Colorado firmware 2.60

Prave jsem si registroval Colorado na Garmin.com a donutilo me to provest update firmware. Trochu jsem se obaval firmware 2.54, ale k memu prekvapeni tam mam 2.60 :slight_smile: Tak predpokladam, ze to je oficialni verze (ne Beta).

Tak copak tam bude za novinky? A co padani pri navigaci?

A opravdu je to firmware 2.60 nebo jen "GPS Software" 2.60 ktery uz je tam dlouho? (a ktery se tyka asi jen samotneho GPS chipu a ne celeho pristroje)

Ano opravdu, ted je na te strance s info o SW 2x 2.60

Změny oproti 2.50 jsou na GS fóru:
http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=199048

Na webu Garminu je stále ke stažení jen 2.54 beta: Garmin: Colorado� 300 Software Update Collection

EDIT: 2.60 je tady: Garmin: Colorado Updates & Downloads

Jen doplním, že dostupné přes WebUpdater. Na stránkách to není.
Právě jsem to nahrál a zatím to píše Validating Update.

EDIT: Jak píše Marek už je to i na stránkách. Po uploadu to zatím funguje. Podrobnější změny vykoumám cestou z práce ve vlaku.

No první poznatek už teď.

Neuvěřitelně zrychlený start. To co s cca 900 cachemi trvalo kolikrát i 2 minuty teď startuje za 12 vteřin !!!

No a ty kešky ti tam zůstaly ? :D:D

tak poznatek : colorado po updatu vubec nenabehlo jen nabehal uvodni obrazovka s GARMIN a tim se stal konec uz tu lezi 20 min a nic

Vím, že to byl vtip, ale pro uklidnění i těch co by tu otázku brali vážně : Ano zůstaly.

Zřejmě nějaký dlouhý načítání bude při změně souboru GPX s cachemi.

Prchám na vlak.

tak nevim co mam delat stale nic nemam vytahnout baterky treba aby se vyplo jelikoz pres knoflik vypnout nejde ani nenabehne pres USb

jo vyndej baterky, me se to jednou taky stalo, ze jsem ho dal zapnout a zamrzlo to na uvodni obrazovce.

Na uvodni obrazovce uz me taky parkrat zamrzlo. Vytahnout baterky je asi jediny reseni.
Ale ted z novym FW se mi dokonce i dvakrat vyplo, vzdy kdyz jsem zmackl prave tlacitko, kde byla zrovna funkce Back. Drive se me to nikdy nestalo. Tak prace s novym FW nezacina tedy moc dobre :frowning:

kdyz to stahuju (2.60) pres webupdater, tak mi napise, chyba spojeni a prd… :frowning: doufam, ze je to jen "vytizenim" a ne nejakym problemem u me.. :frowning:

Zatim jede ted jsem delal update

www.warpsdesign.info/fw/Colorado300_260.zip

Pro ty co jim nevyhovuje WEBUPDATE , je to predelano z 2.50 a nahrany 2.60 update soubor. Odzkouseno na mem coloradu a vse jak ma byt. Nebo staci prehrat soubor GCD do root adresare GARMIN

Ne jeden problemek jsem narazil. Kdyz vyberu na mape bod a pak jdam v mape Upravit a snazim se tento bod smazat, tak COL zamrzne - ne reboot, ale jsem na obrazovce Smazat (Ano/Ne) a nefunguje zadna klavesa krome vypinace ..

I tak se zatim tvari jako velky pokrok ve stabilite. Ostatni padavosti jsou zda se eliminovany na patricne zakerny okamzik ..

Update v pohodě, byl jsem se i projet v autě a bez problému naviguje i s normální češtinou. Stejně si ale raději nahraju na víkend keše i do záložního Legenda ;).

Tahle novinka - Added ability to search near a map point -
by mě dost zajímala, ale zatím jsem nepřišel jak na to.

A hle novinka ukazatel prubehu UPDATE primo v GPS :slight_smile: