Ahoj Uthrede,
já jsem celkem pomáhající typ, bylo mi líto tě nechat ve štychu, i když nejsem pražskej kačer. Přesto bych se přimlouval za to, aby články, které jsou určeny pro lidi mimo komunitu byly psány velice citlivě. Ne snad kvůli tomu, že jsme parta introvertních morousů či komorousů, ale že v podstatě většinově nevnímáme, že by bylo dobrý takovouhle zkratkovitou, ze své podstaty mediálně povrchní formou ke geocachingu přivádět další a další zájemce.
Keškování je pořád tajemná hra, i když já osobně jsem začal hrát až v době, kdy měla v tomto ohledu za zenitem. Má svoje kouzlo a to nejde popsat zvenčí, to se musí zažít. A jak už tu někdo poznamenal, když to kouzlo zažiješ, už nemáš potřebu o něm psát, spíš ji nahradíš touhou jej chránit, rozvíjet (zakládáním vlastních keší, například).
Mediální prezentace přiláká krátkodobě nápor povrchních hledačů, dnes už má každej smartfoun, apku, ne jako za mejch začátků, kdy bylo potřeba investovat pár tisíc do ojetý džípíesky; tudíž by bylo trapný toho za tři neděle nechat.
Rozhodně bych se vyvaroval tipů na konkrétní zajímavé kešky, nebo originální místa či vymakané krabičky. Dovedu si představit, jak by takové keše mohly po přelití povrchňácké cunami dopadnout.
Nevidím zkrátka v takovéto formě medializace pro komunitu žádný přínos; směrem k "mudlům" (nehráčům geocachingu) jen vzedmutí další módní vlnky.
Jak psala Markéta, určitě by nám bodlo, kdyby se více směrem ven vědělo, jak komunita kačerů spoluvytváří to, čemu říkáme "občanská společnost", hlavně formou cito eventů (setkávání za účelem ekologicky bohulibé aktivity), možná by pak se na kačery mohlo koukat střízlivěji, než po té neblahé a neblaze omílané situaci s fatálním koncem.
Nebo si sbal bágl a vyraž na nějakou dlouhou pochodovou multikeš (zrovna slečna Čtyřhranka jich pár spravuje) a pak udělej reportáž. Niternou, podloženou vlastním zážitkem. Tejden volna si dovolit můžeš :-)