Colorado 300-po zásahu v servisu nevyhledává družice

Colorado 300 jsem poslal do servisu ze závadou na USB konektoru, který se zřejmě používáním autosady (úhlový konektor) již podruhé uvolnil a nešlo se připojit na PC ani autosadu. Asi za tři týdny mi přišel poštou přístroj s tím, že funguje a není důvod k reklamaci. Nicméně konektor byl zřejmě opraven, protože nevykazuje znaky vyklání při zasunutém konektoru. Na zadním krytu přístroje chybí šroubek a taktéž mi neposlali zpět moji zaslanou autosadu. Co mě ovšem naštvalo nejvíc je to, že přístroj nevyhledá družice, takže je mi nyní na nic. Udělal jsem upgrade firmware na verzi 3.40, taky jsem zkusil restart (nepomohlo), Master restart nelze provést.

Můžete prosím někdo poradit co s tím?
Děkuji velmi za případnou radu.

Reklamovat reklamaci je podle mě jediná správní cesta.

• chybí šroubek
  • chybí to autopříslušenství
  • nevyhledává družice

Ještě nám sem můžeš napsat co to bylo za servis, protože jejich jednání je humus. Pokud napsali že reklamace nebyla uznána a přitom to opravovali, tak je to podle mě podvod (kdo tomu rozumíte tak se prosím vyjádřete) a to že nedodali zpět vše cos k tomu přibalil jasně dokazuje jaký mají v tom servise ve věcech bordel (a nebo že jsou to zloději). To že zapomenuli namontovat 1 šroubek už je "jen" taková třešnička na dortu.

Otázka zní jestli máš reklamovat reklamaci, nebo je rovnou žalovat za podvod.

Byl to slavný Picodas Praha. Jenže když to budu znovu reklamovat, tak jsem zase tři týdny až měsíc bez navigace. Ovšem pokud nebude fungovat tak taky :-). Zajedu tam asi osobně.

Vůbec bych neváhal a omlátil bych jim to o hlavu.
Ani jedna z těch věcí by se neměla stát, natož všechny.

Takze se mi vratil z picodasu colorado 300 ( neopravene ) uvolneni konektor pozarucni oprava :slight_smile: neumi spravit - nastesti jsem sehnal konektor novy a udelal si opravu sam, ale v gps chybeli sroubky 2 na krytu a 2 uvnitr tak to je nehoraznost … dnes tam budu volat tak jsem zvedav

Podivej se na konektor anteny , pokud se sundava kryt horni u konektoru je mozne ze technik utrhl kablik u anteny , cely modul je prave schovan v horni casti. Pokud mas jeste v zaruce posli ihned zpet …

Já nevím, ale kdykoliv jsem něco řešil s Picodasem, tak to bylo v pohodě, ale je fakt, že mi nic nerozebírali.

Naposledy obratem zaslané zadní víčko na na 60CSx.

Jo a "chybeli sroubky" je shoda podmětu s přísudkem, takže "šroubky chyběly" to má být. To je taky nehoráznost :slight_smile:

Ja se servisem Picodasu nikdy nemel problem. Vzdy vse vyresili k plne spokojenosti. Je to ovsem par let dozadu.

Je mozne, ze se to zmenilo. Pred mesicem jsem jim posilal emailovy dotaz a odpoved zadna. Mezitim jsem si odpovedel sam :wink: a tak jsem to neurgoval. Mozna to spadlo do spamu, mozna proste neznali odpoved. Kdo vi…

Díky všem za příspěvky! Takže to celé shrnu od začátku:
1.) Colorado přestalo spojovat přes USB s PC i autosadou
2.) Poslal jsem na Picodas s popisem závady a autosadou
3.) Napsali mi, že přístroj nevykazuje známky definované závady v mém popisu a tudíž se na něj nevztahuje záruka
4.) Poslali mi přístroj zpět, chyběly tři šroubky ze šesti, autosada a přístroj nevyhledával družice, USB byl opraven
5.) Zkusil jsem nový firmware, novou instalaci map, restart, Master restart

• marné
    6.) Napsal jsem ostrý dopis na Picodas (byl jsem vytočenej)
    7.) Požádali mě o opětovné zaslání přístroje, což jsem učinil
    8.) Mailem uznali chybu a nefunkčnost přístroje a nabídli mi výměnu za Oregon 450
    9.) Napsali mi, že nový přístroj zasílají
    10.) Doufám, že brzo dojde a těším se na něj! Konec dobrý, všechno dobré!!!

P.S. Myslím, že Picodas je dobrá firma (není to proto, že to dobře dopadlo, …sleduji různé diskuze), spíš se jednalo o pochybení konkrétního pracovníka-technika.

tak jsme dnes měli též to potěšení s Picodasem…
komunikace byla dobrá… teda až pod drobnou pohrůžkou oznámení věci na PČR, před tím dávali od všeho ruce pryč a dělali, že nic :frowning:

Myslím, že dobrá firma by si takové množství pochybení nedovolila…či se za něj už velmi hluboce omluvila. Ale těch chyb je víc na různých lidech, to si špička nemůže dovolit…

Tak mi dnes Oregon 450 přišel, takže jsem spokojen! Jen se mi nedaří do něj dostat mapy, přenos proběhne, ale při zapnutí se zobrazí hláška "Nelze odemknout mapy". Nevíte někdo jak na to? Díky.

No já nevím, co si o Picodasu myslet. spadl mi na zem Oregon 550 po 7 měsících používání a přestal fungovat příjem družic. Chtěla jsem to vyřídit osobně, tak jsem tam zajela. Přejímací technik se zasmál, zavolal ještě jednoho, ať se na to jde podívat a poradil mi, ať si rovnou koupím nový přístroj. Nechala jsem jim to na opravu s tím, že se ozvou, kolik by stála oprava, ale varovali mne, že víc než nový přístroj. Doma jsem se naštvala, koneckonců má to být odolná outdoorová navigace, tak jsem tam druhý den zavolala a řekla, že si přeji, aby to řešili jako reklamaci. Požádali mne o fakturu, kterou jsem poslala mailem a za několik dnů se ozvali, že za 4000 mi přístroj vymění za nový. Takže nakonec spokojenost. Mám pocit, že je to o tom, na koho člověk právě natrefí.

Že by mapy registrované ještě na to vadné Colorado ? :wink:
Tohle bych také řešil s Picodasem… Pokud je navigace v rámci reklamace vyměněna za jiný kus, tak by měli poslat nové klíče k mapám, které jsi měl koupené k té vyměněné GPS…