Tak si rikam, povolovat vlastni cache po minuti urciteho poctu nalezenych je osklive a asi by to nesplnilo ucel…Ale ucit cloveka dobrym mravum bychom tim treba mohli, protoze neco takoveho jsem jeste nevidel a neslysel, nejdriv jsem na to minutu ziral s otevrenou pusou a pak jsem se rozepsal…
Kdo tu cache nasel, vi o cem mluvim, kdo ji nenasel…nestalo to za to :-/
Asi bych se ani neměl přiznávat k tomu, že autora osobně znám a to docela dost dlouho. Nebudu ho omlouvat, ale vězte že je to 12-letý školák, takže je tomu úměrná kvalita jeho cache. Sám jsem zachraňoval Bednárec, kde nebyly ani pokyny pro náhodné nálezce, ještě mne čekají Malíkovské Skály, které jsou z hlediska umístění na tom ještě hůř. Pokusím se zajistit nápravu přes jeho rodiče, které též dobře znám i pro jeho pražské cache.
ja myslim ze ta cache nie je az taky velky problem, je to priemerna prazska cache, ani to umiestnenie nie je nejak tragicke. Trochu ma mrzi, ze sa nanho vsetci vrhli ako muchy na h… Treba mu skor trosku pomoct a nauci sa.
Kde je chyba, nebudu řešit, neboť to nemá smysl.
Vezmu si však pro sebe a celý team ponaučení, že keše jistých nejmenovaných jedinců budu navštěvovat až poté, co budou několikrát nalezeny … Teda, jestli je budu vůbec navštěvovat…
Konkrétně u FK Meteor mám čím dál tím silnější podezření, že tam prostě keš ještě nebyla fyzicky umístěna…
Hm, mapy.cz ukazovaly nekam pobliz hriste, nekolik reviewer notes ze “cach je na svem miste”, zadani takove, ze si pak nikdo nemuze stezovat ze cekal neco vic… zadny problem s publikovanim. Ale klidne po tehle zkusenosti zavedu ujistovaci kolecko navic, s dotazem, je-li doopravdy doopravdy cach na svem miste.
Nevim, jsetli tam byla vcera v noci, ale dneska v 10:30 jsem ji bez problemu nasel. Pravda, za svetla se hleda lip nez v noci, ale s tim se musi pri nocni vyprave pocitat, ne ? Nema cenu se pak rozcilovat. Kes opravdu nevybocuje zadnym smerem z prazskeho prumeru…
Já tedy nevím, ale skutečně se nedá čekat, že by 12ti letý začátečník udělal nějakou super cache, ze které staří mazáci padnou na zadek, ale reakce mi nepřipadají adekvátní.
Je to hra a nejde o život. A jestli to má příště dopadnout líp, tak mu to musíme vysvětlit a ne mu vynadat.
Zase mi to nedá abych nezareagoval. Nedávno jsem tady napsal tu hříšnou myšlenku o povolovaní vlastních “kešek” až třeba po 70ti nalezených, dobrá, asi to fakt byla blbost. Kolega Dušek ale tak trochu ukazuje jakým směrem se může geocaching taky ubírat a čehož já se děsím. Samozřejmě chápu že v 12ti letech není člověk neomylný, na druhou stranu se chce aktivně zapojit do hry, tak by měl ctít její pravidla. Takže opět hodím jeden návrh k diskuzi… co například po dvou podobně “zprasených” keškách dát autorovi třeba nějakej dobu na rozmyšlenou jestli se chce věnovat dodržování daných pravidel a jednoduše od něj po tu určitou dobu další kešky nebrat? Opakuju že jsem taky nováček, i když ne od “Bédy”, takže to berte jako mojí obavu o osud týhle hry Fakt bych se nechtěl dožít toho že keška bude ležet v Praze na každým rohu, jak někomu zrovna vypadla z kapsy. Jo a je zbytečný mi psát že si mám vybírat na jakou kešku a od koho půjdu, já to dělám, takže vím že na kolegu Duška si musím dávat velkej pozor :-))
Ja taky chapu, ze kolega dusek ja mlady zacinajici geocacher…v teto pozici jsme byli vsichni. Na druhou stranu mam trochu rozpaky, kdyz ctu omluvne prispevky nad geocacherem, ktery stale jeste nemuze pochopit, jakze se to ta cache vlastne pise…
ono to tema trosku ujelo .. Borek (GeoAnimal) se pozastavoval (hlavne) nad jinou keskou, kde “pokladem” a trade-obsahem byla hromada vypalenych cdcek s nelegalnim softwarem .. coz do kesky asi opravdu nepatri …
meteor je kapitola asi uz trosku jina .. ale pravda, i my se tam s geoanimalem tak trosku na pokus o FTF chystali, ale diky tomu ze mi prave privezli z pizzerie veceri, tak jsme se na to vybodli … a asi jsme udelali dobre
v Prahe v buducnosti bude lezat cache na kazdom rohu, to je nezvratny vyvoj, staci sa pozriet na “historicky vyvoj” napr. vo velkych americkych mestach. Vacsina peknych miest je obsadena, je viac a viac novych geocacherov, ktori tiez chcu schovat cache v Prahe. Autocenzura nie je u kazdeho, cenzura zvonka je dana len tymi 161 metrami a v pravidlami o ulozeni z hladiska zakazov a bezpecnosti, nie o vkuse, takze si pomaly zvykajme Opakujem, podobnych cache ako su Duskove su v Prahe desiatky…
No jo no. Jenze vstricna konstrukivni kritika vetsinou ma mnohem vetsi efekt nez obcas az hystericke prispevky, ktere se tu objevuji vubec ne po malu. Pak se muzem divit, ze tu mame ruzne blijajy a podobne.
Skoro si rikam, ze by se pomalu dal vydat dvousetstrankovy eticky kodex ceskeho geocachera, uz tak zacinam mit pocit, ze at s kesi udelam, co udelam, vzdycky se nekdo nastve a bude to tyden resit na forech. Prijde mi to trochu svazujici, demotivujici a mne se na tehle hre vzdycky libilo, ze je takova otevrena, pohodova a svobodna a ze si ji muze kazdy provozovat v ramci pravidel jak se mu libi. Samozrejme, ze je ale taky potreba brat to zodpovedne a myslet na ostatni hrace! A prave od toho by podle mne mela byt v prvni rade rada, upozorneni, needs maintenance note, needs archived note…, a kdyz zustane bez odezvy, tak prave ta pravidla a rewiever. Proste si myslim, ze sesypat se na nekoho hned jako roj nasr… vos je kontraproduktivni a ze by se to melo fakt delat jinak, ac je to nekdy hodne tezke. Taky by to chtelo trochu tolerance a uvedomit si, ze ta hra neni nicim vlastnictvim (myslim tim hrace) a ze i jini muzou mit jiny, o nic mene dobry nebo platny nazor…
Rika se to tu casto, ale asi ne dost. Fakt je to jen hra a meli bychom se snazit aby byla prijemna. Jasne - to odflakle cache taky nejsou, to je fakt, ale vecnym nadavanim se to nespravi, obavam se, ze spis naopak.
A vzhledem k tomu, ze Duskovi je 12, nebo kolik, tak celkem chapu, ze nektere veci nechape. A resit jestli nekdo rika cache, kes, nebo cach, nebo co, to je preci uplna malichernost. Stejnak je to ve vsech pripadech v ceske vete zkomolenina. Muzem tomu rikat treba zemni skrys
To bylo spis tak obecne a mozna i trochu mimo puvodni tema. Na zadne z Duskovych kesi jsem nebyl. Jinak by se cache asi opravdu nemela stat smenarnou kradenych cedecek, ac se priznam, ze uz jsem tam taky jednou vrazil palene DVD s Futuramou (hadejte kam )
Omlouvam se misty za frazovitost a snazte se z toho prosim vzit pri cteni podstatu a nezabyvat se slovickarenim. Snad je dost pochopitelne, co tim chci rict.
Jeste k tomu komoleni… mne se to tuhle povedlo opacne, neb jsem asi pred tydnem zjistil ze mam v sesite z nenavidene ekonomiky napsano cache-flow :-)))