Onen problem se spatnymi daty v GG nevznikl importem PQ, jak se puvodni tazatel mylne domniva. V PQ je format skutecne jeden, zadne nastavovani ani odhadovani neni treba.
Onen problem vznikl drivejsim importem z webu, ktery je zavisly na tom, jaky format si clovek nastavi. A protoze Geoget nevi, co mas nastaveno, format musi rozpoznat. Rozpoznani hapruje jen na nekterych datech ve formatu mm/dd/yyyy. Tento format ale neni ani vychozi, ani neni cesky!
Cesky format (a nejen cesky!) jim tam v nastaveni chybi, proto navrhuji, aby jej tam doplnili. Uz tam par formatu prideli, tak proc by nepridali i tenhle? jejich web se postupne uci na uzivatele mluvit jejich jazykem, tak proc by se nemel naucit i jejich format data?
S rozpoznanim to souvisi hlavne tim, ze lide nebudou mit potrebu nastavovat ten divny format s lomitky.
Dík za vysvětlení, už snad rozumím. Myslel jsem, že GG pouze importuje data z PQ. Pokud tedy umí importovat přímo data z webu, pak tomuto pořadavku kvůli rozpoznávání rozumím.
Klamo, to mas tak. Uzivatelovi se neco prihodilo. On vi co delal, tak se domniva, ze vi jak se to stalo, a napsal svuj dotaz. Ja se ale domnivam, ze to bylo trosku jinak, a tam smerovaly me odpovedi.
Ty se take domnivas… ale pozor! Na zaklade ceho se domnivas? Nejsi ani uzivatel Geogetu, nejsi ani jeho autor… Tak to jsi pro tuto diskuzi jiste veliky prinos! B)
No ja to vidim takto:
Ak je ten PQ originalny a plati, ze nezalezi pre koho bol vygenerovany - cize nezalezi na formate dat a import do geogetu sposobil naburanie dat tak je chyba v geogete.
Ja som sa pozastavil len nad zaujimavym konstatovanim z tvojej strany:
Nic viac nic menej.
Doktor -
Od zaciatku je rec o tom na co ja reagujem…veru tak.
Ja nevim, ale pokud si z PQ naimportuju cerveny ctverecky, tak mam v databazi cerveny ctverecky. Ty jsou v PQ, nemeny, takze vim ze tam budou porad a nebude se jejjch barva menit.
Ale pokud si budu importovat z html a tam uz si mohu nastavit treba zeleny ctverecky, tak pak logicky budu mit v databazi barevny gulas.
Chapu to spravne? Zase tak slozite mi to nepripada
Ono by stacilo, kdyby si Klama nevymýšlel. Ze Import PQ je v GG v poradku, to tu bylo vysvetleno uz nekolikrat. Vsichni to pochopili, jen Klama nikoliv. Staci se podivat na vsechny Klamovy prispevky, jaky mely uzitecny dopad na normalni diskuzi.
Zamykam, to je to nejlepsi, co se da udelat.
Pokud puvodni problem u CZSAFA trva, nebo pokud potrebuje moje vysvetleni nejak lepe priblizit, muze mi napsat soukromou zpravu, rad to s nim doresim.