Tohle mě docela zaujalo …
http://garmin.blogs.com/my_weblog/2006/02/dispatches_from.html
Tak a teď téma
Pochlubte se, co už všechno vydržela vaše GPSka? Spadla vám, uplavala, ohořela, přejeli jste jí autem? ![]()
Tohle mě docela zaujalo …
http://garmin.blogs.com/my_weblog/2006/02/dispatches_from.html
Tak a teď téma
Pochlubte se, co už všechno vydržela vaše GPSka? Spadla vám, uplavala, ohořela, přejeli jste jí autem? ![]()
Uz jsem to nekde mozna psal… podarilo se mi vypustit Geko z kapsy bundy, kdyz jsem se zrovna ritil na kole po signalce asi tricetikilometrovou rychlosti (pujcene kolo bez drzaku na gps… no a jak jsem se rozhodl ‘ted pojedu chvili rychleji’ a rozkyval se samym slapanim, tak mi nejak vyklouzlo z nezazipovane kapsy). Skakalo po tom drsnem asfaltu pekne daleko, tezko odhadovat, ale takovych deset metru bych rekl nejmin… prece jen jeho ‘startovaci’ rychlost mohla byt kolem 8-9 m/s :]. Odrelo si na jednom rohu okrajovy gumovy lem a tesne vedle displeje ma dva drsne skrabance, ale jinak nic, displej ani skrabnuti (zanoreny je tedy asi dostatecne) a pristroj funguje jako vzdycky… uz je to od te doby asi pul roku a porad pohoda. Takze fajn… myslim ze treba PDA bych po takovem padu sbiral po kouskach do pytlicku. // Zkousel jsem taky vodacke dovednosti Geka - bez baterek pekne plave, ale s baterkama jde ke dnu… nicmene ani po pulhodinovem pobytu na dne vany se voda nedostala ani do prostoru baterii, kam se oficialne dostat pry muze (vyrobce zarucuje 100% vodotesnost jen pro vnitrek pristroje).
Taky castecne k tematu - po svete chodi dost TravelBugu udelanych z GPSr, ktere neco neprezily - jako treba tenhle (TB9B10) Travel Bug Dog Tag - GPS … podobnych je vic, vetsinou mji v nazvu slovicko GPS (prekvapive), tak klidne pohledejte :]. Vetsinou jde o pristroje prejete autem… :]
Mě už několikrát odpadla v autě i s přísavkovým držákem.
Hledejte ji na podlaze, když u toho musíte i řídit…
No a jednou jsem s ní zaryl do země ![]()
eTrex Legend C - naprosto bez úhony pád ze cca 4 m na asfaltovou silnici ( Chotkovy sady ) :-))
Kdo znate jarryho Nebe Mc (5m ?) - tak tam odsud me spadla nova Vista (v pouzdre) na polotvrdy povrch hranou, odrazila se, roztocila, a mizejic v lese kutalela se ze svahu. Prezila to s lehkym otlakem na boku, ale ja jsem skoro zkolaboval…
Tak se taky pridam. Muj eMap mi zpusobil horkou chvilku, kdyz pri prozkoumavani jednoho betonoveho objektu na skotskem pobrezi mi vypadl do vody. Louze nastesti velka, nicmene GPS se otevrela, baterky vypadly do vody. A GPS lezela taky zcela ponorena do vody. Behem par sekund jsem ji vylovil ven a i kdyz eMap nema zadnou vodotesnost, presto se slana voda dovnitr nedostala a ani na kontaktech nezanechala zadnou skodu. Vse po par minutach vysuseni na riditkach motorky behem jizdy bylo plne funkcni. Obcas uz mi taky vypadla z kapsy na zem, ale tohle byla asi nejhorsi prihoda, co ji potkala :o)
Na svatební cestě jsme se na Lužnici cvakli v lodi , novej Legend se i s pouzdrem urval z provázku, to byla infarktovka, ale na mělčině o kus dále se dal dohledat :o) Takže velmi šťastné shledání s fungujícím ztraceným přístrojem (odnesly to pouze baterky, jinak pod vodou fce zachovány). Prostě klika..
Oživuji tohle téma a jako odpověď sem, protože BBBubak mluví o PDA. Mně se něco povedlo před třemi dny večer. Valím na bus ale opravdu fofr cca 36km/h a najednou vedle mě KR.Kr…krr…kr..kr…krrrrrr!!! Kurna kterej blbec po mně hází cihlou?? (říkám si), brzdím a čučím za sebe. Nikde nic podezřelýho. Čučím na zem a tam ne cihla, ale divně placatej šutr. A čučím - má na sobě napsaný Acer. Sáhnu na kapsu - je to evidentně MUJ ACER??? V tom fofru vyskočil (z kapsy i obalu) a zcela nahatej skákal po dlážděným chodníku a skončil hubou dolů. Tak sem ho sebral (bus ještě stihl taky) a už jsem po cestě přemýšlel, co si koupím novýho. Světe div se, má sice obrejkovaný všechny čtyři rohy ale displej netknutý a jede. Ufff!!
Sice nemam Etrex, ale mel jsem magelana 320, utopil jsem ji v mori, vodotesna rozhodne neni. 3 dny na to se mi podarilo utopit fotak. Ted mam meridiana platinum, a snazim se ho do more nehazet, protoze ma taky dirku. Tez se mi povedlo vyhodit si z naprsni kapsy PDA HP6340 do potoka. Zapadl asi 20cm hluboko. Fungoval jeste asi 5 minut, pak potreboval vysusit a zase chodi. Pro jistotu jsem ho uvnitr cely omyl. Od te doby pri skakani pres potok radeji se zapnutou kapsou. Jinak ta elektronika celkem slape, tudle mi pri desti natekla do zrcadlovky voda a ta pak sama exponovala. Musel jsem z ni vodu dirou pro konektor vypit a fotilo se dal. Voda je previt ![]()
Jen dodavam ze jsem se s 320 nepotapel, pouze jsem ji horkou hodil do vody, ona totiz plave. Jenze ma v sobe dirku, jako vsechny, nasala se slana voda, odesel displej, rozezralo to plosne spoje na skle, jinak skvele chodila, poslal jsem ji vyrobci a dostal za to ze nejake to euro novou. Takze neverte ze i kdyz v navodu je napsane ze to plave, ze to muzete zkouset.
Dalsi vec na kterou jsem si vzpomnel - Bohuzel si nepamatuju kde, ale v jakemsi logu jsem cetl neveselou historku o GPSr (jaky typ uz si taky nepamatuju … no jo, uz je to nejakej cas), ktera neprezila, kdyz ji jeji majitel zapomnel par hodin v aute za okynkem na slunicku. Mozna taky vec, na kterou si s prichazejicim jarem radeji dat pozor - nejen pejsek muze v zavrenym aute, kde se v lete klidne vyrobi i 60-70 stupnu, umrit … ![]()
Taky mam par dni stary zazitek, ktery se sice netyka nasi “kouzelne hulky”, ale efekt skoro stejny. Po jedne geoakci jsem pri vecernim prichodu domu strcil zablacene kalhoty do pracky, pricemz jsem ve snaze o co nejrychlejsi odpraseni omylem vybral jen polovinu kapes. Jako na potvoru tam zustaly zapomenute papiry se zadanimi desitek prevazne prazskych kesi, na nekterych mezivysledky, ci vyresene, ale dosud nenavstivene multi a mystery (Alex von Humboldt, Na kole pro pivo atd.)
Vysledek praciho procesu by se dal zkroucenosti a potrhanosti prirovnat ke kumranskym svitkum, pismo rozpite a vybledle k necitelnosti, nezbyva, nez to postupne natisknout a vyresit znova. Platebni karty a penize, nachazejici se v pouzdre tamtez, alespon prezily. Jeste ze tak… Platit zarucene cistymi penezi je zajimavy pocit.