Colorado zrtrata signalu

nazdarek lidicky mam trocha problem, uz delsi dobu pozoruji , ze moje colorado nejak straci signal , strasne dlouho trva najiti druzic, testoval jsem s etrexem a na stenem miste a hrozyn vzdy o dva satelity min a horsi signal

:wink: 13.2. 8:00 u GC26K02 to porovnáme … :D:D:D

no to nedam chodim do prace, muzem se sejit nekde v Olmiku ?

A firmware? A verzia software GPS?
S jednym mi to tiez robilo, ale verziu si uz nepamatam.
Treba skusit inu verziu, pripadne pomoze reset hardware…

nazdar jak se dela reset HW, ja ma myslim verzi softu GPS 2,9 a verzi firmware 3.20

Jestli se nepletu, tak podržením levého a pravého tlačítka plus power-on .. musí se to docela dlouho držet…

jj, presne tak.

GPS2.9 je posledny.
A od 3.20 presiel uz nejaky ten progress. (25.11.2009)
Postupne vyskusaj tie nove a uvidis…

tak po nekolika testech se asi garmin sam iopravil i v lese sem nameril presnost 5 metru nechapu

Jenom k te rychlosti - pouzivame soubezne Colorado a Oregon . Ve srovnanim s nasim Oregonem 300, Colorado nekdy vyrazne dele nabiha a to nezavisle na druzich fw. Jednou v okoli Kladna ( Kes Mrtva divka ) mu to trvalo 30 minut , myslel jsem ze ho roslapu :slight_smile: Mam za to, ze je to obecna hw vlastnost Colorada

To pochybuji, protože se mi to ani jednou nestalo…a to ho zapínám skoro každý den. Samozřejmě, pokud je v GPS paměťová karta a na ní spousta map, tak to trvá déle, než jen zapnutí samotné GPS s pár mapami v paměti přístroje.

Jedine, co som spozoroval, tak dlhsie trva, ked som na jednom bode, potom ho vypnem, precestujem povedzme 150km a potom ho zapnem. Vtedy dlhsie nabieha. Ale v ziadnom pripade nie 30minut.

Ak som blizko miesta, kde som ho vypol, tak to nabehne velmi rychlo. Zaujimave.

Chcem ta poprosit, ak pouzivas oregon, nesiel si nahodou niekedy jednou cestou niekam a tou istou cestou spat? Keby si bol tak dobry a poslal mi tracklog?

Fakt ma zaujima ta presnost a nikto mi ju nechce poslat…
[email protected]

Dik.

To souvisí s vyhledáváním signálů. Když přijímač ví, kde je, má správný čas a platný almanach, ví taky jaké kódy a v jakém frekvenčním rozmezí má vyhledávat, což vyhledávání znatelně zkrátí.

Tracklog z Oregona bohužel nemám, jenom spoustu z šedesátdvojky. :slight_smile:

Tak tohle určitě není HW vlastnost. Nemám s tím žádný problém. Běžně stačí na fix i několik sekund. Při převozu max. 2 min. a to jen výjimečně.

Muzu jen potvrdit, po nahrani nejnovejsiho fw se rychlost hledani satelitu jeste, alespon podle mne, zrychlila, radove sekundy pri dobrem vyhledu na oblohu.

tak zas e zacal kolos zlobit , zjistil jsme ze ho mam jeste v zaruce jelikoz jsme uz ho jednou reklamoval a dali mi novej a prodlouzili zaruku zas na dva roky takze jde na reklamacku jen se bojim ze pokdu je to neopravitelny tak mi vratej penize , kurna ale ja chci colouse jelikoz ej to poldle me nej navigacka , oregony jsou mic tmavodispejovy a nova GSMAP62nedostala sifrIV a ma spatny rozliseni a ted babo rad

Tak já jsem si teď pořídil Oregon 450 a kromě toho displeje na něm vidím jen samé klady.