ale chytá jen jednu. Vypni si waas a budes jich tam mít 12 a ne jedenáct ![]()
Pozor…toto neplatí u garminů pro X-kovou řadu !!
tam je vyhražena pro EGNOS/WAAS satelit jen jedna pozice !!!
Tak to já vám závidim všem… Když mám na své Vistě C šest satelitů skoro slavím svátek. Porovnával jsem to s adp. ho stejným modelem a ta moje mrška je o hodně méně citlivější. Nevím jestli to způsobil ten pád ze skály, nebo výhodnější nákup u nejmenovaného obchodníka, ale je to tak. Ti co mě znají, ze mě mají vždycky srandu, když hledám v ohromných kruzích. Přístroj se Sirf III jsem zatím neměl v ruce, ale ideální se mi zdá klasickej Gekouš 201, někdy si ho půjčím, na dohledání je nejlepší…
12 satelitu jsem nikdy snad nemel, parkrat jsem si vsim, ze mam snad 10 kousku. Muze to byt zpusobeno tim, ze malokdy v mistech s bezproblemovym vyhledem necham GPS lezet na miste a prijmat druzice, to delam jen v mistech, kde je ze signalem problem. Vzdy me ale potesilo, kdyz Vista po nacteni korekci zahlasila neco ve smyslu ± 1m. Stejne pri dohledavani ani to nemusi pomoct kdyz je cache o 5 metru mimo.