Mám navigaci Garmin Etrex Cx ,když připojím navigaci k PC načte se jako datovej disk .Když chci dát kešku do navigace dám SendGPS otevře se nové okýnko ale Write se nepodbarví tak abych ho mohl zmáčknout.nevíte co s tím?
Já tedy mám 60CSx, ale asi to bude podobné. Jako disk je vidět, jen když vyberu v menu Propojení volbu "USB Disková jednotka". Jednoduše GPSku zapni a nic nemačkej. Pak by to mělo fungovat normálně.
PS: V menu Propojení by měl být zvolen formát dat "Garmin".
Asi ti úplně 100pro neporadím, GPS mám "dead" atak nic nemohu odzkoušet, ale … v archivovaných utilitách Garmin jsem našel tohle: InstallGarminCommunicatorPlugin_2310.exe. Používám Fierfox a tohle jsem musel nainstalovat, aby fungovala volba "Send to GPS". Kde jsem to ale stáhnul už si opravdu nepamatuji.
Me prestal plugin ve firefoxu pracovat a opetovna intalace InstallGarminCommunicatorPlugin…exe nepomahala.
Ale v doplncich pro firefox je take instalace: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/10278
a ta uz sla. Ma to sice 10MB, ale aspon mi to funguje.
A drivery do pc dava MapSource.
to meeda86
"drivery" jsou tzv.ovladače pro komunikaci zařízení s počítačem. Když jsi kupoval Garmina Etrex Cx, tak jsi musel k tomuto zařízení dostat instalační CD s ovladači, aby tvůj počítač-resp.operační systém (Win XP,Vista…)dokázal s tímto zařízením komunikovat většinou přes rozhraní USB. Je potřeba toto instalační CD použít při prvním připojením k počítači.
Na linuxu ke komunikaci s garminem zadne ovladace potreba nejsou (ba naopak, ty ovladace co v linuxovem jadrfe jsou, je lepe vypnout) - komunikaci si dokaze obstarat sam program gpsbabel. Takze pokud nesezenes ovladace, mohl bys ten program zkusit i na windows, mohlo by to fungovat i bez ovladacu. gpsbabel umi jednoduse nahrat gpx soubor (at uz pochazejici z gc.com nebo treba z gsaku) do navigace a zpet.
Taky řeším poslední dobou problém, že mi tlačítko "send to gps" funguje jenom dvakrát a pak mi to nutí nainstalovat plugin. Mám ho nainstalovaný a problém zůstává. Takže jdu zkusit plugin od Firefoxu. Díky za tip DUsofte!
Tak ani plugin od Firefoxu nepomohl. Prozatím to řeším v IE, kde to funguje (takže problém bude asi v FF - že by to chtělo novější verzi? Používám 1.5), ale moc se mi to nelíbí. Help me pls
Tak mi to taky nejede (už) a chce to instalovat komunikační plugin. Avšak na testovací stránce GARMINů je výsledek:
Garmin Communicator Plugin Test Page
Communicator Plugin is properly installed and up to date, version 2.6.4.0.
Garmin GPS device is detected and communicating properly:
Oregon 300 (Unit ID XXXXXXXXXX)
Removable Disk (E:\)