Chyba v MapSource

Při exportu souboru otevřeného v MapSource do *.GPX (jednoduchý seznam různých bodů), mi skoro pokaždé spadne. Potřeboval jsem si vyexportovat soubor s vlastními body pro POI. Tento soubor mám uložený v GDB, který mi MapSource v pohodě uloží. Po čase jsem zjistil, že to tuto chybu dělá při ukládání souborů obsahujících diakritiku. Dříve mi to MapSource v pohodě uložil, takže jsem občas sem tam diakritiku použil. Dnes už mám v souboru mnoho bodů, takže jeho ruční projití by trvalo hodně dlouho. Nevíte o nějakém případném programu, který by mi exportoval body z GDB do GPX?
Předem díky za odpověď.

Vzpominam, ze jedna verze MapSource dělala problém při ukládání do GPX v případě, že název nebo cesta k tomuto souboru měla mezeru nebo diakritiku. Není to i tvůj problém ?
Jinak na převod GDB do GPX lze použít třeba GPSBabel

Bohužel tou cestou to není, opravdu to bude asi spíš tím, že název trasy nebo bodu obsahuje diakritiku (bez té to jde). Ze všeho nejdivnější mi na tom připadá, že u starých verzí problémy nebyly. Teď mám verzi 6.16.2
Jinak děkuji za tip na ten program.

Mám za to, že vadí diakritika v názvech bodů i komentářích. Hlouběji jsem to nezkoumal a raděj zadávám vše bez ní.
Zejména když do navigace nacpu nějaký bod s diakritikou, už z ní nenasaju do MapSourcu nic. Ale mám Edge, možná jiné Garminy jsou na tom líp.

Moje zkušenost s Windows 7 a MapSource, už nevím které verze je, že export formatu gpx padal pokud nebyla ke jmenu exportovaného souboru ručně připsána koncovka gpx. MapSource si soubor nedovedl vytvořit a spadl.