Tak jsem získal zcela novou zkušenost a asi i jednu z odpověďí na otázku kam se poděli mé ale dost možná nejen mé, ztracené GC a TB.
V minulém měsíci jsem disabloval několik (4ks) mých GC a TB poté co jsem dostal několik hlášek od kačerů (vesměs zahraničních),kteří oznamovali,že v keších nejsou.
Po několika měsíčním pátrání a spousty zaslaných e-mailech návštěvníkům před a po zmizení ale samozřejmě nikdo nic neviděl,jsem je tedy disabloval.
Včera mi ale došla zpráva (po 5měs.) z Německa,že v jedné keši je můj zmizelý TB.
Ale ouha, keš není registrovaná na geocaching.com ale pouze na opencaching.de,
takže ten co jí vyzvedl z GC.com nezalogoval vyzvednutí a následně jí vložil do této keše a opět jí nezalogoval,protože ani nemůže,když na GC.com není vedená.
Tím pádem následný kačer,který to opět vyzvedne jí opět nemůže zalogovat, protože není odkud a je to stále dokola…
system nebrani zalogovani gc, tb odnekud jinud. budto ji vyzvednes logem retrieve from ABCDEFGH - samozrejme nebude souhlasit to ABCDEFGH, nebo jeste spravneji Grab from somewhere else. Nejdulezitejsi je trackovaci cislo, misto je podruzne.
No to sice ano,ale jak ji "vloží"do keše,která není na GC.com?
A v případě,že jí někdo vyzvedne a vloží opět do opencache keše…tak ta cesta TB není nikde evidovaná a majitel nemá přehled kde se vlastně nachází.
Jde o to ,že tímto systemem,pokud ten TB bude putovat po opencaching keších tak je vlastně ztracený,protože o něm nikdo neví kde se zrovna nachází do té doby než ho někdo dá opět do keše GC.com.
A protože jsem nenašel na opencahing.de evidovaný inventář keše tak vlastně když si ho někdo nechá tak o tom ani nikdo neví.
Ještě podotýkám,že při ztrátě skoro všech TB nebo GC byl následující log/logy od nováčka s max.20 nálezy, což také o něčem vypovídá.
TB/GC nemá IMO co putovat po openkeších které nejsou na gc.com, to je jako je místo do geocachí dávat např. do poštovních schránek. Jednoznačně chyba toho co to tam prsknul.
Jojo, mam spatnou zkusenost. Uz jsem o tom i nekolikrat psala v diskuzich. Pote, co jsem svuj fungl novy GC Tuit vlozila do nem.kese a cesky kolega ho posunul az k Heidelbergu, tak z kese jaksi zmizel. Rozjela jsem patrani i s majiteli kese :o, nakonec se samozrejme nasel v OPENGC.de. Pres vsechny privesky v pytlicku s informacemi, navodem o zalogovani na GC.com atd. K nicemu. Viz.: http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=1424350 (YELLOW TUIT TB1ZJYP)
Ale ted uz je v obehu, hura.
Bohuzel se mi jich do Nemecka zatoulalo (nejen mym pricinenim) pomerne dost. Nakonec i z Malty, kam se vydal jeden TB, ZASE skoncil v rukou nadseneho nemeckeho kacera, ktery se tesi, jak ho uplaciruje v nemecke kesi.
Chybu bych spíše hledal v tom, že jedou dva podobné systémy vedle sebe. Je spousta keší, které jsou evidovány jak na GC.com tak i na opengc. Takže nejde říct, že je to chyba člověka co ji dal do opencache, neboť já taky nekoukám na to jestli ta keška, kterou jsem právě odlovil, nejni náhodou i na opencache.
Takže tady bych spíše vinil systém, ale jak je známo tak se systémem se toho moc dělat nedá, resp. vůbec nic.
Myslím, že chyba je v kačerovi, co beze z keše něco, na čem stojí TRACKABLE (TRACK THIS ITEM) AT GEOCACHING.COM… O přidaných cedulkách s textem nemluvě…
Asi je, chudák, negramotný… :@
Eště, že tady jedem jen na GC.com! To by byl bordel!
Pro mne je černou dírou keška [cache]GC1840E[/cache], kam doputoval náš GC Cachanova. Jeden kačer ho tam vložil, druhý přišel a už tam nebyl. Oba kačeři se zdají být slušní, takže je z krádeže nepodezřívám a v logu mezi nima nikdo napsaný nebyl a keška je na takovém místě, že se prý nedá vymudlit. Tak co si mám o tom pak myslet…
Moje cache a cerna dira? :o
Byl jsem zapojen do patrani, ale bezvysledne. Ale pokud vim tak jeden z tech hledacu krabku vyklopil do potoka. Takze mince tam bude asi nekde blizko, ale je to tam hodne zarostly a sutrovity. Nema nekdo v z Bilovic n. Sv. hledacku kovu?
Ještě jednou díky za tehdejší hledání… třeba se jednou tam najde Napsal jsem to sem kvůli tomu, že není černá díra jako černá díra, TB/GC se může ztratit i tímto způsobem. Zrovna nedávno někdo psal v logu, že z jedné z kešek vyzvedl TB a cestou domů mu asi někde vypadl a tudíž se ztratil nešikovností kačera.
Souhlas. Citace z jednoho Write note na tehle kesi[cache]GC19JKN[/cache] z 12.6.:
"jel jsem na silnicce pres Semice a zahlédl neco blýskavého byl to TL MOJA, zvedavost odkud je, návrat pripojení na net, patrila do tohoto pokladu, vzal bike a jel se podívat na rekonstruovaný poklad a cestou v lese cca na urovni 2stage uvidel TB ŽELVICKA, který mel byt také v keši. Samotná keš byla odkryta, krabicka venku Zapsal do logbooku a dle možnosti znovu ukryl."
Ja jsem vzal nas GC do Hong Kongu, aby nacestoval par mil.. Pri ceste zpatky jsem ho frknul do nemecke kese ve Frankfurtu u letiste a … dalsi kacer uz jen napsal, ze tam coin neni.. Pomerne kratky zivot coinu, ale nalitano mel dost …