Colorado firmware 2.80

Novinek pomálu:
* Fixed issue when marking waypoints in the W Malayan RSO position format.
* Added GDA94 and NAD83 datum support.
* Fixed importing gpx files from outside of the Garmin\GPX folder.

Ma nekdo uz nejakou zkusenost???

Ano mám velmi špatné. Po prvním upgradu z 2.70 na 2.80 se mi colorado vůbec nechytlo, po opakování upgradu mi ukazovalo že vydí cca 6 satelitů (modré proužky) ale stále hlásilo vyhledávání a po půl hodině na volném prostranství mi hlásilo ztrátu signálu, přestože modré proužky stále byly. Po návratu k 2.70 vše funguje jako dřív. Mám ještě dotaz, zda nevíte jak úplně vymazat colorado a začít s čistýn softem (něco jako format harddisku v PC)? Mám obavy, aby tam nezbyly nějaké zbytky po přeinstalování.

U mne žádná změna, ani k lepšímu ani k horšímu…šlape v pohodě

nainstaloval jsem a chodi bez problemu… zadne zmeny nepozorovany :slight_smile:

Moc neporadim,ale urcite se to resilo na vlakne Colorado,jenze tam se uz spatne hleda.Ale budes si muset udelat,myslim,nejakou zalohu kvuli zakladni mape a asi i dalsimu. Po preinstalovani na nizsi fw to vetsinou vsem slapalo bez potizi,jak psali.

Zkus to tady: www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=8084&pid=85846#post_85846 B)
snad je to co potřebuješ. Je to příspěvek z 04.07.2008 14:37 , od mitak , mělo by to být vlákno Colorado 2.54 Beta

I já o něčem takovém uvažuji. Jednou se mi kolouš zasek a porestartu si nepamatuje, že má v autě svítit jak byl nastavený před tím. a Když vyhledávám cíl trasy při autonavigaci tak mi při zadání místa jako první nabízí města cca vzdálená tisíce kma až potom místa odpovídající v ČR :frowning: :o
Tak dej vědět jak ti to dopadlo. :wink:

Díky za rady. O víkendu to v klidu zkusím. Při návratu k 2.70 to vypadá, že funguje jako předtím, ale pomaleji. Takže si myslím, že tam nějaké chyby zůstaly. Ještě by mne zajímalo, zda je lepší upgradovat pomocí WebUpdateru, nebo stáhnout exe a klasicky.

Co si vzpomínám, používal jsem WebUpdater a neměl jsem s tím problém. :slight_smile:

Přechod je doporučen.
http://www.gpsfix.net/?p=188

Tak jsem to tam nahrál a vše je v pohodě. Nalezení satelitů je téměř okamžité. Start i ovládání je stejné jako dříve. Zatím žádný problém.

Tak jsem také nainstaloval a zatím vše v pohodě :-)))

Vcera jsem upgradnul z 2.60 na 2.80 + upgrade na chipset a dneska cca 4 hodiny kesovani na kole v desti. Signal naprosto bez problemu, ani jednou se nesekl, vse bez problemu. Ani v lese neuhybal z lesni cesty, zadny drift efekt. Parada! Nalezeno 5 kesi (z toho jedna multi).

Take jsem nahral fw 2.80 i kdyz trochu s obavami,ale zatim vse bez potizi.

Dneska dalsi vetsi vylet (14 drive-in kesi) a vsechno na jednicku, az na jednu vyjimku - nekdy v pulce kesovani Colorado znicehonic vyplo. Jinak naprosto bez problemu..

Tak je to tam, uvidíme jak to dopadlo… Na našem coloradu už nejde asi nic skazit, dělá si co chce. Ale co se mu musí nechat ze netuhne… ani se nevipíná pokud má dost štávy. Tak uvidíme co fw 2.80 s ním udělá.

Já tedy nevím, ale to, co tady čtu jako za podivné vzniklé závady - že si po restartu nepamatuje úroveň podsvícení v autě, nebo že nejprve nabízí zcela nesmyslně stovky kilometrů vzdálené body a pak teprve až ke konci ty správné bližší - tak takhle fungovalo Colorado běžně už od svého prvního firmware (je zajímavé, že 60ky s tím problémy neměly).
Poslední produkty Garminu (Colorado, Oregon) mají naprosto nemožně navržené některé funkce. A nejhorší je, že na nějakou výraznější změnu koncepce asi nedojde (u již vydaných produktů). Amoci totiž umí tak maximálně odstranit totální chyby. Ale že by přiznali, že tento styl výběru - posunu - menu (atd.) je často značně stupidní, to nepřipustí ani náhodou. Klidně se vsadím, že v menu Colorada se u POI a WPT nikdy neobjeví tolik žádaný symbol daného bodu, že se dál bude plýtvat počtem zobrazených řádků na stránce se seznamem bodů a pod.
Nějak je mi z těch současných garminích produktů dost smutno…:expressionless:

Az jsem se zapotil po precteni techto radku,co to mam za hrozny kram. Ale podle mne nove fw znacne Col. vylepsily a nez pamatovani podsviceni je pro mne cenejsi to,ze k danemu profilu mohu priradit mapu a to si pamatuje.Podsviceni upravuji stejne podle potreby.Ted jdu na lov jen s jednim pristrojem,mam listingy,dovede mne i v aute, ke kesce take,nebo v terenu kam naplanuju treba primo v nem. Mesta pri hledani ukazuje docela zajimave,ale je to prece jen spis outdoor nez silnicar a kdyz zadam adresu,nabizi uz jen v ramci statu,nebo mapy.Pro me potreby vyhovuje,co psat,mohlo by v necem byt lepsi,nebo jine,ale pouzivat se da.
Ale nerad bych vlakno moc zaneradil,je predevsim zalozeno pro fw 2.80.

mapu pro kazdy profil zvlast uz melo colorado tri fw zpatky

Myslím. že se tu objevila (už dříve) myšlenka formátovat Colorado. Po
opakovaným přeinstalováním nejrůznějších verzí by neškodilo Colorado zformátovat a na "čisté" pak nainstalovat poslední verze fw.

Ví někdo jaký je správný postup ???

Díky. :stuck_out_tongue: