čtení listingu

Ahoj zdravím všechny. Chlel bych si pořídit garmin etrex vista HCx,ale nenašel jsem nikde obrázky jak vypadá kešování s touto navigací a stažený listing se dá v navigaci císt? Myslím když budu dělat multiny jestli budu mit listing k dispozici v navigaci nebo ne díky za odpověď.

Tento přístroj neumí zobrazovat listing.
Od Garminu to umí jen Oregon nebo Colorado.

Platí, to co napsal geba & marcana nade mnou. Jediné co lze využít, je komentář k WP, kam se ale vleze jen hint nebo typ velikosti.

ke Coloradu 300: jde jen do jiste miry, neumi html, takže výtvarně složitější stránky si v něm přečíst je docela fuška - samé kody a značky a text v něm musíte hledat. A na delší zajímavé listingy je to malé a moc nekomfortní. Lze to, ale stejně je nejlepší papír :wink:

PS: Ale na listingy, hodně říkající, typu: "Tato cache vas zavede ke stromu v lese." - to bohatě stačí :slight_smile:

Pro Coloredo:
Vetsina multin ma postupovky, ukoly a vzorecek na konci listingu, takze se vetsinou do Colorada nenahrajou (oreze se to nekde v pulce…)
Takze nahodne cestou okolo, bez domaci pripravy, vytisteni apod. je neodlovis. :(:(:frowning:

Jakmile musim udelat domaci pripravu, tak vetsinou zjistim, ze je jednoduzsi "debugnout" finale, nez tisknout nekolik stranek textu… :D:D:D

Je jen par vyjimek, kdy kazdy ukol s postupovym vzoreckem je u prislusneho waypointu, a finalni vzorec hned v zacatku listingu. To se pak i s Koloušem hledá dobře. :stuck_out_tongue:

tak to jsem si nikdy nevsiml a s tim problem jsem ještě neměl, vždy byl listing celý…

rekl bych, ze kazdy majitel oregona a colorada zna a pouziva MoZiGo a tento problem ho opravdu netrapi… dlouhy listing se proste rozdeli na "vice cachi" a je tam komplet vsechno :slight_smile:

Aha, Oregona mám zhruba rok a celou dobu se často rozčiluju nad extra dlouhým listingem, kam se nevejde vzorec a tak B)

JJ, taky mi vadi, kdyz je vzorec az na konci :slight_smile:

Na to je dobré použít Mozigo, to listing zpřehlední a dlouhý listing rozdělí na potřebnou velikost. Jediný problém je s obrázky v listingu, ty zobrazit colorado neumí.

Taky si postesknu, že Garminy neumí nahrát a zobrazit obyčejný soubor neformátovaného textu, kam by sem si třeba napsal vzorce k multinám apod. Nemám to přímo ověřené, ale uz doslechu vím, že snad Tom Tom navigace tohle mají. Hlavně, že já se mohu podívat kdy mám jít na ryby:(.
Ani ten pitomej čas to k nálezu do kalendáře "nevlomí" (60CSx).

Jsem nucen se ponekud ohradit. MoZiGo tedy rozhodne nepouzivam a pritom Oregona mam. Tak neprivetive (pro me, aby se nekdo necitil ukrivden) prostredi programu jsem snad jeste nevidel. Pres nekolikere pokusy vcetne ukazkovych viei jsem s nim nekokazal vubec nic.

Dlouhe listingy resim pres GeoGet a export do POI, tam muze byt pois libovolne delky (nebo jsem alespon na neceli listing nenarazil). Navic tam mam vsechny kesky, vsechny jejich WP (jsou-li zadane, nebo je mam vypoctene) a to i pro nalezene kese, … (mam rad prehled o tom, co kde kdy bylo).

Oregon 300 urcite ano, u kazdeho nalezu je i cas a pripadne poznamka (vse v souboru cachevisits.txt nebo jak se jmenuje). Jen je problem, ze si ten soubor nejde v Oregonu taky precist. Ale zaznamenano to je!

Ahoj všem tak sem pořídil oregona 300 a jaké zdešené kdyz tam nedostanu s keší hint kdyz si koupim licenci na rok abych mel premium ucet pude mi to pak stahovat i s hintem a listingem? Případně ma někdo používanou metodu tak ukladat listing a hint pokud možno né moc složitou zkoušel jsem Mozigo ale je to nepřehledné budu vděčný za každou radu.

No, celkem se mi osvědčil následující postup: Zobrazit stránku s keší, v prohlížeči zvolit Soubor-Uložit jako a použít uložení do formátu "webová stránka, pouze HTML". Po uložení lze naimportovat v Geogetu. Stáhne to jak listing, tak hint i waypointy.

Take netusim proc mne VXP narkl z takove veci. Takovy prapodivny soft jako MoZiGo rozhodne nepouzivam a pouzivat nebudu…

To je ale nesmysl - do Oregonu dostanes CELY popis vcetne hintu. Bud tam ulozis celou PQ - tak jak ti prijde or GS, nebo u jednotlivych cachi kliknes na tlacitko Send To GPS a ukladas je po jedne.
Pozor ale - popis a hint vidis az tehdy, kdyz zacnes lovit :slight_smile:

bohuzel ses na omylu hint tam neni ikdybys lovil jak pominutej pres send to gps sem to zkousel a nic tak to delam pres geoget a spokojenost nejvyssi cely lsiting a hinty proste parada a ukladani jednoduche ne jako mezigo to se neda pouzit zbytecne slozite a zdlouhave zkus si takto ukladat treba 30kesi :-))

já bych řek že nejlepší je vytisknutej listing na kusu papíru než hledat někde něco na mrňavym displeji. Sám to tak dělám a věřte že se to plně osvědčilo zejména při multinách a misterkách kde si můžete připisovat získané údaje rovnou do listingu.:wink:

To je opravdu zvlastni. Ja ulozim do Oregonu normalne PQ tak jak prijde. A u vsech cachi vidim listing, hint a jeste radu dalsich veci…
A vzhledem k tomu, ze jsem s oregonem ulovil jiz mnoho desitek cachi, tak jiste nejsem na omylu. Nebo ze by se mi vsude ty hinty zdaly?