Communicator plugin

Mám navigaci Garmin Etrex Cx ,když připojím navigaci k PC načte se jako datovej disk .Když chci dát kešku do navigace dám SendGPS otevře se nové okýnko ale Write se nepodbarví tak abych ho mohl zmáčknout.nevíte co s tím?

Já tedy mám 60CSx, ale asi to bude podobné. Jako disk je vidět, jen když vyberu v menu Propojení volbu "USB Disková jednotka". Jednoduše GPSku zapni a nic nemačkej. Pak by to mělo fungovat normálně.
PS: V menu Propojení by měl být zvolen formát dat "Garmin".

to vse tak mám,nedávám aby se to ukázalo jako datová jednotka.

A máš nainstalované drivery GPS ??

co to jsou drivery?

To je to, co říká počítači, jak komunikovat s připojeným zařízením.

Hledej tady: http://www8.garmin.com/support/blosp.jsp

Asi ti úplně 100pro neporadím, GPS mám "dead" atak nic nemohu odzkoušet, ale … v archivovaných utilitách Garmin jsem našel tohle: InstallGarminCommunicatorPlugin_2310.exe. Používám Fierfox a tohle jsem musel nainstalovat, aby fungovala volba "Send to GPS". Kde jsem to ale stáhnul už si opravdu nepamatuji.

Me prestal plugin ve firefoxu pracovat a opetovna intalace InstallGarminCommunicatorPlugin…exe nepomahala.
Ale v doplncich pro firefox je take instalace:
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/10278
a ta uz sla. Ma to sice 10MB, ale aspon mi to funguje.
A drivery do pc dava MapSource.

Ahoj, přímo v tom okně kde ti nesvítí "Write" máš odkaz na stažení komunikátoru Garmin. Nebo rovnou na webu Garmin. Mě to s Oregonem chodí.

to meeda86
"drivery" jsou tzv.ovladače pro komunikaci zařízení s počítačem. Když jsi kupoval Garmina Etrex Cx, tak jsi musel k tomuto zařízení dostat instalační CD s ovladači, aby tvůj počítač-resp.operační systém (Win XP,Vista…)dokázal s tímto zařízením komunikovat většinou přes rozhraní USB. Je potřeba toto instalační CD použít při prvním připojením k počítači.

diskuse se rozjela, přesouvám pod Garmin.

CD k tomu nebylo to je ten problém

Na linuxu ke komunikaci s garminem zadne ovladace potreba nejsou (ba naopak, ty ovladace co v linuxovem jadrfe jsou, je lepe vypnout) - komunikaci si dokaze obstarat sam program gpsbabel. Takze pokud nesezenes ovladace, mohl bys ten program zkusit i na windows, mohlo by to fungovat i bez ovladacu. gpsbabel umi jednoduse nahrat gpx soubor (at uz pochazejici z gc.com nebo treba z gsaku) do navigace a zpet.

No, a ten odkaz na ovladače, co jsem vložil o pár příspěvků níže, tak ten Ti nestačí?

Na mail ti posílám nejnovejší ovladač pro Garmin Etrex Cx

Taky řeším poslední dobou problém, že mi tlačítko "send to gps" funguje jenom dvakrát a pak mi to nutí nainstalovat plugin. Mám ho nainstalovaný a problém zůstává. Takže jdu zkusit plugin od Firefoxu. Díky za tip DUsofte!

Tak ani plugin od Firefoxu nepomohl. Prozatím to řeším v IE, kde to funguje (takže problém bude asi v FF - že by to chtělo novější verzi? Používám 1.5), ale moc se mi to nelíbí. Help me pls

Tak mi to taky nejede (už) a chce to instalovat komunikační plugin. Avšak na testovací stránce GARMINů je výsledek:

Garmin Communicator Plugin Test Page
Communicator Plugin is properly installed and up to date, version 2.6.4.0.
Garmin GPS device is detected and communicating properly:
Oregon 300 (Unit ID XXXXXXXXXX)
Removable Disk (E:\)

Tak jestli není chyba u GC.com

no to nevím, jeslti je chyba u gc.com, protože v IE mi to jede v pohodě…:expressionless:

no, mě to s IE6 jelo a nejede. Zkusím to ještě vedle, tam mám IE7.