Předloni jsem jich tam pár dal s Bišákama na Krku a kolem Crikvenice, jižně od Rijeki (teď koukám, že se jich tam zase pár nových objevilo). Řekl bych, že úroveň krabek je podobná jako u nás, dílem to asi bude tím, že určité procento keší tam zakládají geoturisté, především z Německa. Líbila se podmořská [cache]GCXD4M[/cache]. Je potřeba počítat místy s hledáním v hodně trnité vegetaci a dát si pozor na hady, ale jednoznačně převažuje dobrý pocit
My máme zkušenosti z ostrova Krk.
Loni tam bylo 21 keší. Ubytování na Bašce, keše okolo procházkou v kopcích, potom 2 půldenní výlety autem po ostrově. Dali jsme i 2 multiny. Uložení dobré, jak příroda umožňuje - i jedna pěkná podvodní v Njivici. Od loňského července přibylo 9 nových schránek.
Dovolená se vším všudy + ty kešky, stihne se všechno
Spis to byla jeste reakce i na HuntBehinduv odkaz, kde byly vyfiltrovany VSECHNY kese v Chorvatsku … a postesk Prdlika nad tim, ze se z vyhledavani neda udelat PQ …
Neví někdo z vás, jestli na stránkách www.geocaching.com je někde celosvětová mapa kešek tak jako je to tady česká mapa na geocachingu.cz ?? Já příští týden odjíždím do Chorvatska, tak bych chtěl vidět na mapě přehled o keškách na mapě.
Ty mě překvapuješ, aktuální mapa keší je hlavně na stránkách www.geocaching.com, kde jinde by taky měla být. Stačí zadat na úvodní stránce jméno místa a pak kliknout na "Map this location".
Jak to tam vypadá s kešema? Jako docela jinde, specifikum možná je to, že řadu (většinu?) keší zakládají rekreanti a cestovatelé, takže údžba je dost o komunitě, kde kdo co opraví a přiležitostně doplní a nahradí. Člověk tak musí být připravený na DNF, i když řada lidí loguje stylem byl jsem tam , takže FI - každému dle jeho gusta. Četnost keší odvisí od místa, někde, na některých ostrovech či pobřežních letoviscích je jich fúra, jinde je to hodně chabé. Po cestě (kolem dálnice) je to bída, ale tak tam taky většinou není o co stát. Některé (třeba na kopečcích, v přírodě) jsou na krásných místech. Jak se připravit - tak to záleží také na každém jestli si udělá nějaké globální PQ nebo si mechanicky připraví keše v oblasti, kam jede a nějaké ty po cestě.
Prave v Chorvatsku jsem. Vsechno v pohode, jezdime jachtou po ostrovech, samozrejme na pocet se jich moc nenajde, zejmena kdyz trasa se nepodrizuje kesim, ale je to prave naopak. Ale kese jsou kupodivu v perfektnim stavu. Zatim pomer asi 7xFI a 1x DNF, pac tam prudila nejaka jeptiska a neslo poradne hledat. Dnes 13 km v sandalech kvuli dvema kesim, nohy v haji, ale obe kese v pohode. Rozhodne situace mnohem lepsi nez v karibiku kde byl problem najit funkcni kes.