Řešilo se to tady na různých místech a v různých pohledech. U městských keší je čím dál tím víc problém uložit někam krabičku. V "keši" by mělo být možné zalogovat se do logbooku a měla by mít "fyzickou" schránku. Co vy na to? Co ještě je keš a co není?
Abych rekl pravdu, tak nechapu dotaz. To co si popsal urcite cache je. Napada te i jine provedeni? Pokud ano, tak ho napis a potom teprve zadej nazory ostatnich, protoze abych rekl pravdu, tak me nic jineho nenapada ![]()
Tak treba v Anglii je bezne, ze je nekde nalepeny logbook=list voskoveho papiru a pres nej takova ta magneticka placka v barve okoli…
Třeba logbook přibitej hřebíkem na strom, sloup elektrického vedení apod.
sobikovi: no dovedu si predstavit dutinu, ve ktere bude do harmoniky logbook a na urovni kury bude pridelanej na kus kury, takze to vlastne nebude videt. Horsi to bude s tim, ze to nekdo urcite urve nebo ztizena vymena takoveho logbooku.
Podle mně na keš staci logbook ," fyzická schránka" je diskutabilní pojem
No logicky od slova cache to nemusí být fyzická schránka.
To by jsme museli hrát geocaseing a ne geocaching ![]()
Na tohle snad máme www.waymarking.com, to se dá udělat úplně kdekoliv a starost se schránkou a logbookem je vyřešená.
WM nemá vůbec nic.. já chci keš s minimálním "vybavení". Tedy logbook přibitej na sloup apod. Tužku ať si každý přinese sám…
sobikovi: a jak bude ten LB ukrytej, pripadne pripevnenej?
Přibitej je snad jasný. Ukrytej? Nijak… Bude to jepičí série…
Aha, jepici serie, tak to ma urcite vyznam.
Na úvodní otázku je jednoduchá odpověď: cache je to, co schválí reviewer.
A docela pochybuji, že by některý z našich schválil list papíru přibitý na stromě
i když, pokud bude mít svůj den…
A dá se to udělat velmi vkusně, jedna taková je i v Brně. A k tématu, když položíš v kavárně či v hospodě logbook na stůl a projde ti to tam, tak by to podle mě měl retrívr schválit. Krabička není třeba, mě by taková rozhodně nalákala víc, než tiktakovka v hnoji.
Něco podobného bylo v praze v centru v jedné galerii (zátiší s jablky).
Jak se jmenuje ta v brně?
Viděl jsem příběh "jména hloupých na všech sloupech" … Logbookem byl sloup, poblíž byly připraveny fixy na logování … Teda pokud jsem to správně pochopil …
Jestli myslíš nejmenovanou cache v MH tak nepochopil. Škatule tam je a je pěkně schovaná.
Brno má několik takových kešek, ale psát sem jména se asi nehodí:) to by pak ztratilo význam..
Kdyz jsem nasla první takovou (nejaké magnetické uchycení a na druhou stranu se loguje) moc potesila, s kazdým dalsím takovým ukrytím uz to nebylo tak super, ale porád potesila - je to netradicní. Taky je v Brne logbook schovaný za cedulí na garázi - obdoba.
Proc ne, kdyz toho nebude mnoho? Je to prijemna zmena za mestske tiktakovky.
Baloni: tak to beru jako standardni cache, prave proto me zajimalo, co ma na mysli tady sobikovec.
Takova kes by nebyla proti pravidlum, byt by asi bylo nutne najit mrtvy strom. ![]()
Druhou veci je jepici zivot kesi. Jako jestli si od toho Sobik slibuje, ze kesku najde jen FTFkar, tak takova by asi schvalena byt nemela. B)