Nedávno jsem byla na hromadném lovení keše Matrix a zjistila jsem, že kačeři se předhánějí ve FTF. Chtěla bych to taky zkusit, ale nevím, jakým způsobem se nastavují zprávy o nových keších. Pomůžete mi někdo?
Jde to jednoduše například - "Set up Notifications" v menu "Premium Features" vpravo. To ovšem vyžaduje zaplacené členství. Holt, každá sranda něco stojí.
Ja se citim jako začatečnik pořad proto se taky přiblbě zeptam - a wiki o tomto tematu jsem pročetl celou.
Notofikace posilaji oznameni na mejl ve formě kde však nejsou souřadnice dane kešky - takže pokud nemate on-line přistup na net (ja z mobilu přistup nemam) tak taková následná sms je vam stejně na nic. Nedá se tato věc nějak řešit - aby se v mejlu z poslanou notifikaci zobrazily i souřadnice.
Některym se povedlo zaregistrovat na českych strankach o geocachingu (ted si nemohu vzpomenout) a z nich dostavaji notifikace včetně souřadnic. Nove registrace na tyto stranky už jsou ale zakazane.
Brunoos: Když mě příjde notifikace, je tam napsaný waypoint GCxxxxx. Pak lze přes aplikaci v mobilu např. Handy Geocaching zadat waypoint a stáhnout souřadnice keše.
Většina nových MT má možnost přístupu na internet a instalaci jávových programů. Včetně Handy Geocaching. Pokud máš dobře nastavený internet, tak až tak velké částky za občasné mrknutí na net nebo GC.com přes Handy Geocaching to nejsou.
javu dnes podporuje snad každý telefon a HG stahuje kešky z netu v rámci kB, jedna tradička je průměrně tak 3kB možná i míň, takže když jsem se připojoval k internetu u O2 přes GPRS, které je učtováno od kB, tak mě chodili směšně sms jako "za O2 GPRS vám bylo odečteno 0,20Kč" takže třeba celodení kešování s HG a připojováním přes GPRS mě stálo tak 2Kč
K připojení - mám TWIST kartu a T-mobile nabízí službu Twist Surf +, kterou si můžeš kdykoli aktivovat / deaktivovat, která znamená připojení k netu za 39,- Kč týdně. Sice to není nijaký zázrak, ale na potřeby čtení listingů a občasné googlování naprosto dostačující. Takže pokud chceš soutěžit o FTF, můžeš pro začátek zkusit toto
Staci program, ktery po prijmuti emailu provede pripojeni na web a vygrabne souradnice to ti pak posle jako SMS, f pohode to naskriptujes na linuxu a neb najdes vhodne predepsane utilitky… Mne staci GCxyz a vzdalenost s typem, pak se kouknu na PC a pak pripadne jedu.
M.