Ahoj zkušení uživatelé GPS přístrojů Garmin!
Potřeboval bych poradit, jak co nejjednodušeji a hlavně nejrychleji nahrávat mapy do Garmina / Oregona.
Zatím funguji s MapSource a přes GPS nahrávám na kartu. Je to ukrutně pomalý.
Poradí mi někdo, jak elegantněji to provádět?
Jde to přes čtečku karet?
Poradí mi někdo jaký SW k tomu musím mít a hlavně zda odemčené mapy v MapSource je potřeba ještě nějak dále odemykat pro použití pouze s SD kartou?
Děkuji
pokud budes mit kartu zasunutou ve ctecce, v mapsource v tom dialogovem okne pro posilani bodu, map, tras … pribyde do stahovaciho seznamu k gpsce jeste ta karta. takze uz ji staci jen vybrat a odeslat. kdyz uz mapy mas jednou odemcene v mapsource, gpska si to pozna, i kdyz budou na karte = netreba nic zvlast odemykat pro kartu.
no když jsme u toho, tak mám problém s kartou u kolouše… když tam chci nahrát celou ČR, tak se to sekne… stalo se to už taky někomu (kapacita 1GB je dostačující)…
Nahrával jsem to přímo do paměti přístroje a úplně bez problému.
pokud máš odemčené mapy v mapsource tak by tam neměl být žádný problém. jinak to hlásí na displeji- nelze odemknout mapy. Mám původní verzi map do kolouše Topo CZ 1.2 na SD kartě 1GB, zjistil jsem že upgrade na verzi Topo CZ 2 je možné provést na tránkách www.garmin.com, raději jsem koupil kartu novou 2GB, na tu jsem nahrál novou verzi mapy a šlo to v pohodě. Jenom pozor na jednu věc, v kolouši musí být jen jedna z verzí map, jinak se stává, že se na displeji nezobrazuje ani jedna verze ani ji není možné najít v menu položce levým tlačítkem "zvol mapu" tam je jenom prázdná stránka. S touto záležitostí už jsem experimentoval a došel jen do tohoto závěru. Nedávno se mě stalo, že po připojení GPS k PC se nenašla SD karta, je to složenina mikro+SD adaptér, tak asi neměla kontakt, po zahýbání v adaptéru se znovu zobrazila. Kapacita je 100% dostačující, potřebné místo je cca 100MB, pro tuto mapu.
Mám v Coloradu obě verze TopoCzech, jednu v přístroji, druhou na kartě a žádný problém nepozoruji. Přepínám dle libosti. ![]()