CHUDAK KVULI VAM UMREL

http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A051219_223349_krimi_ad

A jeden z Vas kvuli tehle blbosti umrel

… zato ty ses jeste, bohuzel, porad nazivu …

Je to smutné - IMHO ale nejde o blbost. Copak děláte ve svém volném čase Vy??? Po bitvě je každý generálem.
BTW: jen upozorňuji že dosud jsem tyhle stránky ani neviděl… abyste si nemyslel že jsem nějaký “Geocachista” - zatím nejsem…

A co bys rekl na pripad, kdy se clovek zabije v aute cestou do prace ? Ze umrel kvuli praci ? Jak muze byt nekdo takhle omezenej …

Předevčírem, mimo jiné, smetl vlak auto na železničním přejezdu.

Už jste psal na České dráhy?

Je mi opravdu moc líto co se stalo, ale za to nemůže Geocaching jako takový. A článek v novinách, když to řeknu velmi kulantně, tak se nezakládá na pravdivých infornacích. Zde citace " Ve chvíli, kdy Lukáš schránku hledal, v ní bylo ořezávátko, tužka, svíčka, dvoukorunová mince, prstýnek z umělé hmoty, krabička od filmu, pohlednice a kousky stavebnice Lego. Policie schránku zabavila. Na místě už nic není." Jenže skutečnost je taková, že když jí hledal, tak tam již nic, minimálně od neděle minulého týdne nebylo!!! To že se schránka našla někde v blízkosti nálezu těla, je pravděpodobně dílem náhody, jelikož ta schránka tam ležela již pžřed touto politovanihodnou událostí. Ovšem je úplně jedno, jestli v té době byla keška disablovaná, či nikoliv. To bohužel na celé tragedii nic nemění. Ale ještě jeden fakt mne zaráží. Když někdo kešuje, tak to obvykle ví celá rodina, jelikož to zabere nemálo času, zažívají se historky o kterých se mluví, bere se rodina sebou na výlety. A zde citace ze stejného článku: “Nechápali jsme, co na takovém opuštěném místě dělal. O té hře jsme se dozvěděli až teď,” řekla Lukášova matka." A proto než kdokoliv začne geocaching jakkoliv odsuzovat, tak mi nedá si položit nejednu otázku. Opravdu v této tragedii hrál geokešing nějakou roli? Byl to kešer? A nebo shodou okalností policie na místě našla několik dní stracenou kešku? Každopádně pravdivé odpověďi na tyto otázky jsou důležité, nicméně bohužel čas nevrátí. Ještě jednou ať je to jakoliv, tak projevuje velkou lítost nad touto událostí

Bohuzel byl to jeden z nas a geocachingu se venoval. Osud mu vsak nepral. Citim to jako velkou lidskou tragedii, ktera se stala pri necom co mel Lukas rad a cim naplnoval volny cas. Na vine vsak neni geocaching a jeho myslenka.

Odkud všichni víte, že se věnoval geocachingu? Podle toho, že se nedaleko od něj našla krabice s keškou, která byla uz šest dní disablovaná a kterou tam mohl kdokoliv pohodit? Znáte někdo jeho nick na gc.com? Měl vůbec GPSku (protože bez ní by zrovna tuhle keš asi těžko hledal)?

Nebo to všechno bylo úplně jinak??

Nemusis mit nutne pravdu, ja jsem treba taky “vlk samotar” a rodina nic nevi … nejsou takovi, vim, ze by je to nebavilo :slight_smile:

Jen tak pro zajimavost a kterej ty - identifikujici se teckou - jsi ??

Povsimnete si zejmena odlisneho tonu zpravy …

ČR-nehoda-úmrtí-kuriozity-poklad-TISK

Došlo dne: 12/20/2005 12:32:00 AM, Důležitost: 4, Zdroj: CTK, Kategorie: dce, Podkategorie: zak

MfD: Mladík zřejmě zemřel při hledání pokladu, hře Geocaching

PRAHA 20. prosince (ČTK) - Pravděpodobně při oblíbené hře na

hledání skrytých schránek Geocaching zemřel osmnáctiletý mladík,

který se v pátek zřítil ze čtyřicetimetrového svahu poblíž

pražského motolského krematoria. Na svahu pod skálou zřejmě

hledal plastovou krabičku obsahující “poklad”, píše dnešní Mladá

fronta Dnes (MfD).

"Než spadl, stál zhruba tři metry od skrýše, kde byla krabice

schovaná. Byl šok zjistit, proč ten chlapec zahynul," řekl MfD

kriminalista Igor Kuchař.

Hra má jednoduchá pravidla. Do plastové nádoby se vloží různé

drobnosti jako tužky či figurky a “poklad” se schová na utajené

místo. Úkryt se zaměří pomocí přístroje GPS, který odečte

souřadnice. Ty se pak zveřejní na internetových schránkách a

ostatní hráči poklad hledají. Takových “pokladů” je nyní v Česku

Geocaching je nevinná a celkem smysluplná hra, podle jejích

příznivců je to trochu jako turistika. "Na tom místě, kde se ten

mladík zřítil, jsem byl také a není to nijak obtížné. Schránka je

schovaná pod skálou, dojde se tam po cestě. Na tu se lézt nemusí.

Jenže tomu asi málokdo odolá, když tam je," řekl MfD jeden z

vyznavačů této hry.

pba

Coze? Tohle, ze je blbost? A umira se kvuli ni?

To asi fakt ne...

Este ze aspon CTK neni bulvar. Kazdy dospely clovek je zodpovedny sam za seba, musi dokazat zhodnitit riziko vlastneho konania. Tiez sa mi podarilo vysiet za jednu ruku na skale kusok od Tatier a druhou rukou vytahovat zo skaly kesku, ale keby sa mi nieco stalo bola by to len moja chyba. Obvinovat niekoho za tuto tragediu uz nikomu nepomoze. Preto priatelia, budme zodpovedni, davajme sa seba pozor pri kesovani, nech sa o nas nemusia blizky ludia strachovat pocas kesovania. Nech sa vam vsetkym dari, prajem vam pekne a uspesne geo-vsetko :slight_smile:

Není ono něco na Choustníku? Dva karambóly za sebou… http://www.novinky.cz/krimi/213045-muzi-povolil-lezecky-uvazek-a-zritil-se-ze-steny-u-hradu-choustnik.html

Je tam tahle [cache]GCVYG5[/cache] a v atributech je horolezecke vybaveni, obtiznost 3,5*

Smrt toho mladíka mne mrzí, ale jinak LžiDnes nezklamaly a opět otiskly článek plný plků o h…ně a nepodložených, lživých faktů. A že mladík umřel kvuli té hře? Pardon ale mám pocit že za to nemůže geocaching nýbrž vlastní něšťastná chyba hledače… hawk…

Mladík je BOHUŽEL mrtev a pět let staré téma BOHUŽEL stále žije.

nevíte jestli se někde nepsalo, kolik lidí z řad kačerstva se utopilo při povodních když se snažili zachránit ze záplavové oblasti své krabičky z umělé hmotičky?

K této keši se dá dojít pěkně po svých. My tam vylezli i s dětma. Jen při dešti to po kamenech klouže.

Však ať se Anonymové vykecají… Kvůli autům letos zemřely tři (|) lidí a taky je ticho, tak ať zavřou pece. Vždy je to chyba konkrétního člověka. Shazovat to na něco jiného je blbost.