Prosím nemá někdo zkušenost jestli je limitován max. počet bodů v záznamu stop? Byl jsem teď o víkendu na horách ve Slovinsku. Během navigace tam i zpět a tři dny v horách jsem měl zapnutej záznam stop. Když jsem se vrátil a chtěl jsem si stáhnout stopy tak tam byly jen 2. a 3. den v horách a cesta zpět. Stopy jsem stahoval normálně v Mapsource ze souboru Current.gpx a vypadá to jako by byl počet bodů ve stopě omezenej a při nedostatku místa to začalo mazat nejstarší stopy. Je to tak? Bylo by možné někde z colorada "vydolovat" přepsané/smazané stopy? Protože třeba cesta tam a zpět mě nezajímá, ale stopy z hor jsem chtěl použít pro geotaging k fotografiím tak jsem z toho trochu zklamanej. Díky
Colorado má určitě ukládání prošlých tras na kartu a tam se za každý den dělá jeden GPX soubor nezávisle na tom, co zůstává v paměti GPS a jestli smažeš trasový počítač nebo ne.
CSx-ko to tak má, takže tady to určitě bude stejné, jen to zapnout.
V tom případě prosím o informaci, jak jsi tuhle funkci aktivoval. Moje Colorado umí akorát ručně data exportovat na příkaz z menu, ale ani to mi nefungovalo tak dobře, aby to něco neořezalo.
To Colorado fakt nemá ukládání tracků na kartu?
Bral jsem to tak, že když to mají všechny kartové modely, tak Colorado taky ![]()
Bohužel asi nemá. 60CSx je v tom skvělá, Colorado IMHO umí jen ruční export do GPX, ale pokud zadám vše, spojí všechny dny do jednoho tracklogu. Ale naštěsti zachovává všechny údaje. U Colorada mi to automatické ukládání GPX na kartu po dnech citelně chybí. Když pak na to člověk zapomene, začnou se data v GPSce (obrazem paměti GPSky je pak ten soubor "current.gpx" ) přemazávat.
Mion napsal/a:
Bohužel asi nemá. 60CSx je v tom skvělá, Colorado IMHO umí jen ruční export do GPX, ale pokud zadám vše, spojí všechny dny do jednoho tracklogu. Ale naštěsti zachovává všechny údaje. U Colorada mi to automatické ukládání GPX na kartu po dnech citelně chybí. Když pak na to člověk zapomene, začnou se data v GPSce (obrazem paměti GPSky je pak ten soubor "current.gpx" ) přemazávat.
Nedávno jsem zjistil, že v adresáři Garmin/GPX/Archive/ se mi objevují číslované soubory typu *.gpx, (u mě aktuálně 1-21) a v nich jsou uložené staré tracklogy, které jakoby přístroj už nahradil v aktuální paměti novými údaji.
Takže to vypadá, že adresář Archive nahrazuje to, co dělala 60ka na kartu, i když tam to bylo jednodušší, že to dělila po dnech. Tady jeden soubor obsahuje třeba i 5 tracklogů, ale rozdělené po dnech.
Pokud už to tady někdo zmiňoval, omlouvám se.
mlog napsal/a:
Nedávno jsem zjistil, že v adresáři Garmin/GPX/Archive/ se mi objevují číslované soubory typu *.gpx, (u mě aktuálně 1-21) a v nich jsou uložené staré tracklogy, které jakoby přístroj už nahradil v aktuální paměti novými údaji.
Takže to vypadá, že adresář Archive nahrazuje to, co dělala 60ka na kartu, i když tam to bylo jednodušší, že to dělila po dnech. Tady jeden soubor obsahuje třeba i 5 tracklogů, ale rozdělené po dnech.
Pokud už to tady někdo zmiňoval, omlouvám se.
to mlog: Diky moc, super! je to tam, kdyby to šlo tak pošlu nějaký pivko. Mám velkou radost ![]()