Centrum Prahy - které krabičky si nenechat ujít?

Chystáme se s přítelkyní teď v neděli 26.12. na celodenní výlet do Prahy. Půjdeme hlavně po všem jistě notoricky známé trase (Hlavní nádraží - Václavák - Staromák - Karlův most - Pražský hrad…), a tak bych se rád místních zeptal na "poklady", které bychom podél této trasy určitě neměli minout. Jde nám zejména o kratší multiny, které stojí určitě za návštěvu, zajímavé mysterky (nijak přehnaně těžké, ať je nemusím po celý zbytek týdne luštit) apod. Prostě něco, co stojí za návštěvu a nezdrží nás na moc dlouho :slight_smile: Třeba ve stylu již archivované, ale stále logovatelné [cache]GCD11E[/cache], na kterou se moc těšíme, jelikož jsme zatím ještě na žádné Webcam cache nebyli a nebýt místní Wiki, tak bychom se o ní pravděpodobně ani nedozvěděli. Budu moc rád za každé doporučení a předem všem díky :slight_smile:

P.S. Pokud nám zbyde čas, rádi bychom si prošli [cache]GC2382T[/cache]. V listingu se uvádí doba hry 2 hodiny - je tomu přibližně tak? Nejsou problémy s hraním za denního světla? A opravdu stojí za to, nebo bychom případný volný čas měli věnovat nějaké jiné krabičce? :slight_smile:

My jsme byli při cestě na Geoskořápky nadšeni GC26FD0

Co se tyce Stinadel - doba 2 hodin je skoro az maximalni. Pokud znate okoli nebo si vytisknete mapu co je v listingu je to otazka tak 1 hodinky - teda v pripade, ze Vam budou satelity a Vonti nakloneny - prece jen v te zastavbe si obcas delaji co chteji. CO se tyce hrani za svetla – JDE TO HRAT BEZ PROBLEMU…ta noc je tam spis proto, ze za sera ci v noci (a za svitu luceren) to ma tu spravnou atmosferu a lokalita Stinadel je asi nejStinadlovitejsi

A jeste posilam SZ

[cache]GCRG8P[/cache] Rybarska

Vtipálku :slight_smile:

Rybarska, stejne jako Expo 58 jsou uz bohuzel v archivu

Takze spis Vltava River GC1BH4Y

a pokud je vhodne vybaveni tak Radio Geocaching 87.5 GC1MW5D – spis takova technicka zajimavustka

Ale vedle neslapnete ani Krannerovou fontanou GC1NAKC

To sjou takove ty min casove narocne ..jinak jsou samozrejme Passage ci Hradnikova mostova, ktere jsou hodne podarene, ale narocne na cas

Jde o to co je pro Vás priorita:¨

1. počet ulovených keší

2. procházka Prahou a při tom polovit pár keší

3. ulovit náročnou a povedenou keš

4. berte tradičky co máte v cestě a nekoukejte napravo ni nalevo

5. nejdříve naplánujte kolem čeho chcete jít a co vidět, a pak koukněte co je cestou za pixly

6. Stínadla se bouří, Invisible Bar, Václavák nebo Mostová serie od Benja (bez Holešovic)

Jazzlinka : Díky moc, přesně něco takového jsem měl na mysli :slight_smile:

Dobesch : Díky za tipy, rady a SZ :wink:

Zegga : Prioritou je pro nás bod 2 (a pokud zbyde čas, tak třeba jeden kousek z bodu 3). Nejde nám ani tak o kvantitu, jako o kvalitu. Trasu jsem napsal v úvodním příspěvku a samozřejmě mám naplánováno, kde se cestou kolem chceme stavit. V tomto vláknu se mi jedná o tipy na něčím zajímavé krabičky, které by mi třeba mohly uniknout. Ne ze všech listingů třeba mysterek člověk pozná, jak časově jsou náročné apod…a nejlepší pomocí jsou doporučení těch, kteří je již odlovili :slight_smile:

Docela zajímavě provedená je DUM U CERNE MATKY BOZI (Geocaching > Hide and Seek a Geocache > Premium Member Only Cache)
Docela pěkná procházka po kampě je Trnkova (GC10886 Trnkova (Multi-cache) in Hlavní město Praha, Czechia created by Sobikovi)
A jako místo se mi líbila Lennon Wall (GCZQ7Q Lennon Wall (Traditional Cache) in Hlavní město Praha, Czechia created by Kpypl), kde tě ale krabička moc nenadchne :slight_smile:

Díky za tipy :slight_smile: Pokud ještě někdo něco připíše, budu moc rád!

No je skoda, ze prave multina, ktera provazela po zajimavych mistech byla prave archivovana - Royal Road.

Líbila.

Co klasiky jako Vaclavak [cache]GCKN5P[/cache] a Terezka [cache]GC14WV8[/cache] ?

Take samozrejmne muzu jen doporucit obe Ceske virtualky (tu na Staromaku a tu na Karlove moste). Neni to sice zadna kacerska bomba, ale prece jen jsou to jedine sveho typu, ktere v CR mame a hlavne ktere byly jako virtualky spravne spusteny (Ruprechticky spicak byl pry od zacatku spatne a proto byl archivovan) :smiley:

Dobesch : Samozřejmě, že obě virtuálky plus ona zmíněná Webcam cache jsou takovým bonbónkem naší cesty :slight_smile:

Jinak díky moc všem za tipy, opravdu si jich vážím! A rád bych se zeptal, zda je třeba někde v okolí centra nějaká větší krabička? Třeba něco podobného, jako je v Brně [cache]GC19NNF[/cache] :slight_smile:

Mne příjemně překvapila tato na Petříně.
[cache]GCXJR2[/cache]

Cestou klasické turistické vycházky ze Staromáku na Hrad se dá sebrat keš GC1CEB8. Ta se mi taky moc líbila.