CITO na Moravě

Zdraví cachery i cacherky…
kdysi před asi půl rokem jsem v jednom vlákně nahodila něco o uklízecí akci u Mamuta (kousek u Přerova). Čas běžel a protože bylo ve škole peklo, tak jsem se na to mírně vykvákla, ale TEĎ jsem se do toho opět pustila (ne že by peklo ustalo, jen si začínám zvykat) a oslovila Odbor životního prostředí v Přerově.
Doufám, že se pořád najde pár pracantů, co by do toho se mnou šlo, protože přerovský pohled na věc vůbec nebyl negativní…

Něco z dopisu od hodné paní:
"Samozřejmě vaši aktivitu rádi vítáme, sami jsme několikrát celý odbor byli uklízet u zmíněného mamutíka icelou trasu naučné stezky Předmostím až do pravěku. Udělám co budu moci, myslím že přistavení kontejneru by u Technických služeb zařídit určitě šlo."

Mírně mě dostal její dotaz:
"Zajímaly by nás bližší informace o činnosti Vaší skupiny, že bychom eventuelně mohli navázat bližší spolupráci v rámci organizace různých ekologických akcí."

Hihi :slight_smile: mám jí prásknout, kdo vlastně jsme? Poraďte mi vy větší a zkušenější :slight_smile:

Tohle je jen výcuc. Paní napsala i, že by byla ráda, kdybychom se zapodíleli do veřejného projednávání záměru vybudování areálu Mamutov v Předmostí, ale to je asi věc každého samostatně (a pokud vás to zajímat bude, tak mi pisněte skrz profil). Já chcu s váma zatím projednat jen to CITO.

Pište, pište, ať vim na čem jsu a co jí mám odpovědět. Díky :slight_smile:

s praskanim nevim, ale tahat bordel z jeskyne bych sel…

To není špatný nápad! Nepořádku je všude dost! Mám to trochu z ruky,ale,kdyby byl pak třeba nějaký…poúklidový prográmek…určitě bych přijel!

Poúklidový prográmek by rozhodně měl být, ale s tím mi někdo musí pomoct, pže já osobně si nedokážu naplánovat ani zábavnou cestu do školy, natoš zábavný večer pro tolik cacherů :smiley:

Ale spíš mě teď trápí, co říct té paní.. :slight_smile: Ostatní až pak.

Udělej z toho geouklízecí event a přijedu.:slight_smile:

Zkus se zeptat někoho kdo už CITO organizoval - napadá mě např. Šaman.
Jinak si myslím že napráskat nás by nebylo zas tak strašný, aspoň to bude pozitivní propagace GC, po všech těch mrtvolách… A víc ekologickcýh akcí? Klíďo, když se tahle první ujme.
S programem si zatím hlavu nedělej, to se nějak zvládne (hlásím se jako dobrovolník na pomoc s přípravou :)).

Edit: Bětuško, kdybys tak četla svá předhcozí témata.. Páč v tvém předchozím vláklně o CITO ti Haggaeus poslal i návrh mejlu jaký poslat na příslušné organizace a v tomto mejlu je naspáno i kdo jsme a co je to CITO (http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=5660&pid=57579#post_57579). Takže napráskat že jsem geocacheři bych se fakt nebála.

Vůbec bych se nebál prásknout informace o činnosti naší skupiny (stejně už je geocaching hodně zpopularizován) ani o navázání bližší spolupráce. Jedna, dvě akce za rok by myslím vůbec nemusely být na škodu. Určitě se přidám.

Tak do tohodle bych šel s chutí. Sic to mám do přerova kousek r ručky, ale Ostrava není zas tak daleko :smiley:
Hlásím se jako pomocná síla :wink:

[color=blue]Jak už jsem o tom s pár lidmi mluvil na GeoSilvestru, chystáme menší CITO někdy na duben v Hrabůvce u Hranic. Protože ještě není stanoven termín, tak zatím uvádím, že to bude ve Sportovní osadě Svačinka (v bezprostřední blízkosti [cache]GC129D5[/cache]). Až budu znát termín a další podrobnosti, dám vědět…;)[/color]

Měli bysme se teda domluvit na termínech, abychom se moc nekryli a účast na obou byla uspokojivá :wink: Poněvadž osobně si myslím, že U Mamuta to výjde. Datum jsem přemýšlela někdy na přelom března a dubna.

Krom velikonoc mám každý víkend volný.

hmmm… to zní dost zajímvě :slight_smile:
taky bych se toho rád zůčastnil :slight_smile:

Jo, taky by to nemělo být 29. 3., páč to je GrandeMafioso :wink:

[color=blue]Budu se snažit to směrovat spíše ke konci dubna, ale nezáleží to na mě. Tady to ale bude spíš menší akce s omezeným počtem účastníků.

Pokud mi vyjde čas, rád přijedu i na ten tvůj…

Ivo[/color]

Ještě nevím, jak to budu mít s časem, ale šla bych do toho;) Už jsem s mými neGeopřáteli podnikla úklid Hrušova (sice to není žádná významná oblast, ale bordelu tam bylo požehnaně), takže se nebráním ničemu… A chválím za nápad

Mamuta jsem lovil loni a když jsem viděl ten BORDEL v okolí tak jsem se zděsil…
V Prostějově uklízíme pod hlavičkou Českého svazu ochránců přírody každoročně 2x (jaro, podzim) okolí HLoučely - to je ta říčka co protéká po severním okraji Prostějova (keš [cache]GCY39G[/cache]). Rok od roku toho nasbíráme vždy o něco méně, avšak díky některým našim snaživým spoluobčanům pořád máme co dělat :frowning:
Takže trochu vím co takový úklid v přírodě obnáší a co všechno se dá najít - prosím text v závorce si nečtěte při jídle, slabší povahy pak raději vůbec (např. jednou jsme našli nějaký igelitový pytel nahoře zavázaný, při nakládání jsme ho propíchli, a z pytle teklo něco jako krev smíchaná s vnitřnostmi; nebo holky vylovily z vody smotaný koberec, a jak ho tak tahaly ven, tak jim v ruce zůstal psí ocas - zbytek toho psa byl zabalený v tom koberci) .
No a to co jsem viděl u mamuta bych řekl že je ještě mnohem horší humus. Což s sebou nese jistou komplikaci - po úklidu bude nezbytné provést dekontaminaci zúčastněných…
Oceňuji tvůj elán, jenom nevím, jestli to není moc velké sousto. A taky pokud to má mít nějaký smysl, bude potřeba ten úklid minimálně jednou za rok…
Jinak určité know-how k úklidovým akcím najdeš zde http://www.csop.cz/index.php?cis_menu=1&m1_id=1004&m2_id=1142&m_id_old=1157 - upozorňuji zejména na možnost získat pytle na sbírání odpadu.

U Mamuta se prý uklízí častěji - říkala paní z ŽP. Nevím do jak velké hloubky, protože se mi zdá, že se od dob, co jsem toto místo navštívila prvně nic moc nezměnilo :expressionless:
Dík za odkaz, pytle se hodit budou.
No ale ty zážitky od Hloučely, to je dost humus :frowning: Lidi jsou děsní a proto musí existovat cacheři s kachním žaludkem, co to všecko uklidí :wink: (Už žádné zážitky nepiš, nebo mi odradíš dobrovolníky).

[color=blue]Termín CITOeventu v Hrabůvce byl předběžně stanoven na sobotu 26. dubna. Podle vyjádření správce areálu SO Svačinka zřejmě nebude potřeba počet účastníků omezovat…:wink:

Listing zveřejníme do konce února…:)[/color]

Přerovské uklízení bych viděla na 5. dubna, z důvodu toho, že v nejbližším okolí není nahlášen nijaký jiný event. Jen mám strach, že budou mít cacheři z velkého binca strach a tak nás příjde málo :frowning:
Co se týká listingu, tak ho vyvěsím snad do týdne (dvou)..

jinak kdyby někoho zajímal projekt mamutov: http://www.atlasdopravy.ic.cz/mamutov.pdf
http://www.atlasdopravy.ic.cz/mamutov1.doc
http://www.atlasdopravy.ic.cz/mamutov2.doc

Píšu si do kalendáře 5.duben = CITO Mamut/Prostějov.