Otázka na úterní odpoledne: Víte, jakou má spojitost číslo 60466176 s geocachingem?
Heslo není správné:-D
A faktorizaci jsi provedl?
je to 6^10
A souvislost s GC?
- a 10. písmeno v české abecedě je FI = řecké písmeno označující v kartografii zeměpisnou šířku. Ale to je nejspíš blbost:|:D
Co následuje po písmenech GC?
číslo
no to samozrejme neni presne, ze? ;)![]()
Mám to prozradit? Nebo až zítra ráno?
No jestli se budeš vyžívat v tom, že zase milion lidí nebude spát a bude tady spamovat tak prosim ![]()
Nee! sem s tim !!
Tak dobrá, prozradím to: je to maximální počet kešek ![]()
Kód kešky se skládá z písmen GC a 5 znaků z množiny písmen a číslic (těch je 26+10=36). Možných kombinací je tedy 36^5 = 60466176.
Takže po uložení tohoto počtu kešek nebude možné další ukládat ![]()
Leda že by Groundspeak přidal další místo v GC kódu - ovšem po zkušenostech s problémem Y2K se to určitě neobejde bez povinného prémiového členství po nalezení prvních 50 keší, aby bylo na upgrade software i hardware ![]()
A to už se můžeme těšit na příchod roku 10000.
Jestli se nepletu, tak se nepoužívá písmeno "O", zřejmě aby se nepletlo s nulou.
A i další písmena :). Navíc některé kombinace písmen GC Codů byly rovněž vynechány, proto např. nenajdete existující keš s kódem GCFUCK :).
Tak se mi zdá, že tady Vianney při počítání možností BruteForcování 17 místného hesla zabrousil trochu někam jinam
Ale dobrý, tohle mě fakt nenapadlo počítat.
hmmm, tato teorie má ovšem jednu vadu a sice že již dnes jsou GC kódy nejen pětimístné, ale i šestimístné, Takže myslím že to ještě chvíli potrvá, nežli se možné kombinace vyčerpají. Nicméně jako kvíz dobrý ![]()
Zajímavá úvaha, ale úplně zcestná. Před pár lety byly GC kódy kratší (třeba [cache]GCE50[/cache] nebo i [cache]GC4[/cache]), takže přidávání dalších pozic je naprosto běžné ![]()
Velice zajímavé, ale GS určitě přidá další pozici, jako to už udělala několikrát. Pro vysvětlení např. [cache]GCAA[/cache] [cache]GCAAA[/cache] [cache]GCAAAA[/cache]
Ale je pravda, že to bude ještě nějakou dobu trvat, než se toho dožijeme.
A ještě jste zapomněli, že mnoho listingů s GC kódem nebude nikdy publikováno.
(Někdo založil listing a pak bez publikace archivoval)
Nějaký funkční příklad šestimístného kódu by nebyl?
60 000 000 kesi se do konce popristiho roku nezalozi a pak je konec sveta, takze je to jedno a ja nic neresim B)