Co si myslite o poměru Nalezene/Založene ?

vim že se zde řeší lide kteří zakladaji kešku a daji nic moc popis. nebo uplně kešku o ničem. narazil jsem na uživatele kteří měli stejně nalezenych a založenych což mě štvalo neni ale vrchol že existuji lide kteří maji 16 založených a 10 nalezených ??? viz User: vevlog

Co si o tom myslite ? podle mě i popis keši je dost ubohý :o(

To je vubec zvlastni user, jde o dva lidi, jeden pry ‘beha a hrabe’ (cituji z mailu), tedy i zaklada a hleda… ten druhy mu dela stycneho dustojnika pro komunikaci po internetu. takhle nejak to shrnul ten druhy :]
Jestli maji kese a popisy uplne o nicem je ciste jejich problem, vytvareji si sve jmeno, ‘obchodni znacku’, image, atd. - kazdy kdo najde dve tri jejich zalozene kese si muze udelat obrazek o urovni a na zbylych trinact jit nebo nejit. Stejne tak staci procist logy na dane cache a odhadnout o co asi jde, jestli stoji za to tam jit nebo ne. Nic jineho si o tom myslet nemuzeme a ani nemusime, posuzovani a cenzura kvality na GC zaplatpanbuh neexistuje.

Každý si může zakládat cache s jakoukoliv kvalitou místa/popisu uzná za vhodné. Dokonce nemusí zakládat vůbec a jen hledat jako o život a přesto to může být v pohodě kámoš a není co mu vytýkat. Svobooooda ty vole.

Jakakoli omezeni podobneho typu by byla proti duchu teto hry. Vzdyt Te nikdo nenuti logovat kazdej parez nebo strom v poli. Pokud bys neco podobneho chtel zavadet, pak bychom asi za chvili museli vyskrtnout ze spolku nektere vyborne “kladece”, kteri dle statistik GC.cz nemaji nic moc nalezeno. Kesek pribyva geometrickou radou a zcela logicky se bude i dramaticky zvysovat pocet tech, ktere za vylet na druhou stranu republiky nestoji. Jo, pokud jsi v situaci, kdy jako nekteri kaceri (modri jiz vedi :wink: obrazeji i silenosti jen proto, aby je nes*ala v cachemape, pak je to jina :o))) Jinak souhlas s Mitakem (bez toho osloveni).

Kdyz v okoli kese nejsou, tezko dosahovat vysokych poctu nalezenych. Nekdo tam s tim zacit musi. Jestli jsi na nektere jeho kesi byl a neco se ti nelibilo, napis to do logu. Pokud jsi tam nebyl, tak na co konkretne si stezujes?

My když rozšiřujeme slávu gc, tak dost casto nováčky zlanaříme do nové kešky v okolí jejich bydliště. Pro ně to je přirozený běh věcí. Takže se může stát, že založí první i dřív, než vůbec najdou něco cizího. Třeba i dřív, než získají vlastního geopsa. Nějaký problém? Jsou lidi, kteří pochopí, vo co de, jen z internetu, a do nové (virtuální) komunity chtějí vstoupit s něčím v rukou. To je krásné, ne?

“tyvole” není oslovení, to je částice

Ja s tim co pišete souhlasim a zajimá mě vaš nazor jenom mě to trochu děsí když někdo zaklada vice keši než najde když v ČR je 1900 keši. Nejsou proti cenzuře ale nutnosti udělat kvalitni popis ke keši. myslim že to ale nebudu řešit a budu vybírat jenom ty kvalitní jenom budu muset více hledat :o)

Je jedno kolik keší kdo založí a kolik jich má přitom ulovených, ale ty popisy by měly být opravdu trochu na slušné úrovni, něco říkající, aby bylo vědět o co jde. Od “vevloga” jsem odlovil pouze dvě a na ostatní se mi opravdu moc nechce, přitom to mám za rohem.

Mě spíš zaráží někteří borci, co mají řádově několik set nalezených keší se spoustou FTF a ani jednu založenou. To mi přijde hodně nefér…

Popovídal sis o tom s B&M? Pokud ne, tak je ultranefér si vylívat dušičku tady na fóru! Na férovku, hochu!

On Veverka Sumperk (vevlog) je hodne zvlastni druh geocachera, v nasich zemepisnych sirkach temer vzacny a vzhledem k tomu, ze sam nema internet, nemuze nijak ovlivnit kvalitu a obsah svych listingu. Ano, je to divne, ale v Jesenikach je mozne vsechno :o))) Jeho “manager”, zajistujici komunikacni vrstvu je ale jeste mnohem divnejsi a tak maily od vevlog a listingy nevypovodaji o jinak velmi milem Veverkoci Sumperk zhola nic. Mel jsem moznost se s nim osobne setkat a stravit v jeho spolecnosti zhruba 30 minut a za tu malou chvili vsrebat tolik informaci, ktere na nas Veverka chrlil… Verte, ze prave tento geocacher, zaklada sve kesky s obrovskym elanem, zaujetim a podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, ryze ve svem rajonu a na mistech, ktera dobre zna. Pokud by mu nekdo z mistnich a zkusenejsich chtel poradit nebo s necim pomoci, nejoptimalnejsi bude asi houknout na CB pasmu na volacku “Veverka Sumperk” :wink:

Co tím myslíš? S kým jsem si měl popovídat? Jaké vylévání dušičky? Jakou férovku?

Já jsem nikoho nejmenoval.

Normálně jsem odpověděl na otázku, co si myslím o poměru mezi nalezenými a založenými. .

tohle mě potěšilo. ja CB nemam ale jestli to je jak řikaš potom měnim nazor. nenapadlo mě že nemusi mit interent a předavat to. Jinak muj nazor že někdo ma hodně nalezenych a žadnou založenou je asi takovy at hleda hlavně když neniči :o)

No on asi Freťák myslel to, že často se může zdát, že někdo jen hledá a nezakládá, ale pokud s ním o tom nepokecáš osobně tak nemáš ani šajn proč tomu tak je a křivdíš mu, když říkáš, že je to nefér.

Když nikoho nejmenuji, tak snad nikomu nekřivdím. Říkám jen svůj názor a pokud mají dotyční nějaký důvod proč cache nezakládají, je to jejich věc. Z mého pohledu to není fér vůči komunitě, to je vše.

A co je fér? založit aspoň jednu? Jedna za každou nalezenou? Jedna za každou stovku? Na keši, která bude založena jenom proto, aby to bylo fér, se to určitě negativně projeví.

Někdo má poměr nalezené:založené 10:1, 20:1. Někdo má třeba klidně 300:0

Ale kde je ta hranice, co je nefér vůči komunitě a co už je fér?

Neboj, neprojeví. Jsou daleko horší. Ale nezakládání kešek za nefér nepovažuju. Možná “kdysi dávno”, kdy jako teď v Polsku, co si člověk nezaložil, to v okolí nebylo. Dnes mi připadá, že je u nás kešek tolik, že si člověk může vybírat (nejen v Praze a okolí). Takže, ať si každý (ne)založí keš , kdy chce, ne? Jinak, náš poměr v Česku je cca 1:8.