Zdravím velevážené geokačerské společenstvo. Je tu (snad konečně) po roce zima. Ačkoliv než jsem stihl sednout k PC a napsat tenhle příspěvek tak většina sněhu roztála, přesto bych jako geozelenáč měl stupidní námět na fórum: Co dělá geokačer v zimě, když jsou keše pod sněhem. Respektive máte někdo někde nějakej seznam nebo tip na keše, které zřejmě budou přístupné i bez nutnosti kopat ve sněhu a pak pracně zahrabávat stopy? Já vím, že samozřejmě i když nedojde k nálezu, tak i ten výlet za to zpravidla stojí, ale přesto v dnešní uspěchané době každá minuta dobrá. A pokud nechci aby mi rodina po pár minutách křupání po sněhové pokrývce a netrpělivého přešlapování kdy už to bude stále do kola prorokovala, že stejně zase nic nenajdeme, bude to určitě pod sněhem, tak radši vyrazím někam, kde je riziko DNF kvůli sněhu menší. Oni pak se mnou nechtějí chodit a mne to samotného nebaví. Máte tedy někdo nějaký zajímavý tip, nejlépe v Praze a okolí, na keše, které jsou z hlediska polohy sněhuodolné? Třeba jako Prague tribute od Šamana, Pomník Chvaly, atd. Vím, že se v jiném fóru (obecné/ GC vs sněhová nadílka) probíralo, jak by mohla, měla či neměla být keš označena sněhovou vločkou či škrtlou vločkou. Tu diskuzi beru, osobně jsem pro škrtlou vločku i v našich zeměpisných šířkách, ale v tomto fóru mi jde spíše o doporučení a osobní zkušenosti. Díky
Jsem taky zelenáč od května a když jsem díky geocachingu v létě poznával hezká místa, přemýšlel jsem o tom, jaké to asi pak v zimě bude až napadne sníh a docela jsem se i na to těšil.
Letos byl sníh teda opravdu jenom chviličku a tak jsem přemýšlel, co dělat. Najednou se mi představa, že jedu někam 20-30km (blíž už kešku nemám, v létě jsem si okolí vyzbíral) a budu se brodit sněhem, někde kde to neznám nějak přestala líbit.
Cvilka usilovného přemýšlení[8-|] a nápad [I] byl na světě[:D], půjdu nějaké kešky pro ostatní založit[Y]. A tak se i stalo a díky tomu, že při zakládání bylo spoustu sněhu, jsou založené tak, že se dají bez problému najít i kdyby bylo 50cm sněhu.
A protože i zakládání keší je zábava a představovat si radost z nálezu ostatních cacherů a pročítat spokojené logy je stejně příjemné, jako kešku najít, vezmi příště rodinu na nějaké hezké místo, o které se by jste se chtěli podělit s ostatními.
P.S.: A přeji ti, aby se ti nějak zadařilo, aby s tebou rodina ráda vyrážela za keškami, protože občas mám problém děti z pohodlí domova taky vytáhnout, dokonce v létě když jsme někam měli jet tak na sebe pokřikovali "prohledej tatínka, ešli nemá šebou žípíesku" [:)]
Krome sledovani atributu 'snehova vlocka' zkus u cache, ktera te zajima, prolitnout prehled vsech starsich logu. Pokud treba behem lonske zimy (kdy bylo snehu dost a dlouho) ma zalogovano nekolik uspesnych nalezu, jiste to o necem svedci.... stejne jako kdyz ma posledni v zari a prvni zase az v kvetnu, pripadne ctyri DNF 'pod snehem jsme to nenasli'.
A nevahej treba ani napsat primo autorovi a poptat se, jak je to s dostupnosti za snehu. Pokud to neni extremne zaneprazdneny clovek, vetsinou ti myslim rad odpovi... alespon ja to delam, vzdyt napsat par radku odpovedi mi zabere maximalne minutu a pul...
Pokud se ptáš na něco ve vztahu ke GCX, tak kromě toho, že je spoustu městský keší stále přístupných, tak lze určitě dělat přípravu na spoustu složitých multin a mysterek. Nedávno jsem si například kreslil schéma cesty k Silverovu pokladu, nebo luštil některé šifry.Na jaře se to bude hodit, pokud to mezitím neztratím. Pořád je co dělat
Myslím, že letos je toho sněhu tak málo, [:(] že se dá hledat pořád..[:D] Alespon náš team to tak dělá.. Jinak je fakt, že spousta městských kešek je přístupná i v zimě. Dále souhlas s BBBubákem - když jsi nejsem jist, mail to vyřeší... Řešit záhady a luštit šifry je taky dobrý nápad, ale v našem teamu řeší Lemurek.HB vše napočkání [:D] [:D]
Díky za podporu Technickovi, myslím to s těmi dětmi. Já to znám rodinky jsou často trochu línější, poslední případ včera večer, koukám na místo naší plánované dovolené ve Španělsku na Googleearth a najednou slyším zděšení, ".... no, nechceš nám snad říct, že budeme místo koupání hledat kešky i tam!!!! [:@]....." No, co dodat. Asi bude chyba v mém managementu naší domácnosti, chce to více bič a méně cukru [6] No a co poslouchám, když před víkendem připravuji program na sobotu a neděli.... No nic.
K tomu zakládání keší, už mám právě taky rozpracováno několik míst, které by stálo za to zgeozvěčnit. No a samozřejmě se nebráním ani dál sbírat body i teď v zimě, takže rozhodně nespím. Ale chtěl jsem jen vědět názor i ostatních. Díky všem, po pravdě jsem se utvrdil v tom, že děláte v podstatě to co já. Přemlouváte děti a ženy k pobytu v přírodě, připravujete svoje vlastní keše, luštíte multiny a šifry a využíváte každou příležitotst i v zimě sbírat body. A pokud jde o sníh, tak samozřejmě i já čtu logy, hledám názory i na to, za jakého počasí šla či nešla keš odhalit a občas s nějakým autorem prohodím pár slov. Takže ještě jednou díky všem a hodně geoštěstí všem [:)].Standa
BBBubaku, co mame furt s tím sněhem? Haha, dnes rano jsem s ním bojovala asi 45 minut, než se mi podařilo vyjet z garáže. A abych si to pořádně užila, tak po odházení mokrého a těžkého sněhu z nájezdu, kdy jsem si naivně myslela, že mám vyhráno a můžu v klidu vyjet zapojit se do pracovního procesu, se autíčko na šikmém nájezdu smekalo zpátky do garáže jako sáňky. Tak ven, najít lopatku, kýbl s pískem, pořádně posypat a potom konečně vyjet bez nebezpečí, že zlikviduji nová vrata. [:D] Oproti loňské zimě čajíček! Však jsme taky ulovili pár desítek keší, s čímž jsme vůbec nepočítali. Takže kamaráde, kdyby jsi měl zájem poznat kdy a kde všude Ti sníh může lézt na nervy, přijď mi ´pomoct´ vyjet z garáže [;)][:D][;)]