Co považujete za noční odlov?

Zásadně jsem se zamyslel a zjistil, že neznám uspokojující odpověď na otázku, co je [color=blue]noční lov[/color]. Musí začít za tmy a skončit za tmy? Nebo začne za světla a skončí za tmy? Nebo začne za tmy a skončí ve dne? Jak to vlastně je?

Noční kešky bývají značeny nějakými reflexními nálepkami, nebo u nás je jedna mysterka kde se pracuje se souhvězdím, takže jejich odlov je možný pouze za tmy. To znamená že noční odlov, je odlov po tmě a žádnou jinou složitost bych v tom nehledal. Ať si jde každý kdy chce, ale po tmě.:wink:

Ty vole to je zase blbost :slight_smile: Pěkně po sobě to vlákno zase rychle zamkni a běž radši přemýšlet nad globálním oteplováním, to je o něco menší nesmysl :wink:

To je úplný nesmysl, protože se spíš ochlazuje, řekl bych :smiley:

Zajeď to ověřit do Antarktidy :wink:
Když tam budeš ve vhodnou dobu (červen, červenec), pořešíš si i svou prvotní otázku - všechny tamní odlovy budou noční.

:smiley:

Tak to jo pánové, jestli to má být vlákno vtipných narážek, tak to beru :smiley:

Když OT, tak OT :wink:

Ono to tak ale v Evropě dopadnout nakonec může, že vlivem globálního oteplení tu bude nakonec zima :wink: Jak jinde tají ledovce, sladkou vodou se tím ředí slané oceány, tak tím mohou dost ovlivnit proudění (někteří odborníci tvrdí, že dokonce úplně obrátit jeho směr nebo skoro zastavit) Golfského proudu. Který, jak jistě známo, evropský kontinent docela zahřívá… Když se podíváte na rovnoběžku kde je Praha a na tu samou třeba v Kanadě, tak to asi bude jasné. Tady máme "normální" podnebí, zato v Kanadě je skoro polární…

Proč Zličíňáci nemáš ve statusbaru počet keší? Podle otázky jsem tě tipoval na začínajícího kačera a proto jsem na tvůj dotaz reagoval, ale nyní na GC.com vidím, že už máš něco odloveno.
Teď tedy vůbec nechápu smysl tohoto vlákna.

Já bych to bez dovolení vrátil do té Antarktidy. Kdy jí někdo vyluxuje? Kombajnovat v Praze zvládá kdejaký orientálec, vyplenit Anglii může taky jakýkoliv trouba z nás, ale cesta na jih, to je jiné kafe.
Dokonce tam čekají dvě FTFka a konečně chápu rčení "TB zamrznul v keši".
Takže moje otázka zní - kdo mě tam vezme s sebou (tedy kdo tu výpravu zaplatí)?:smiley:

To je jednoduché, jsem teď s někým řešil, zda se dá jako noční FTF (FTFAD) považovat lov, který započne v podvečer za světla a skončí pozdě v noci, tj. neproběhne celý v noci. Já vím, kravina. Ale spíš se domnívám, že by to asi mělo být celé v noci. Čísla ve statusbaru budou, až předeženu PaBu, tj. nikdy. :slight_smile:

To máš jak s banánama;)

:smiley: FTFAD, tak tohle začíná vypadat slibně - těším se na první bookmarky FTFAD, následované FTFN, FTFADN, FTFD, FTFIH, LTF…

Napiš Topolánkovi, ten už byl tuším na severu, třeba stihne ještě jih :smiley:

Vlákno smysl má, je to zajímavá otázka. Zkusím svůj názor:
Noční odlov je naplánován na tmu a skutečně začíná a končí potmě.

A teď příklady toho, co nepovažuji za noční odlov:

• Lov se protáhne a k finálovce neplánovaně dorazíme za tmy
  • Keš byla sice plánována za světla, ale lov předchozích keší se protáhne, takže tato je lovena za tmy.
  • Lov kešky v místech s veřejným osvětlením nebo poblíž něho.
  • FTF lovené v noci jen proto, že v noci keš pípla.

Koukám, že to tu někdo pojímá skoro jako testovou otázku :smiley:

No a?
Během podzimního putování po horách se přižene sněhová bouře a zavalí kešku sněhem. Keš byla plánována bez sněhové komplikace, takže podle tvé logiky nejde o zimní odlov?

Čili u nočky "Pražská strašidla" nikdo nesplní podmínku "nočního odlovu" - navrhuji smazat všechny logy!

A co tak, že noční odlov nastává ve chvíli, pokud loguji do logbooku v noci? (tedy od soumraku do úsvitu)

Ale záleží na tom vůbec?

Jeste ze nejsou ty dotazniky, na tehle otazce bych totalne pohorel.

A co se stane, kdyz si naplanuju odlov na svetlo a prekvapi me tma, muzu tu cache dohledat s baterkou, nebo si ji musim naplanovat znova na druhy den? A kdyz se neocekavane objevi lampa verejneho osvetleni, da se operativne preplanovat odlov z nocniho na denni? Fakt hodnotne tema :slight_smile:

Co já vím, tak na Antartkidě byl nedávno Bursík s dalšími oteplovači koukat, jak tam v létě tají ledovce.

Člověka by ani nenapadlo, kolik lidí zaměstná taková blbost…:smiley:

Stoprocentně noční odlov je na severním pólu od 23.září do 21.března. :smiley:

vsechny mazat nebudu - jen veverky :smiley: