Glad to see that you are enjoying caching in the Czech Republic. We are the BoydChicks from Anaheim, California USA and have been caching for about one year now. We are a mother/daughter team and have found about 650 caches, hidden about 18. We are coming to your beautiful country in late March, early April and wonder if you could recommend two caches central to Prague. We won’t have much time to cache, as we will be with a tour group but would love to bring a TB to visit your country and try our luck on two easy caches (1/1 or 2/2) I’ve looked over many, only a few have english included so I would rather rely on your recommendations. Thank you in advance for your kindness in helping fellow cachers.
Linda of the BoydChicks
Prague Foreign Coin Exchange, Kyvadlo, Postcard Exchange, Prazsky hrad a Loretu ?
Fakt? to je dost skoda, ne-li ostuda, Praha je prece plna turistu, vykladni skrin… tak se trosku vzchopte a zavedte anglicky text u popisu cache jako nepovinne povinny (povinne nepovinny?) standart …! … :] Staci prece i zkracena zjednodusena verze, a i kdyz neumite anglicky, v te velike Praze se urcite najde nekdo, kdo vam s odstaveckem angickeho shrnuti pomuze…
Jsem pro.
Pravda ale je, že v Londýně jsem našel popisky jen v angličtině Čeština nebo nějaký jiný slovanský jazyk nikde. Teď se chystám do Vídně a anglických popisek tam také není moc - prakticky všechny multi, ke kterým bych se mohl dostat, anglické popisky nemají.
Jasne, to je oblibeny argument v nasich zemich, “vzdyt ONI to taky nemaj lepsi, atd” . Ale prece my muzem bejt ti frajeri, pred kteryma pak Videnaci budou vypadat hloupe, ne … :]
Jinak abych jen nekecal, pokud by nekdo fakt nemohl nikoho na pomoc s prekladem sehnat, ja jsem taky schopny pomoct. Samozrejme budu radeji, kdyz nepujde zrovna o ctyrstrankovy text, casu nazbyt nemam zas tak moc, jako asi vetsina lidi , :]
Rarochu, co sa tyka Viedne, pozri moj a Samanov profil, myslim ze multi sme nerobili ale nasli sme par regular kesi kde na popise nezalezalo. navyse preklad nemcina → anglictina je trivialny cez babelfish.altavista.com, nie je sice uplne presny ale na pochopenie zadania staci.
a najlepsia bola asi cache pri Hundertwasserhause.
Ale vždyť já jsem už také pomáhal s překladem kolegům kačerům :). Naopak si myslím, že my to z tohoto hlediska máme daleko lepší. Nelíbí se mi, když by se mělo předpokládat, že by všechny keše v Praze (v republice) měly být bilinguální (i když by to byla paráda - už kvůli Kalmanovi). Při současném tempu přírustků to asi nejde, když to neudělají autoři sami.
Je to nesmysl, vždyť zrovna v Praze má opravdu většina kešek i anglický popis. Kešoval jsem v Rakousku, Švýcarsku, na Slovensku a myslím, že zrovna v tomhle ohledu si v porovnání s těmito zeměmi na pražské kešky nemůže nikdo stěžovat…
Otazka je, jestli to co pisu ke kesim JE vubec anglictina. Treba to US citizens za anglictinu ani nepovazuji :-). Nebo se treba uz neprokousaly za prvni ceske odstavce.
A RaRochova informace, ze v Londyne nemaj hinty v bulharstine ani luzicke srbstine mi doslova vzala dech :-).
Mimochodem, byl by takový problém pro jazykově vzdělané kačery, aby pomohli s překladem svým anglicky nevládnoucím kolegům? Abych jen neplácal do vody - kdo budete potřebovat založit kešku, pošlete mi text na [email protected] a pošlu zpátky překlad. Dodací lhůtu neslibuji, neb mám dost aktivit i mimo geocaching, ale pořád lepší pozdě než nikdy.