Česká "MegaCache" - Má to smysl?

[color=red]Ahoj

v Lednu 2012 se chystám ve spolupráci s několika kačery spustit nový portál o geocachingu a současně s ním bych chtěl připravit velkou sérii keší, která by měla vypadat nějak takto.

V každém kraji by byla série keší, která by Vás dovedla k finálové krajské keši, kde by se zjistila část souřadnic velkého finále (Česká MegaCache). Jde mi především o to, abych zjistil zda má vůbec smysl něco takového zakládat, protože mnoho kačerů loví jen ve svém okolí a pravděpodobně jen málo kačerů by bylo ochotných projet si každou z cca 40-70 jednotlivých keší, aby zjistili souřadnice absolutního finále.

Zajímají mě Vaše názory a připomínky, tak se o ně prosím podělte, protože tato "věc" je zatím jen v teoretické rovině.

[center]Předem velice děkuji všem zúčastněným![/center][/color]

Myslim, ze to neni uplne spatnej napad - teda pokud se tou "velkou serii" nemysli zase dalsi priblbla hromada mikrosek pohazenych kolem silnice. Podle me by v kazdem kraji bohate stacilo treba jen 3+1 …

Tak tak. Pokud to budou pekny krabicky na peknych mistech nebo s peknym pribehem tak je me jedno jestli je to nejaka serie nebo ne. A aspon budu vedet po cem jit predne v danych krajich. :slight_smile:

Rozhodně to nebudou mikrošky! Minimální velikost pro mě přijatelná v tomto případě bude REGULAR, aby bylo možné vkládat GC a TB. Dále to musí být nějaké pěkné či historicky zajímavé místo, aby mělo smysl ho navštívit.

Myšlenka 3+1 se mi líbí, toho se budu držet, díky! Další věc které bych se chtěl držet je, že by mělo být možné zaparkovat od 200 do 500 metrů od umístění keše, především kvůli údržbě. Přece jen těch keší bude 14 x (3+1) a jedna finálová MegaCache :-).

Tenhle nápad "1 keš v okrese/kraji a společné finále" už tady byl několikrát a nic se nedotahlo do konce.

nemyslíš, že taková místa jsou už zabraná od místních kačerů? Takhle to budete maximálně zdvojovat, těžko objevíš do 500m od silnice nový hrad/super vzácnou přírodní lokalitu/technickou zajímavost/…

Nad tím jsem přemýšlel úplně na začátku a je mnoho takových míst. Pokud chci v každém kraji umístit 4 kešky na zajímavých místech, tak jsem přesvědčen, že vybrat taková místa mi moc práce nedá. Je mnoho krásných či historicky významných míst, kde kešky nejsou. Ta vzdálenost do 500m je spíše zbožné přání než pravidlo. :slight_smile:

No, tak do konce se dotáhnul třeba "Otec Kuree".

Tady jsem chtěl napsat, že ta místa už neseženeš, ale to už napsal Arogant.

A kolik kačerů že to dotáhne do konce? Ani jeden. Ale osobně jsem optimista a myslím, že tři. Stojí ta práce za to? B)

"Článek" je zde na fóru http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=21310&sort=&rowstart=40 úplně dole. :wink:

Pripadne muzu pomoct - po cele CR je treba spousta smircich kamenu a jen malo z nich ma svoji kesku. Mam k tomu slusnou literaturu a ke kazdemu i kratky pribeh vzniku - a prave ty pribehy jsou casto velmi zajimave. Navic kameny jsou vetsinou u silnic nebo cest …

myslím, že nemá.

Já osobně nemám rád kešky, které začínají někde v místech kam jedu a pak zjistím, že abych je našel, musím objet celou republiku. Nejvíce mi to vadí v místech, kde bydlím, naštěstí jich tu není takových moc. Jako sérii pěkných míst krajů / okresů klidně, ale bonusové keše u podobně rozsáhlých projektů nemám rád. Hlavně když vznikají třeba až poté, co některé z těch dotyčných kešek odlovím. Člověk si pak taky občas zapomene opsat číslo, a hned aby se trmácel zpět… Bonusovky, které jsou na určitém menším území (jednoho okresu, města atp.) mi nevadí, jednu takovou i mám.
Ale to je jen můj názor, tak mě za něj nekamenujte…

no, ještě na mega keš přidám jeden názor. Osobně máme velkou regular / malou large na turisticky velmi navštěvovaném místě. Dali jsme ji tam proto, aby nálezci měli radost a mohli měnit. Jak to dopadlo? Nálezi vyberou co se jim líbí a do kešky akorát věci doplňujeme a při každé údržbě jsem naštvaný, že jsem tam měl dát raději small…

Navíc. Za takovýto bonus by si musel nabízet něco extra, ne jen velkou kešku a "bod do statistik". Podívej se na to, jako by si kešku šel lovit Ty - Jak daleko jsi ochoten vyrazit pro kešku? Kolik jsi do takové cesty ochoten investovat? Proč jet přes celou republiku, když do dvaceti kilometrů je tolik míst, o kterých ani nemáš ponětí?
Kačeři se mezi sebou domluví, každý z nich odloví něco, dají finální souřadnice/heslo/cokoliv dohromady a finálka bude putovat mezi kačery sem a tam… A k čemu to bude? Ty "poctiví" jsou bez šance a nepřijdou tam. Dorazí jen honibodi a napíšou "díkeš".

A kde je dobrý pocit ze zakládání?

Nic ve zlém, ale s měsícem "zkušeností" a 71 nalezenými kešemi se chceš rovnou pouštět do takových MEGAprojektů?
A stejně si myslím, že tohle nemá smysl realizovat. Proč, už ti napsali jiní.

P.S. a už si konečně prolinkuj profil na GC.COM, aby tě ostatní brali aspoň trochu vážně…a anonymy se většina nerada baví.

JJ, jak píše 100DTeam - pár jedinců možná odloví vše, zbytek se domluví a každý si odloví to co má nejblíže, společně dají dohromady souřadnice finále a ti co budou mít "štěstí" a budou ji mít v dosahu, pak zalogují všechny zúčastněné. Podle mne zbytečný megalomanský projekt.

Dobrych kesek neni nikdy dost, ale dobrych. Pokud to chces pojmout jako serii dobrych kesi tak fajn. Mist je dost, nejsou to jen hrady a zamky v pruvodcich. Toho bych se nebal, A L E jsi schopen zabezpecit udrzbu? Co kdyz vyrazom na druhy konec republiky a bude zrovna ukradena. Mozna by bylo lepsi pozadat mistni kacery o vytvoreni kese, jen zadat pravidla. Je lehci se starat o svoji kes nez o cizi. Dalsi bych mozna navrhl 4 + 1 a stacilo by odlovit jen 3 a bonus. Celkovy bonus bych videl spis jak vyzvu, nemam rad si nekde schovavat bonuskody na kese co budu lovit nekolik mesicu. Jinak ti fandim, ale neverim.

Ne-pou-štěj-se-do-ni-če-ho-po-do-bnýh-ooo dokud neodlovíš 1000 keší… a do té doby tě to pustí B)

To jako, že na keše nemusím jezdit? Stačí někomu napsat a on mě zaloguje? To snad ne? Z jakého důvodu by to někdo dělal?

Citecka: +1

Myslím, že bys měl nejdřív založit jednu cache, kterou budeš mít v dosahu, abys dokázal reagovat, kdykoliv bude nějaký problém. Půl roku se o ni svědomitě starej, doplňuj, udržuj ji v kondici. Taková cache udělá radost kačerům, jejich logy zase Tobě.
Po tom půlroce se budeš sám sobě divit, co jsi to měl za nápady…

Odkud to je? Z Chomutova? Tak to jsem v klidu. :wink: