Zdraví cachery i cacherky…
kdysi před asi půl rokem jsem v jednom vlákně nahodila něco o uklízecí akci u Mamuta (kousek u Přerova). Čas běžel a protože bylo ve škole peklo, tak jsem se na to mírně vykvákla, ale TEĎ jsem se do toho opět pustila (ne že by peklo ustalo, jen si začínám zvykat) a oslovila Odbor životního prostředí v Přerově.
Doufám, že se pořád najde pár pracantů, co by do toho se mnou šlo, protože přerovský pohled na věc vůbec nebyl negativní…
Něco z dopisu od hodné paní: "Samozřejmě vaši aktivitu rádi vítáme, sami jsme několikrát celý odbor byli uklízet u zmíněného mamutíka icelou trasu naučné stezky Předmostím až do pravěku. Udělám co budu moci, myslím že přistavení kontejneru by u Technických služeb zařídit určitě šlo."
Mírně mě dostal její dotaz: "Zajímaly by nás bližší informace o činnosti Vaší skupiny, že bychom eventuelně mohli navázat bližší spolupráci v rámci organizace různých ekologických akcí."
Hihi mám jí prásknout, kdo vlastně jsme? Poraďte mi vy větší a zkušenější
Tohle je jen výcuc. Paní napsala i, že by byla ráda, kdybychom se zapodíleli do veřejného projednávání záměru vybudování areálu Mamutov v Předmostí, ale to je asi věc každého samostatně (a pokud vás to zajímat bude, tak mi pisněte skrz profil). Já chcu s váma zatím projednat jen to CITO.
Pište, pište, ať vim na čem jsu a co jí mám odpovědět. Díky
Poúklidový prográmek by rozhodně měl být, ale s tím mi někdo musí pomoct, pže já osobně si nedokážu naplánovat ani zábavnou cestu do školy, natoš zábavný večer pro tolik cacherů
Ale spíš mě teď trápí, co říct té paní.. Ostatní až pak.
Zkus se zeptat někoho kdo už CITO organizoval - napadá mě např. Šaman.
Jinak si myslím že napráskat nás by nebylo zas tak strašný, aspoň to bude pozitivní propagace GC, po všech těch mrtvolách… A víc ekologickcýh akcí? Klíďo, když se tahle první ujme.
S programem si zatím hlavu nedělej, to se nějak zvládne (hlásím se jako dobrovolník na pomoc s přípravou :)).
Vůbec bych se nebál prásknout informace o činnosti naší skupiny (stejně už je geocaching hodně zpopularizován) ani o navázání bližší spolupráce. Jedna, dvě akce za rok by myslím vůbec nemusely být na škodu. Určitě se přidám.
[color=blue]Jak už jsem o tom s pár lidmi mluvil na GeoSilvestru, chystáme menší CITO někdy na duben v Hrabůvce u Hranic. Protože ještě není stanoven termín, tak zatím uvádím, že to bude ve Sportovní osadě Svačinka (v bezprostřední blízkosti [cache]GC129D5[/cache]). Až budu znát termín a další podrobnosti, dám vědět…;)[/color]
Měli bysme se teda domluvit na termínech, abychom se moc nekryli a účast na obou byla uspokojivá Poněvadž osobně si myslím, že U Mamuta to výjde. Datum jsem přemýšlela někdy na přelom března a dubna.
Ještě nevím, jak to budu mít s časem, ale šla bych do toho;) Už jsem s mými neGeopřáteli podnikla úklid Hrušova (sice to není žádná významná oblast, ale bordelu tam bylo požehnaně), takže se nebráním ničemu… A chválím za nápad
Mamuta jsem lovil loni a když jsem viděl ten BORDEL v okolí tak jsem se zděsil…
V Prostějově uklízíme pod hlavičkou Českého svazu ochránců přírody každoročně 2x (jaro, podzim) okolí HLoučely - to je ta říčka co protéká po severním okraji Prostějova (keš [cache]GCY39G[/cache]). Rok od roku toho nasbíráme vždy o něco méně, avšak díky některým našim snaživým spoluobčanům pořád máme co dělat
Takže trochu vím co takový úklid v přírodě obnáší a co všechno se dá najít - prosím text v závorce si nečtěte při jídle, slabší povahy pak raději vůbec (např. jednou jsme našli nějaký igelitový pytel nahoře zavázaný, při nakládání jsme ho propíchli, a z pytle teklo něco jako krev smíchaná s vnitřnostmi; nebo holky vylovily z vody smotaný koberec, a jak ho tak tahaly ven, tak jim v ruce zůstal psí ocas - zbytek toho psa byl zabalený v tom koberci) .
No a to co jsem viděl u mamuta bych řekl že je ještě mnohem horší humus. Což s sebou nese jistou komplikaci - po úklidu bude nezbytné provést dekontaminaci zúčastněných…
Oceňuji tvůj elán, jenom nevím, jestli to není moc velké sousto. A taky pokud to má mít nějaký smysl, bude potřeba ten úklid minimálně jednou za rok…
Jinak určité know-how k úklidovým akcím najdeš zde http://www.csop.cz/index.php?cis_menu=1&m1_id=1004&m2_id=1142&m_id_old=1157 - upozorňuji zejména na možnost získat pytle na sbírání odpadu.
U Mamuta se prý uklízí častěji - říkala paní z ŽP. Nevím do jak velké hloubky, protože se mi zdá, že se od dob, co jsem toto místo navštívila prvně nic moc nezměnilo
Dík za odkaz, pytle se hodit budou.
No ale ty zážitky od Hloučely, to je dost humus Lidi jsou děsní a proto musí existovat cacheři s kachním žaludkem, co to všecko uklidí (Už žádné zážitky nepiš, nebo mi odradíš dobrovolníky).
[color=blue]Termín CITOeventu v Hrabůvce byl předběžně stanoven na sobotu 26. dubna. Podle vyjádření správce areálu SO Svačinka zřejmě nebude potřeba počet účastníků omezovat…
Přerovské uklízení bych viděla na 5. dubna, z důvodu toho, že v nejbližším okolí není nahlášen nijaký jiný event. Jen mám strach, že budou mít cacheři z velkého binca strach a tak nás příjde málo
Co se týká listingu, tak ho vyvěsím snad do týdne (dvou)..