Mam problem s vyskami. Vse vzniklo na vylete na Kralicky Sneznik, kde jsem se dostal do vysky cca 1420 m.n.m. Tam mi GPS klekla. Po navratu a nabiti mi ve vysce cca 300 m.n.m. stale ukazuje kolem 1400 metru v trasovacim pocitaci a navic se i s touto vyskou exportuje do gpx souboru. Pritom ve volbe DRUZICE vidim tu spravnou vysku (cca 300 m.n.m.). Mozna to ma neco spolecneho s kalibraci vyskomeru. Poradi mi nekdo?
Zkus kalibrovat vyskomer ![]()
Ja bych spis chtel tu kalibraci zrusit a brat jen vysky od druzic. A tu kalibraci zapnout jen kdyz potrebuju (pokazde nebudu mit k dispozici vyskovy bod, kdyz zapnu gps).
Nastavení - Výškoměr - Automatická kalibrace - Zapnuto
(možná tam máš trochu jiná slova - už nevím jak je to v originále)
Po nalezení družic a výšky se automaticky zkalibruje výškoměr vždy po zapnutí GPS.
Diky za rychlou radu. Taky me to mohlo napadnout ![]()
Ja som po reštarte mašinky vo všetkých profiloch zakázal autokalibráciu výšky a odvtedy mi to ukazuje barometrickú výšku. To znamená že nepresnosť výšky je úmerná odchylke barometrickému tlaku. Je to o moc lepšie ako tie skoky, ked som na jednej výške vypol, na inej zapol a kým to skalibrovalo a na trase pár krát prekalibrovalo bol výsledný výškový profil trasi sekaný - teraz je pekne plynulý.