Je možné chytit signál z CHIRPu i do telefonu? Nebo musím mít Garmina?
Ty mas telefon s AMP+ ?
Nejde, musíš mít Garmina. Čistě teoreticky by to mohlo jít na notebook (s adaptérem), ale někdo by musel napsat příslušnou aplikaci. Ten adaptér stojí skoro polovinu, co GPS Garmin …
Odpověď otázkou?
Podle mne ANT+ je jen trochu upravený Bluetooth… Nějak trochu přeprogramovat vhodný BT dongle a mohlo by to fungovat. Nebo ne ?
Myslím že ne. Vycházím z toho že kdyby ano už by to jelo.
já myslím že kdyby to bylo tak jednoduché tak už je na netu dost prográmků jak na to … nebo nějaké hračky na čínských obchodech (dealextreme, atp)
Kdepak, je to jiné. ANT+ je vyvinut pro extrémně nízkou stotřebu, dědictví BT by ho příliš omezovalo. Kdesi jsem asi před rokem viděl bližší popis (no, ne dost podrobný), ale už si nevzpomínám kde.
Asi by se muselo pohrát s firmwarem samotného bluetooth chipu (a to už bych si raděj koupil dongle přímo na ANT+). Frekvenční pásmo a modulace je asi stejná, ale to bude pravděpodobně všechno.
Další věc, která by se musela lousknout, je protokol, který používá Garmin pro komunikaci s Chirpem.
Tady asi bude hlavní problém s tím jejich neprůstřelným protokolem. Do firmware Garminů se dodnes také nikdo pořádně nedostal. Ale třeba jednou, někdy… ![]()
Nízká spotřeba v případě telefonu, nebo dokonce notebooku, nás zas nemusí tolik zajímat. Přeci to nebudeme mít puštěné neustále tak jako se naopak vyžaduje životnost baterky v CHIRPu…
Tak myslím, že na dlouhou dobu budou pro mě kešky s CHIRPem nedostižné ![]()
SE Xperia active má ANT+ ![]()
kdyby se o to nekdo zajimal http://hackaday.com/2011/11/28/ant-networks-using-an-msp430-chip-and-android-phone