Kdo si oblíbil GoogleEarth i GeoCaching tak jistě zjišťoval jak obojí příjemně propojit. Jednou z možností je oficiální NetworkLink, ale ten má drobné nevýhody: není možné jej využít off-line, pomalost, nepřesnost (skript záměrně zkresluje pozici), nevyhovující popisky, atd.
Naštěstí máme k dispozici GPX soubory a program GSAK, který nám pomůže si vybrat to co chcem a makrem to vyexportovat do KML souboru.
všechny zajímavé informace jsou obsaženy a nic se nenačítá z internetu
je možné odlišit mnou nalezené cache (pouze během exportu, ne v níže přiloženém KML souboru)
cache jsou ve složkách podle typu (navíc složky již nalezených a nedostupných cache)
více popisný popisek s odkazem na Mapy.cz pro detailnější mapu
Mno, kdyz uz je tu tema o Google Earth .. a kdo pouziva oficialni link z groundspeaku - povedlo se nekomu tu posledni betaverzi gearthu donutit zobrazovat normalni cache ikonky pro kese (tak jak to bylo driv) a ne ten zlutej hnusnej nic nerikajicici generickej fujtajbl?
GPX sice je mozne naimportovat, ale vysledek neni zrovna idealni. Nevytvoril jsem jen staticke KML, ale upravil jsem makro pro vytvareni KML z GSAKu tak aby bylo lepe pouzitelne. Kazdy si tak muze generovat vlastni KML s oznacenyma nalezenyma cache apod. Update je pak otazkou spravne vytvorenych PocketQueries.
Odkazovane na KML je skutecne staticke. Chtel bych jeste dodelat automaticky update.
Nezobrazuje…
Zřejmě je problém v cestě: v tom tvém KML souboru je cesta C:\Program Files\Google\Google Earth\res\gsak.png, jenže můj gsak.png je umístěn v /usr/local/google-earth/res/gsak.png