Colorado 300 - TOPO Czech 3 PRO - autonavigace

Ahoj, hledal jsem v diskuzi, ale nenašel jsem:

Coloroda 300 + TOPO Czech 3 PRO: nějak nefunguje autonavigace. Dám "Kam vést" a pak mám vybrat stát, ale nikdy se žádný nenajde a nevím co tam mám napsat… a dále se prostě nedostanu. Pokud ovšem na mapě "kliknu" na nějaké místo, dám "jít", tak se autonavigace normálně rozběhne a po silnici naviguje…
Máte též takové zkušenosti?
Na Oregon 300 to snad prý též takto blbne…
Ani poslední firmware to nespravil.

Díky

nevím, jestli ti poradím správně. Když se tě to ptá na stát, napiš tam topo nebo atlas…podle toho kterou mapu máš aktivní. mě v oregonu taky většinou ulice najde, jen pokud dám stát: "adresy" někdy i bez toho. Asi podle toho, jakou má navigace náladu

no když tedy dám: "Kam vést?" - "Adresa" tak chce stát, - nenalezeny žádné shody, a´t dám následně jakékoliv písmeno, nic nenalezne - takže "topo" nebo "atlas" jsem zkoušel, resp. jen "t" a "a"…

btw "Města" nalezne, to se na stát neptá, ale adresy nee…

Mám podobnou zkušenost.
Občas se mi stávalo (teď naštěstí už dlouho ne), že v nabídce KAM VÉST a ADRESY byla v nabídce jen jediná položka, a to HLÁSKUJTE ZEMI - to nefachčí. Kromě toho tam musí být ale i TOPO CZECH 3 PR - na to klikáš a zadáváš město, ulici atd.
Pokud tam tato druhá nabídka není, zkus restart, pokud ani to nepomáhá zkus si vyhrát s přesunem mapy v rámci Colorado - karta. Pokud máš Topo3 na kartě, přesuň do přístroje či naopak. Mělo by se to chytnout…
Ale znám to, je to k vzteku…

No to je ono no, že to tam neni :slight_smile: Někdy zkusím to přehrání map a uvidíme… vopruz to je no :slight_smile:

Tak tahle mi to taky funguje. V Coloradu mám jenom Topo3 a pokud chci hledat adresy tak musím jako zemi dát "T" :wink: a ono to najde mapu Topo3. Pak dám zvolit Topo3 a už to vyhledává normálně dokud nevypnu GPS. Po zapnutí ( pokud chci vyhledávat ) musím proces opakovat :|. FW mám 3.00

Tenhle problém mne taky vytáčí.
Občas mám dojem, že výskyt problému se nějak vztahuje k místu, kde se nacházím. Nepomáhá nic, přesunu se (tedy spíš poodjedu o pár km dál) - a až najednou v nabídce hledání v adresách Topo Czech vidím…

BTW v autě při napájení přes USB kabel mi Kolouš vyvádí ještě jeden žertík - občas se stane, že se sám bez varování vypne, po zapnutí začne nabíhat a vzápětí se zase sám vypne.
Pomůže:

1. Buď zkusit zapnutí za delší dobu (jako by to bylo opět závislé na pozici přístroje)
  2. Nebo vlézt do diagnostického režimu (držet při zapínání střední čedlík), tím se proklikat na konec, a po dalším zapnutí je OK

Dělá to jek v poslední beta verzi 3.02, tak se to objevovalo i v předchozích…

ZCh

Ani "T" ani jiná písmena nejdou :), nic se nenajde :slight_smile: - pochopitelně mě Topo též napadla, ale nee. Nakonec jsem zkusil všechny písmenka a nikde nic :slight_smile:

Ono to bude něco v mapách, v Topo 2 pokud vím, tak to nedělalo…

panove, potykal jsem se s timhle probelem jak na 300, tak i na 550 a vyresila ji jednoducha vec. mit VSECHNY mapy na JEDNOM miste. je jedno jestli v pameti pristroje nebo na karte. ale mit tam vsechny soubory s koncovkou *.img prineslo do meee duse nesmiiirnou uulevu :wink: zaclo to normalne hledat adresy ;)))

Colorado (verze SW Beta 3.02) -mapa Topo Czech 3Pro
Me to funguje tak, ze vyberu Kam vest / Adresy / Vyberte zemi / vyberu T a odmacknu a samo se to prepne na nazev Topo Czech 3 Pro a na nem dam "stredove tlacitko a skoci to do "Zadejte mesto" adt… cili funguje…

Pri opakovanem vyberu uz se tam ten nazev ve vyberte zemi "Topo Czech 3 Pro" nabizi rovnou…

No a ja zmacknu T a nic :slight_smile:

Tak to je divné…

Tak mam to takto:

jediný *.img soubory jsem našel ve složce Garmin, v přístroji a to gmapbmap.img a gmpsupp.img

takže ve stejné složce… no a stejně nic, takže já na úlevu duše teprve čekám :slight_smile:

taq to precejen zkus popresoupat vsechnio na kartu, taq jsem to udelal ja.