Cena mobilního datového připojení v Německu,Rakousku,Itálii a Švýcarsku

Zdravim
Chystám se do Němec,Rakouska,Itálie a Švýcarska a vůbec jsem si neuvědomil,že i tam bude nutné připojení :slight_smile:
Proto moje otázka zní kolik mě bude stát stahování dat?
Používám telefon Nokia a programy GeocacheNavigator (ten především),HandyGeocaching o občas Locify.
Nebo se mám na to vyprdnout a raději si koupit nového Garmina.Třeba by to vyšlo levněji. :smiley:
Díky
Myškin

Mno, tohle bych si asi zjistil u operatora.
Vubec nepises u ktereho operatora jsi, jestli mas nejaky datovy tarif, roaming pro data, … takhle ti asi nikdo cenu nerekne, ta se odviji od techto informaci.
Kazdopadne to vyjde o neco draz nez u nas :smiley: ale zase ne o tolik :wink:

Můj operátor je O2.Mám zapnuty roaming,ovšem asi jen pro hlasové služby(říká se tomu tak?).Mám paušál na internet v mobilu za 40 kč týdně (nemůžu si vzpomenout jestli se nějak jmenuje).Jinak mám ještě starou GO SIM kartu(s tím občas bývá taky problém.To je,že si nabíjím kdy chci a kolik chci :smiley:
Ptám se také proto,že praktické zkušenosti jsou více než informace od operátora. :wink:

V zemich EU je cana za 1kb stejna jako v Cr 0,06kc. Je tam jenom jedna vychytavka. Data se pocitaji po 100kb!! Takze i za jedno male pripojeni zaplatis minimalne 6kc. Toto plati pro Vodafone, ale je tady narizeni EU, takze by tohle melo platit u vsech operatoru.

taky by me to zajímalo. používám handy gc a mám T-mobile.. pouze twist ne pausal..

http://www.cz.o2.com/osobni/volani_a_tarify/roaming_a_mezinarodni_volani/ze_zahranici/roaming_datove_balicky.html
http://www.cz.o2.com/osobni/volani_a_tarify/roaming_a_mezinarodni_volani/ze_zahranici/-content-data-ceniky-predplaceny-O2_roaming-sluzby-roamingove_datove_balicky.html

Vkládám odkazy,pro další případné zájemce, na stránky mého operátora O2.
Protože se cena (dosti vysoká) odvíjí od množství přijatých dat (nejsem si jistý zda i já nějaká data odesílám,ale hádal bych že ano),zajímalo by mě tedy,je-li toto možné měřit pomocí nějaké vhodné mobilní aplikace (Nokia, Symbian 60 3rd) a tím se vyhnout nepříjemné situaci v podobě vysokého účtu.

Já osobně znám jednoho cachera, který je u O2 obchodákem (Wozbrouk team), ten mi poradil, abych se mrknul na jiz zminene odkazy. Jelikož používám Nokii E50 s GPS Bluetooth modulem, z aplikaci převážně GeocacheNavigator a čas od času jedu na služební cestu do ciziny, tak jsem si aktivoval balíček 10MB dat za cca 300 bez DPH. Upřímě, ve Francii jsem byl týden, 3 dny hledal poklady a celou cestu si stahoval aktuální mapu a myslím, že vcelku slušnou rychlostí a celých 10MB jsem určitě nevyčerpal, proto si myslím, pokud potřebuješ určitě se tomu obchodákovi ozvi a on ti rád poradí co můžeš dělat.

lidi,vyplatí se koupit si místní předplacenku..v německu lovím dost-podle času,ale i v okolních státech..mám kartu od německého vodafonu, koukám na to přes HG a kredit ubývá po centech..pokud někde stojím a chci se mrknout,co je v okolí,tak jde o 20-30 centů..
naši operátořui jsou nenažraní,kašlu na ně…