Čtu to čtu … ale nemohli by jsme zůstat u Challenge cache ? Snaha přeložit vždycky všechno není vždy nejlepší …
Stejně tak jako nepřekládáme Travel Bug a spoustu dalších termínů (samozřejmě až na výjimky… :-!).. Imho bych Challenge nechal prostě Challenge..
Já bych tedy upřednostnil český název "výzvové keše/cache", který mi přijde výstižný. Geowiki je dělaná především pro nováčky. Ne každý anglické názvy chápe. Samozřejmě do textu patří poznámka, že v angličtině se to nazývá challenge cache.
Jinak, až bude vytvořeno heslo, tak ho milerád "zvandalizuju".
Tak to já bych to udělala přesně opačně = nechala název challenge a pak česky vysvětlila, vo co go, neboli o co jde.
Některé termíny jsou v čestině fakt otřesné :-), např. právě ta challenge.
to mi nepřijde moc šťastné. už jenom to, že tu nemáme "záhadové - skládačkové" keše,(mystery - puzzle) "vícezastávkové", (multi) "setkávací", ale stále Eventy, a jak bys přeložil třeba WHERIGO… taky nemáme "dopisní schrány" ale letterboxy…
To je věc vkusu a názoru. Něco samozřejmě přeložit nejde. Nebo to působí násilně. Výzvová keš mě osobně ale nijak neruší.
Spíš mi vadí v návodných textech (ne v konverzaci) slangové výrazy jako enablovat, disablovat, owner, hint apod. To jsou věci, které se dají dobře napsat česky, a také je preferuju v české verzi.
John Haas pobavil. Já neříkám, překládal jsem to spíš kvůli naší, zcela lokální diskusi nad jednou připravovanou Challenge keší.
Výzvová keš jsem napsal kvůli začátečníkům, nepočítám že zdejší mazáci čtou geowiki B)